• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    JIKE
    JIKE --- ---
    UFOTV® Presents - UFO SECRET The Friendship Case - 2013 FREE Movie - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=FZn3ewgAHFk&feature=youtube_gdata_player
    JIKE
    JIKE --- ---
    UFOs and Aliens with Stanton Friedman - FREE MOVIE - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=KucDy9C9VX4&feature=youtube_gdata_player
    JIKE
    JIKE --- ---
    MINERWA: no vem si, že kdby na marsu ty čáry zůstal, a tak asi za 20.000let by lidstvo znovu vstalo z prachu. jak by to dopadlo, kdyby to objevili.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HYENA
    HYENA --- ---
    JIKE: Tak tohle tak docela neplatí... Podle záznamu, místa pořízení a času lze přesně zjistit, kam by jeho stín podle "nadměsíčné" výšky dopadal, podle jeho velikosti bys pak určil i velikost v rovině kolmé na dopadající sluneční paprsky... Když tam stín není, víme jenom mimo jaký výšky to letí. A to je příliš málo.
    JIKE
    JIKE --- ---
    stín, a co když je tam světlo z jiného úhlu, a nebo také je tam tolik světla, že to stín prostě nedá ?a nebo to také stín nemusí vůbec házet.. nekdo možná jo, ale my nemáme tucha jak tyhle mašinky jejich mohou fungovat. nebo možná tušíme, alen evíme jistě :-))))
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To se mě ovšem netýká.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Křováci by sondu nejspíš považovali za dílo bohů, alespoň myslím. S trochou jedovatosti by se dalo říci, že totéž dělají i ti, kdo kdejakou pseudozáhadu resp. nevysvětlený jev připisují přítomnosti emzáků tady na Zemi. Jenom Bůh/Bozi byli nahrazeni mimozemšťany, ale hlavní atributy zůstávají - nepochopitelnost jejich bytí a motivace, víra v prakticky neomezené schopnosti atd. :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Opravdu jsem myslel jenom trochu fantazie; ani totální vyhození logiky, ale zase ani přílišný setrvávání na ní, respektive na tom, že je něco nemožný nebo podvod jenom proto, že tomu nerozumíme.
    Co by řekl od civilizace odstřihnutej křovák (a že takový kmeny dodnes existujou), kdyby jim tam nad buš Američani poslali nějakou sondu, která by tam lítala a všelijak rotovala a třeba dělala snímky povrchu atd.? Nechápali by ji, tudíž by vůbec popřeli celou její existenci...?
    Asi tak.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Takhle napsáno to samozřejmě zní rozumně. Bohužel u diskuzí o konkrétních projevech ufo to bývá tak, že "trocha fantazie" nahrazuje věcnou argumentaci a velká část relevantních námitek se odbývá hláškou o tom, co my můžeme tušit o motivacích nebo technice emzáků. Přitom takto exotické a nepravděpodobné vysvětlení čehokoli by nemělo stavět jen na pouhém faktu, že to či ono neumíme zrovna vysvětlit. Zvláště když tato neschopnost dát jasnou odpověď i bez zapojení emzáků je zpravidla dána jen nedostatkem informací o daném jevu.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Ježišmarja, já to tušil...
    Ne, nikoli černobílost, stupidní házení do jednoho pytle a zacházení pouze do jednoho z dvou možných extrémů, nikoli přísná polarita, jak je to bohužel čím dál běžnější, a to úplně všude, v jakýmkoli diskursu, v rámci kterýkoliv argumentace. Nevyznávám žádný kompletní odhození kritickýho myšlení, jen je zkrátka v týhle sféře potřeba trocha fantazie...
    Jediný, co jsem se snažil okomentovat, bylo to, že obecně nemá cenu řešit, jakej tvar či barvu nějaký ty ufa maj a že je to divný, protože my to neumíme, a že lítaj nějak divně a jakoby beze smyslu, protože my do toho nevidíme.
    Ohledně tohohle konkrétního videa nevím, nemám o tom podrobnosti a nemluvil jsem přímo o něm.
    Snads to pochopil...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Jaké naší logiky? Ty znáš ještě nějakou jinou? Neposuzovat věci z hlediska jediné možné, tedy naší logiky, znamená vzdát se kritického myšlení a to mi nepřipadá jako dobrá cesta pro zkoumání čehokoliv.
    Deficit kritického myšlení pak vede např. k tomu, že se objeví video, na kterém má obří ufo prolétat nad povrchem Měsíce, aniž by si někdo položil otázku, kde je stín. A když se taková námitka objeví, tak už najednou vůbec nemusí jít o objekt u Měsíce, ale mnohem bližší. Pak to ovšem může být cokoliv kulatého, co za bezvětří volně driftuje v zemské atmosféře a celá úvaha o mimozemském původu se jeví jako nesmyslně naroubovaná. Taky by se ovšem dalo prohlásit, že mimozemské lodi žádný stín vrhat nemusí - koneckonců proč by musely, když se na vybodnu na prostou logiku... :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    JAMILLOS: ale mi se přece kamárádíme už dlouhá léta s mimoplaneťákama :D
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Já bych hlavně nehrotil věci typu jak divně letí nebo jakej má tvar nebo barvu - pokud se člověk baví o těchle věcech, je strašně zavádějící a nesmyslný posuzovat je z naší logiky. Jako třeba to, co známe z vlastností našich letadel atd. Tady jsou pravidla nastavený úplně jinak...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: V poradku, vzdyt o nic nejde. Vlastne jsem tim vsim jen chtel rict, ze onu "absolutni jistotu" nemuze mit z principu ani jedna strana barikady. Kriticke mysleni je v procesu poznavani pravdy samozrejme veci stezejni, ale je dulezite byt na pozoru pred tim, aby se clovek nestal kritickym jen z principu odmitani vseho neznameho a vetsinovou spolecnosti neprijmaneho. Zkratka, aby clovek nezatuhnul ve spolecnosti nastavenych mantinelech a nechal si mysl otevrenou, protoze bez toho se nikdy nic opravdu noveho nedozvime.
    SVANC
    SVANC --- ---
    THE_BALROG: Protože povrch lodi kompletně sbírá sluneční energii přece :).

    Spíš je divné (tedy divné by to bylo, kdyby se skutečně jednalo o objekt nad povrchem Měsíce), že objekt se stále jeví jako kruhový, přestože jeho dráha probírá nad značnou částí Měsíce a ve chvíli, kdy se dostává k jeho okraji, jej vlastně vidíme z boku. To by bylo možné pouze tehdy, kdyby se talířovitý objekt stále natáčel plochou stranou vůči Zemi (proč při letu nad povrchem Měsíce???) nebo kdyby měl tvar koule. Pak by ovšem musel být zřetelně viditelný veliký stín, jehož tvar (od mírné až po velmi protáhlou elipsu) by se měnil v závislosti na vzájemném úhlu Slunce, Země a povrchu daného místa na Měsíci.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    třeba povrch lodi má nízkou odrazivost a neemituje žádné světlo a tím pádem na pozadí rozzářeného měsíce se pak jeví ta loď jako černá :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Nějaké vysvětlení proto, proč je UFO nad Měsícem prakticky totálně černé, ačkoliv Měsíc je z této strany parádně osvětlený Sluncem?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    zajímavý že vždy po fejku se napláca toho hodně a co říkáte na ten projev?
    [ KUKIDE @ UFO ]
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Nikdo tě nenutí hrát nějakou plácanou. Ostatně celé to začalo tvou hlášku o filtru mysli v souvislosti s konkrétním videem, které s pravděpodobností hraničící s jistotou nezachycuje 10 km UFO nad povrchem Měsíce. Absolutní jistotu by dalo až další video natočené ve stejně době, ale bez onoho objektu. A pokud mi můj "filtr mysli" brání věřit jevům s tímhle stupněm pravděpodobnosti, tak jsem za něj jenom rád. Také se tomu říká kritické myšlení... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam