• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    THE_BALROG:
    "Recent missions have found water and ice on the moon's surface, which could have been carried there by giant molecular clouds or bits of comets.

    But in a new U.S.-led study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences on Monday, the scientists not only concluded that water may be, "ubiquitous within the lunar interior," but also "indigenous to the moon."

    "For over 40 years, we thought the moon was dry," said the lead author of the findings, Francis McCubbin of the Carnegie Institution of Washington.

    "We found that the minimum water content ranged from 64 parts per billion to 5 parts per million - at least two orders of magnitude greater than previous results," he said in a statement. There is so much water within lunar rocks that if all of it were extracted and put together, it would be more than enough to fill the Great Lakes, McCubbin told CNN.com.

    Another way of looking at it, he said, is, "if we were to put it over the surface of the moon, it would cover the moon in about a meter-deep thickness."

    Vody je tam zrejme opravdu dost...

    Vsechny ty vlivy a zareni se pak daji pohodlne merit po ceste na Mesicni zakladnu... ;)

    Vazne potrebujes, abych ti vypisoval vyhody staticke budovy pevne spojene s podlozim oproti nezakotvenemu levitujicimu objektu leticiho prostorem?

    ...dobre, co treba kapacita? rozloha? v podstate nicim neohrozena diskretnost? Coz samozrejme do jiste miry plati i o ISS, jen ten rozmer jaksi, ze... nedostatek mista na poradny pokusy a testovani, rychle vznika tlacenice a provoz je drahy. Na mesici by se pohodlne vesli vsichni, kyslik extrahovali z mistni H2O, kterou by si i cistili a recyklovali, elektrinu sklizeli solarama a zili by z hydroponu.

    Neco tady proste nehraje... ;)

    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    TLUSTEI: peněz na výzkum už tak moc není a i tak je ISS snad vůbec nejdražší objekt, co lidstvo postavilo.

    "Možná je na pólech led půl metru pod povrchem" teda já osobně neberu jako "Vody je dost".

    Význam pokusů na ISS je právě proto, že je ve volném vesmírném prostoru ve stavu beztíže. Zkoumá se tam vliv toho stavu na živé organizmy, měří se kosmické záření atp.

    Jediné co nehraje, je, že jsi zatím neřekl jakýkoliv důvod pro to, proč by měla být základna na Měsíci výhodnější a přínosnější, než ISS.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Je tu někdo, kdo zažil setkání 4. druhu? Zkoušeli jste si přivolávat nějaké bytosti z vesmíru?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    JAXXE: To je husta knizka, nedavno jsem si ji precetl podruhy - osvezujici. Pri prozkoumavani tematu jsem narazil na dalsi matros k prostudovani:

    http://www.kathleenmcerlain.com/...-%20Suppressed%20Findings%20of%20the%20Space%20Program%5B1%5D.pdf

    Tahle a Swannova kniha se na Amazonu prodavaji za vice nez 400 Liber, tzn., ze o ni je velky zajem a neni k dostani. Proc si nechce nektery z vydavatelu namastit kapsu a vydat tak zadany titul?

    THE_BALROG: Rekolonizace je jedna vec a vedecka zakladna vec druha. S nasima soucasnejma (i oficialne priznanejma) technologiema bychom na mesici klidne nakej srubik mohli uz davno mit. ISS je taky mrnava, bez gravitace i vseho ostatniho a taky do ni furt tlacej penize. Za ty prachy jsme mohli mit davno neco takovyho, a hezky podsklepenyho, i na Mesici. Mit zakladnu s pevnou pudou pod nohama je mnohem strategictejsi a bezpecnejsi nez ji mit nekde ve volnym prostoru bez moznosti uniku.

    Co se atmosfery a vody na mesici tyce, tak takhle:

    "On 5 March 1998 it was announced that data returned by the Lunar Prospector spacecraft indicated that water ice might be present at both the north and south lunar poles, in agreement with interpretations of Clementine results for the south pole reported in November 1996. The ice originally appeared to be mixed in with the lunar regolith (surface rocks, soil, and dust) at low concentrations conservatively estimated at 0.3 to 1 percent. Subsequent data from Lunar Prospector taken over a longer period has indicated the possible presence of discrete, confined, near-pure water ice deposits buried beneath as much as 18 inches (40 centimeters) of dry regolith, with the water signature being stronger at the Moon's north pole than at the south (4). The ice was thought to be spread over 10,000 to 50,000 square km (3,600 to 18,000 square miles) of area near the north pole and 5,000 to 20,000 square km (1,800 to 7,200 square miles) around the south pole, but the latest results show the water may be more concentrated in localized areas (roughly 1850 square km, or 650 square miles, at each pole) rather than being spread out over these large regions. The estimated total mass of ice is 6 trillion kg (6.6 billion tons)."

    Ice on the Moon
    http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/ice/ice_moon.html

    Takze vody je dost.

    Neco tady proste nehraje. ;)



    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    TLUSTEI: Měsíc je mrňavý, nedovede si udržet atmosféru, má ještě horší gravitaci pro lidi než Mars, má méně nerostných surovin, nemá vodu. Pokud má někam lidstvo expandovat a snažit se někde žít, pak je Mars stokrát příhodnější. Pro Měsíc totiž hraje jen ta blízkost.

    Nemluvě o tom, že pokud nějaký asteroid rozmašíruje Zemi, mohlo by to s Měsícem dost drasticky zahýbat taky.

    A nebo to je židobolševický spiknutí šedých obamamimozemšťanů. Jak je komu libo.
    PSYION
    PSYION --- ---
    JAXXE: diky za tip. Pokud se do toho pustim a prectu, podelim se o odpoved.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PSYION: treba tu odpoved najdes v tehle knize:

    Penetration: The Question of Extraterrestrial and Human Telepathy

    This book by one time CIA "psychic spy" Ingo Swann is divided into three parts. The first part describes experiences with an ultra secret government agency. This includes remote viewing of the lunar surface where mining and manufacturing operations are observed along with human looking extraterrestials. Part II discusses lunar anomalies. Much of this second section overlaps Chapter 1 of Jim Marrs' ALIEN AGENDA. Part III deals with the government-military-science-media cover up of UFOs, lunar activity and psychic phenomena (telepathy, in particular). Twenty publishers rejected this manuascript which would have benefited from a proofreading by big-time editors. It was, nevertheless, a clear, logical and very interesting presentation. Put it on your bookshelf between ALIEN AGENDA and William Bramley's GODS OF EDEN.

    http://www.lisamharrison.com/pdf/Ingo%20Swann.pdf

    Ingo Swann - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ingo_Swann
    PSYION
    PSYION --- ---
    TLUSTEI: dobra otazka, az Te napadne nejaka koudna odpoved, dej vedet.)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    O jednosměrnou letenku na Mars má zájem přes 100 000 lidí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...nicni/310208-o-jednosmernou-letenku-na-mars-ma-zajem-pres-100-000-lidi.html

    A ze nikomu neprijde zvlastni, ze se cpeme na Mars, kdyz na Zemi vlastnim Mesici, ktery mame u nosu, nejsme schopni vybudovat zakladnu. ... USS? Mars? wtf? ... poletuje kolem nas nas vlastni satelit s "pevnou pudou pod nohama", na kterym jsme uz x krat pristali. Program Apollo mel podporu verejnosti, prachy i postaveny moduly na to tam dal litat (v 60. letech!), ale nejak se to zaseklo u cisla 17., i pres to, ze moduly 18, 19 i 20 uz byly postaveny (!) a ready to go. Ale najednou se stavej orbitalni stanice a chce se litat na Mars. Proc ne na Mesic? Bylo by to levnejsi a jisto jiste bezpecnejsi... A tak se ptam: WTF? :)
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    JIKE: Nene.. uz aj tu nekdy nebo v nejakym klubu na NYXu jak ti lesnici nekde v USA nebo Kanade slyseli a nataceli strasne divny hluboky zvuky, pritom byli na mile daleko od civilizace.
    Tohle jsem myslel:
    Yet Again Strange Sounds Heard, This Time In Chile, Canada, Finland, India, U.S : Jan. 12 - Jan. 17 - UFO Sightings 2013|Unidentified Flying Saucers|Aliens Videos|Extra Terrestrial|Space News|UFO 2013
    http://www.ufo-blogger.com/2012/01/yet-again-strange-sounds-heard-this.html
    Ale jak jsem se dival na to repete, tak to asi stejne nebude ono.. to je jeste divnejsi :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    TOMINO_I: jak to myslíš? jako ve smyslu že ty stroje nejsou vidět? jestli tohle ,tak to jsem si myslel taky jako jedno z prvních.

    UFO Researchers - UFO Evidence
    http://www.ufoevidence.org/researchers/index.asp
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    UFO EVIDENCE - Scientific Study of the UFO Phenomenon
    http://www.ufoevidence.org/
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    TLUSTEI:

    Committee | Citizen Hearing On Disclosure
    http://www.citizenhearing.org/committee.html
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Zvlastni, takhle nervozniho jsem Greera ve verejnych vystoupenich jeste nevidel. Zajimalo by me, kdo sedi v te komisi, kterou Greer adresuje, ze je z toho tak vyklepanej.
    Steven Greer: Citizen Hearing On Disclosure 2013 HD - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=SgKMgJKLB5s
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    JIKE: Btw.i ted me davajou smysl ty divny zvuky co se ozyvaly napric USA..
    JIKE
    JIKE --- ---
    TOMINO_I: si piš. už ted toho je dost. kor tento případ níže...
    TOMINO_I: jop.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    JIKE: Z tama jsou sedivaci?
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    JIKE: Jako, ja osobne si myslim, ze neco na tom urco bude. A btw.jednou to musi prasknout.. (pokud to je tedy opravdu pravda)
    JIKE
    JIKE --- ---
    nejvíc zajímavé mi přijde právě kesba souhvězdí Zeta Reticuli od Betty Hillové, z roku cca 1961, ale objevení přesné konstalace bylo snad až Hubblem - přesné a o mnoho desítek let později. Načež - jak by tohle asi mohla vědět?

    Betty nakreslila:



    následně objevená konstalace - ale podrobně jako na kresbě tuším 1996




    WIKI info:

    Zeta Reticuli - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Zeta_Reticuli
    JIKE
    JIKE --- ---
    TOMINO_I: je dobrý vídět více a více věcí, byť zdánlivě nesmyslných a i fakticky nesmyslných, a v tom množství si najít vlastní názor. Přecijenom tu každému přijde, že tu něco nehraje...


    ještě tohle je hodně zajímavé, ale nezvládl jsem to ještě dokoukat..

    Understanding Human Abduction and the Grey's Agenda - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=usZaE3aK6Bw
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam