• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Ale já už bych právě do těchhle podrobností nezabíhal. To už se liší na použití fantazie, na osobním postoji obecně, na tom, jaký to může mít důvody, jakej spletenec to může bejt, do kterýho ani nemáme šanci vidět, atd.
    Já bych tady z fleku mohl nahodit konspirační teorii, která by to všechno logicky obsahovala a nebylo by na tom nic nesmyslnýho – tedy pro ty, který nejsou proti takovejm věcem apriorně zaujatý.
    A taky by byl právě problém s tím “nedává smysl”. S tím bych byl opatrnej. Někomu nedává smysl myšlenka, že 9/11 bylo celý sestrojenej fake – ale někdo má zase za to, že to smysl dává (a já se k těmhle myšlenkám hlásím) a že je to kvůli docházející ropě, proniknutí na Východ atd., viz ty filmy a iniciativy “9/11 truth” apod. Smysl to může dávat vždycky, to jenom záleží na tom, jak se na to člověk dívá a co je schopnej a ochotnej přijmout.

    Skála, velikost, tvar, fotky, videa, lidi mluvící do médií... S trochou dobrý vůle se všechno tohle dá nahrát. Ale nechme toho.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Když uvažuju o možných motivacích různých aktérů, tak mi z toho vychází, že to nejspíš bude tak, jak to vychází z těch článků. Plánovaný fake od samého začátku nedává smysl, snad s výjimkou propagace podmořských dobrodružství :-), a kdyby chtěl někdo kamuflovat reálné ufo zjištěné loni sonarem, těžko by to probíhalo takhle. A hlavně by tam nebyla skála, jejíž velikost a tvar odpovídá.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Všechno je možný. Ale konkrétně nic to vlastně neznamená. První pohled: je to tak, přesně jak píšou. Druhej pohled: součást story, buď cover-up nebo celý rovnou fake...
    Oboje možný.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Otázkou je, jestli nakonec nebude nejpravděpodobnější vysvětlení obsaženo v poslední větě z minulého odkazu:
    The team is mainly focused on finding sunken treasures, including champagne bottles from a shipwrecked Swedish schooner, The Los Angeles Times reported. The report questions whether the Baltic Sea UFO was maybe nothing more than an attempt to market the undersea adventurers.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: To jsem taky netvrdil, mně se to prostě celý jenom nějak nezdá, no. A je hrozně praštěný, jak si předem na jednu i druhou stranu vyčtete všechny extrémní možnosti – čili když to nic nebude, konspirátoři (tímhle myslím samozřejmě teoretiky, ne ty aktéry) budou údajně předem tvrdit, že je to podvrh, takže maj pro svý teorie “alibi”, a když se to nebude konspirátorům pozdávat, ukážou se zase z druhý strany jasný “fakta” z TV a internetu.
    Já to vidím takhle: nebudu o tom číst úplně všechno, zatím se to nijak zvlášť nejeví, ovšem to vůbec neznamená, že to skutečně nemohlo bejt celý nahraný. Dosah jevu, o kterým se tu teoreticky bavíme, by byl nezměrnej, takže v takovým případě se dá zařídit leccos.
    Netvrdím ovšem, že mám na jednu nebo druhou stranu nějaký nezvratný důkazy nebo tak, ale jsem ochotnej se na to podívat z obou stran – a ani jedna z nich mi nepřijde nijak směšná nebo nemožná.
    Ani jedna z nich.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Já bych byl první, kdo by ani nedýchal nadšením, kdyby tam opravdu našli ufo.
    Bohužel se našla jen skála. Je to vidět na videu, potvrdil to i vedoucí expedice, jejímž cílem bylo to ufo najít. Přesto píšeš, že "Už teď je to celý podezřelý." Vymezit se proti úvahám o konspiraci v takovém konkrétním případu snad není projev extrémismu...

    Baltic Sea UFO Really Just Rocks
    http://www.inquisitr.com/258095/baltic-sea-ufo-really-just-rocks/
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SVANC: Proč to musí bejt pořád jenom v extrému? To se nedá jen trochu nahnout a kouknout se i na druhou stranu, a to z obou protichůdnejch pohledů?
    Tohle je trapný a je to pořád dokola. Stačí nebejt fanatik. Skeptici si většinou myslej, že oni fanatici nejsou, ale bohužel i v jejich řadách takový jsou. Nicméně hlavní je prostě a jednoduše OTEVŘENOST všem možnostem, ať už se to vezme z jakýkoliv stránky, a nikoli zažranost ve vlastních dogmatech! Ne extrémy na jednu či na druhou stranu.
    Já jsem otevřenej různejm možnostem.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: The object, located on the sea floor between Sweden and Finland, is some sort of "natural, geological formation," Peter Lindberg, the leader of the Ocean Explorer team, told FoxNews.com.
    "It's not obviously an alien spacecraft. It's not made of metal," he said.
    http://www.upi.com/Science_News/2012/06/18/Undersea-object-probably-not-a-UFO/UPI-54761340064847/#ixzz1z6SPKOBW

    Ani na tom videu není vidět nic, co by působilo umělým dojmem. Po prvních ponorech byla jako největší záhada prezentována skupina kamenů, připomínající ohniště.
    A zakamuflovat to nikdo nemohl - prostě tam je na dně obrovská skála kruhovitého tvaru, se kterou není v lidských silách pohnout. Ale že případný negativní výsledek budou příznivci ufo označovat jako výsledek konspirace, to bylo myslím jasné předem SVANC :).
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Už teď je to celý podezřelý. Ne že bych musel "za každou cenu" hledat všude konspirace, ale je dost možný, že buď to je celý podfuk, nebo už to někdo stihnul nějak zakamuflovat, případně se to celý zaplatí a fotky, který dostaneme, budou fotky nějakýho "náhodně kulatýho" předmětu, kterej připomínal ufo.
    A všechno bude v pořádku a lidstvo pojede dál na svý pohodlný vyjetý koleji.
    Ale třeba se pletu a něco se z toho vyloupne. I kdyby nějakej starej monolit... pořád by to bylo sakra zajímavý.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TLUSTEI: skoda ze to neni v primym prenosu ...
    KLEMPERA
    KLEMPERA --- ---
    ABDULAH: Vzdycky jsem toužil mít takhle zkádrovaný národy, gratuluju...

    (dokud bude dostatek takhle vymazanejch čechůl s buranskejma názorama, průměrnej čech se svojí vypatlaností průměrnýmu amíkovi nepřiblíží na tisíc mil).
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Baltic Sea UFO-USO Disables All Electronic Equipment, June 21st 2012 [Video]
    http://www.disclose.tv/action/viewvideo/107180/Baltic_Sea_UFOUSO_disables_all_electronic_equipment_june_21st_2012/
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Bylo by dobre kdyby se dokazalo, ze nas nekdo vytvoril z vopice ... treba by pak lidi nebyli taku tupy a nemysleli si, ze jsme neco vic nez zvirata jako ted ...

    Stopovat bude problem ... jak uz nekdo tady napsal ... spousta fake UP, spousta skepsi a spousta jinych veci maskuje to prave dulezite ...

    me stacilo kdyz jsem videl jak amici vymejvaj mozky lidem kvuli atomovy bombe ... LOL ... mam svuj kryt a tak jsme v klidu :-D No a co jadernej spad a co zareni? 40 let temnoty, sodomie, mrtvy vstavaji z hrobu atd ... A on se tomu usmiva, ze to jsou jen evropsky kecy :-D :-D Protoze v americe spad neni a podzemni garaz ho jako kryt dost ucinne ochrani :-) A bavit se s nim o UFO nemelo uz vubec zadnej vyznam.

    A koukam, ze prumernej cech se vypatlanosti pomalu priblizuje prumernymu amikoj ... skoda ...
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: odporují a dost. protože to značí nevědomost pravdy.. normální, prostě úvahy.

    možná to smysl nedává, protože v tom byl v historii zmatek.. ono vystopovat i naší historii je dost hardcore
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: "říkám, i evoluce se děje ve skocích, ale v tak velkých, to se mě a jiným, hodně nezdá..."
    Jak už jsem psal, naše poznatky o evoluci zdaleka nejsou kompletní. Tady je jeden čerstvý kamínek do mozaiky:
    :: OSEL.CZ :: - Afrázie, dávný svědek příchodu linie opic do Afriky
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=6324

    Mimochodem nezdá se ti, že si ty argumenty dost odporují? Na jedné straně se nám emzáci nechtějí ukázat (aby neovlivňovali), na druhé straně upravovali genom prapředků už před milióny let (tehdy vměšování nevadilo(?) a asi ani neměli problém s dlouhým čekáním na vznik opravdové inteligence) a nakonec nám v nedávné minulosti píchli s elektronikou (že by jim to čekání bylo přece jen moc dlouhé?) :).
    Nevím jak tobě, ale mě tohle žádný rozumný smysl nedává...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    jo tady je ta druha technologie ... http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=9CvVlLIfqHU

    kazdopadne kdyz se spoji - tohle a zahnuti konce vrtuli dovnitr vychazi hodne tichej system ...

    priklad je bran odsut ... vsimnete si drobne podobnosti ... http://www.youtube.com/watch?v=OAQjIcrga5g&feature=related

    koncovy peri - to je to co omezuje cast hluku ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    jen k ty tichy vrtuli - http://www.youtube.com/watch?v=dBS1NRsYuF8

    vychazi to z noze co strhava vzduch a navic i z tak zvaneho orliho kridla ...

    to ze neni utlum vetsi je jen pomerem ucinnosti a hluku ...

    pokud by dokazali vrtuli spocitat presneji dalo by se docilit toho - ze by nedochazelo k strhavani zvuku a naslednemu zvukovemu efektu tolik ... Navic vrtulnik je nejhlasitejsi pri letu do stran kvuli nataceni lopatek ... a vybracim vrtule ...

    a jeste vyhody blades - je v tom ze strhava vzduch do stran ... pokud by se i tohle dalo natacet - mohli by jsme dojit k bodu kdy bude vzduch vyrovnan - mista kde vznika vetsi tlak a kde mensi se vyrovnaji a tim padem nebude slyset nic - maximalne huceni vzduchu ...

    aspon tak mi to nakreslil jeden letec a vysvetloval ...
    JIKE
    JIKE --- ---
    ABDULAH: chtělo by to...

    - patenty? jako defakto neomezené zdroje energie, to by stačilo... vždyť mnoho patentů Tesly zmizelo.

    nemusí, ale může. Koukni jak Japoncům na cca 900 let pomohl jen meteorit. Z něho dostali unikátní rudu na meče. a co víc, legenda praví, že odešli snad na týden do hor kovář a jeho syn ,a po týdnu uměli kovat meče. že by jim to někdo ukázal? divný.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIKE: heled spis se koukni do trezoru co maj kde zavreny ...

    Docela by me zajimalo co to je za patenty co muzou ohrozit ekonomickou stabilitu USA Anglie a dalsich statu ...

    kdyz patenty ze zacatku minuleho stoleti na vyrobu elektriny dle vseho nebyly a nebudou odtajneny ...

    udajne patenty solarnich clanku ... akumulatoru ... spalovacich motoru ... atd ...

    vubec nemusi bejt mimozemsky to ze kdysi nekdo neco dokazal ... Ale taky muze bejt mimozemsky i tyhle patenty ... To ze nas navstevuje lepsi civilizace, neznamena ze se treba nechteli pokusit omezit boje kvuli rope podanim novejsich technologiji ... atd atd atd ... muze to bejt jen konspirace atd ... muze to bejt cokoliv ...

    jinak skoky v evoluci muzou vejt velky proc ne? nikdy nevis co a jak zmutuje ... preci jen se tvrdi ze mutace pokud neprezije - neovlivni evolucni dej ...

    a tahle mutace klidne mohla prezit ...

    navic bych se nebal rict ze se mi hodne nezda ze lidi pred par tisici lety byli nejak hloupy ... Staci se ohlidnout kolem sebe a kouknout na to stadecku idijotu co chlastaj v hospode a sedej u TV ... uzivaj zivota vymejvanim mozku ... dalo by s z tyhle vetsiny dostat neco kloudneho? heh ...
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: ne, ale mám oči, a základní poznatky, za mě to zkoumali jiní profesionální antropologové, a došel jsem ke stejnému názoru jako oni. jsem s ním ztotožněn.


    SVANC: tak to já to také studoval. takže právě mě to zaujalo o to víc. vem si, že bagdádská baterie ... proč už tehdy se to nerzvinulo v notebook během třeba 1000 let, dost času. a také byly války a konflikty. jako je fakt, že zrovna to mohlo být na 1 místě, a zrovna se tam něco stalo a díky tomu to nebylo dokončeno, ale i ty znalosti. zajímalo by mě co mohlo tak být v Alexandrijské knihovně.

    Ono to mohlo jít paralelně. ruku v ruce. lidstvo mohlo a vymyslelo hodně věcí, ale v té samé době mohlo dojít i k použití mimozemských technologíí. proč ne...

    říkám, i evoluce se děje ve skocích, ale v tak velkých, to se mě a jiným, hodně nezdá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam