• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: podle Darwinovy evoluce se může z medvěda časem stát třeba velryba... Což dost některým vědcům nyní už přijde jako nesmysl a hovoří právě o zásahu něčeho co umožnilo v tak krátké časové ose změnu dna.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Věřím, že evoluce funguje a že k vývoji až do dnešního člověka nebyl nutný žádný zásah ani emzáků ani nějakého Tvůrce :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: jinak otázka. Uznáváš třeba Darwina ? když už jsme u těch formulací :-)
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    HESPELER: jo tuhle mam asi od ty doby co to vyslo. daval jsem sem z ty knihy sken o Norimberskym letaku z r. 1561. Urcite dobrej kousek do knihovny, docela si ji vazim, i kdyz - co jsem necekal - Jung se tam priznava, ze fenomen ufo vlastne sam nikdy na vlastni oci nespatril, takze cerpa ze zazitku svedku a dalsich zkusenosti, mj. posuzuje sny o ufo atd..
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    Chtelo by to tady nejaky ankety.. :]
    Minerwo?
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DSTEPZ: a lingvista..
    JIKE
    JIKE --- ---
    DSTEPZ: to je jen dobře, skeptismus nám pomáhá měnit směr myšlení a dosáhnout cíle, ale fantazie nás posouvá mnohem dále, a umožńuje přijmout více alternativ než je možné skeptikům připustit, že jsou možné.

SVANC: právě :-)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    tyvole tady je to samej matfyzak)))
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Fyzikální konstanty nemáme "zatím", ty prostě existují. S fyzikálními konstantami je to totiž podobné jako s Ludolfovým číslem. Ty vlastně říkáš, že dosavadní poznání je omyl a v budoucnu bude díky rozvoji vědy možné cokoli.
    Každopádně tvůj optimismus stran budoucích možností ti lze jen závidět... :)
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    Cetl nekdo ze zdejsich Tajemno na obzoru? Zvazuji koupi..

Tajemno na obzoru - Carl Gustav Jung | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/117544/tajemno-na-obzoru/
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    Ullmann V.: CESTOVÁNÍ ČASEM - fantazie nebo fyzikální realita?
    http://astronuklfyzika.cz/CestyCasem.htm
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: vědci si myslí že cestování do minulosti nelze, jen vpřed. Ale já vim prod co je možný, stejně jako oni. Fyzikální konstanty ? zatím je máme, ale to se může časem změnit při rozšíření vědomostí.
    Rozhodně je toho ještě hodně co musíme objevit, otázka je , co se nám podaří a co jsme schopni zvládnou.
    Podle mého lze tyto přístroje na cesty časem, nebo ovládání vysokorychlostních letadel, nebo podobných věcí, lze pouze rychlostí myšlenky. je to jednodušší a defakto méně omezené.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    SVANC: souhlas, cestovani casem zpet je nonsence..
    ale nadsvetelna rychlost cestovani a cestovani casem vpred teoreticky mozne je [hawking], jen je neuskutecnitelne za dosavadnich podminek [nemas warp core]..

Žádné množství pokusů nikdy nemůže dokázat, že jsem měl pravdu. Jediný pokus však kdykoliv může dokázat, že jsem se mýlil.

Albert Einstein
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Reálně nevíme? To, že existují fyzikální konstanty, víme a lze i odvodit, co z toho vyplývá - např. právě nemožnost cestovat časem zpět. Mimochodem zpochybňováním veškerého dosavadního poznání se daleko nedostaneme, to pak ztrácí smysl veškerá debata. Rozhodně si nemyslím, že za nějakou dobu se ukáže, že např. Newton se v zásadních věcech mýlil. Pouze jeho teorie byly zpřesněny např. teorií relativity. Podobně nic nenasvědčuje tomu, že by teorie relativity byla zásadně chybná, naopak se mnohokrát po jejím zveřejnění získaly nové důkazy o její platnosti.
    HESPELER
    HESPELER --- ---

prectete si Tao fyziky.. ;]
    JIKE
    JIKE --- ---
    DRAGON: to ano, je to zatím to nej co fyzicky známe a nosíme v hlavách. ale podle mě jsou mnohem lepší, a není tak ještě podle mě dokonalá jak by mohla být. Mě chybí větší využití třeba telepatie atp..
    (neumíme pracovat, nebo nemáme možnost více s ní pracovat) - podle mého, kdyby člověk měl více prohloubenou mysl, a hlouběji mohl o věcích smýšlech a nejednal tolik pudově, tak potom by nebyly žádné rozepře. každý má ten mozek taky jinak designovaný ..
    DRAGON: :-D

SVANC: jenže to my zatím reálně nevíme.
    ad nekonečno, to se představuje blbě, ptal jse mse na to psychologů a prý to nikdo nedokáže, tak nevím jestli někdo jo, ale pochybuji. Ale s tím nekonečnem začátek času také souvisí. protože pokud je nekonečno tak si myslím, že ani žádný začátek být nemohl :-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Pokud je v samé podstatě vesmíru zakódována (např.) nemožnost cestování do minulosti, tak do minulosti prostě cestovat nepůjde. Takových věcí, které jsou dány základními fyzikálními parametry vesmíru, je nepochybně víc. A nic na tom nezmění libovolné spekulace o tom, co všechno bude možné někdy v budoucnosti...

Mimochodem nekonečno si lze představit celkem snadno. Osobně mám problém spíš s představou začátku času.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JIKE: jen takova poznamka: ja osobne si naopak myslim, ze lidska mysl je naprosto dokonala vec: ze s ni obcas neumime pracovat uz je vec jina, ale jako samostatna entita ve vesmiru je naprosto unikatni. Nepopiram, ze nekde budou jeste sofistikovanejsi mechanismy, ale prozatim je to ten nejdokonalejsi nastroj, ktery zname :)

JIKE: ty si neumis predstavit nekonecno? proc ne? :) ja uplne v pohode :) zakladni vec je nesnazit se tomu cemukoliv dat konec :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    příklad omezená mysli je třeba možnost si představit : "nekonečno"
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: meze Ti klade v podstatě pouze "Tvá" nedokonalá mysl, respektive možnost si to představit - omezení mozku a fyzického těla. Ale jsou věci, které netušíme že lze dělat a že jsou možné. (máš pravdu, že ve stávajícím stavu mysli a fyzickém stavu těla některých jedinců je jisté omezení, ale někteří tyto hranice mohou být posunuti jiným směrem, byť se to jeví jako genetická vada).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam