• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    HYENA
    HYENA --- ---
    CONTINUITY: Ale nikdo z nich neporušuje základní termodynamické zákony. Přes to nejede vlak :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VYHULENY_UFO:
    HYENA:

    Samozřejmě, že se hranice posouvají díky novému poznání, které je pořád v rámci tohoto vesmíru a jeho fyzikálních zákonů. Neřekla jsem ani slovo o tom, že by to mělo být nějak jinak, a ani si jinou možnost neumím představit :)

    S tím textem mi šlo spíš o to, že v každé době byli lidé, kteří tvrdili, že něco v žádném případě nejde. A jiní lidé, kteří s na to snažili přijít a nakonec se jim to podařilo.....což předpokládá, že vymysleli nějakej způsob v souladu s fyzikálními zákony :)

    Technologickej bulvár je jiná věc, jasně že to existuje, byznys s touhou lidí po neznámém a fascinujícím, normálka, ale to taky bylo vždycky, jen v dnešní technologické době si tito obchodníci vymyslí nějaké plánky, zatímco před dvěma sty lety by dělali do kouzlení nebo cirkusu :) .....
    HYENA
    HYENA --- ---
    CONTINUITY: Záleží na tom, co čteš za noviny. Bulvár (i ten internetový) bude informace podávat velice zajímavě se slovy nepřekonatelný a podobně (přitom u disků se to, co píšeš, stalo za 20 let jenom 2x a bez komentářů o nemožnosti zvětšování). Lepší je číst rovnou zdroje, jejichž informace se postupem komolí, jak cestují ke čtenáři přes různý lemply až skončí na novinkách. Doporučuju Science a Nature. Omezený jsme u procesorů velikostí tranzistorů, proto máme vícejádrový a ne mnohemvícegigahertzový :)


    CONTINUITY: K tý diskuzi... všechny ty pokroky se staly na základě fyziky. Je to přirozenej vývoj, žádný super boření hranic. Dr. Dionysus Lardner je popularizátor. To, co píše, je zajímavý a směšný :)

    Einstein taky nevěřil, že bůh hraje kostky v kvantový mechanice... a taky se pletl (podle toho co teď víme) :)

    Jak říká prof. Kulhánek... Když vaše teorie vyžaduje úpravu Maxwellových rovnic, je všechno v pořádku. Jakmile ale porušuje druhý termodynamický zákon, zahoďte ji :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: ty neprekonatelny hranice se pousouvaji diky vyvoji ve fyzice a v moznostech nasazeni novinek do masovy vyroby, napriklad. nic tajemnyho... pred deseti lety mobil taky nemel dotykovy displeje a dneska?? :)

    myslim, ze tohle dost lidi celkem v pohode chape :)

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TLUSTEI:
    to mi připomíná všechny ty "nepřekonatelné" hranice maximální kapacity harddisku počítače - za dobu, co jsem to sledovala, jich padlo několik, pak jsem to přestala sledovat a jen čas od času se zájmem zaregistruju, že už je to zase x1000 :)
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    CONTINUITY: Ty ses musela dočista zbláznit! Dnešní poznání je přeci absolutní a nesmí se zpochybňovat! Na hranici s tebou! ... ;))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TLUSTEI: lol, i mistr Kelvin se utne :)

    Vzhledem k tomu, že se jeho jméno učí na základní škole, předpokládám, že i jemu se zamlada mnozí smáli a rýpali, že jeho objevy nemohou fungovat ;-DD....ale pak někde časem a věkem trochu zatuhl, a létání na něj v 70 letech už bylo moc......to se dá pochopit....:)

    Ale my tady jsme všici mladí a žijeme ve 21. století a máme bleskovej vývoj všude kolem sebe, myslím si, že jediný co dává smysl je předpokládat, že možné je všechno ;-D
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    CONTINUITY: Přesně to se snažím celou dobu říct - že to, co tvrdíme, že je zcela jistě nemožné se může do několika let rozsypat jako domeček z karet; že obhajováním a přizpůsobováním se tradičnímu nahlížení světa se objevů nedosahuje, ba právě naopak.

    "Heavier-than-air flying machines are impossible."
    - Lord Kelvin (1824-1907), ca. 1895, British mathematician and physicist.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Tím prosím neobhajuju žádnej konkrétní projekt, samozřejmě, že internet je plnej všelijakých blbostí....
    ...jen ideu, že úplně jiná a mnohem efektivnější technologie, než zatím známe, je v principu možná :), a velice pravděpodobně pokud už nějaká řešení existují, nebo až se objeví, budou založena na nějakých nových poznatcích nebo novém chápání dosavadního vědění, které posune naše představy, co je možné....

    to si myslím na základě toho, že už se to mnohokrát stalo a všude kolem nás neustále děje, jak se vyvíjí nové technologie....určitě tento klub čte ještě někdo další, kdo pamatuje svět bez počítačů ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    k diskusi...:)
    http://www.lhup.edu/~dsimanek/neverwrk.htm

    pár ukázek:

    Men might as well project a voyage to the Moon as attempt to employ steam navigation against the stormy North Atlantic Ocean.
    - Dr. Dionysus Lardner (1793-1859), Professor of Natural Philosophy and Astronomy at University College, London.

    Well informed people know it is impossible to transmit the voice over wires and that were it possible to do so, the thing would be of no practical value.
    - Editorial in the Boston Post (1865)

    Rail travel at high speed is not possible because passengers, unable to breathe, would die of asphyxia.
    - Dr. Dionysus Lardner (1793-1859), Professor of Natural Philosophy and Astronomy at University College, London.

    atd :)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: je smutny, ze te kazdodeni zkusenost stejne o platnosti zakonu zachovani nepresvedcuje :(
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    VYHULENY_UFO: nemá. nehovoř. ;)
    KOVYEXE
    KOVYEXE --- ---
    Ancient Aliens Debunked, titulky (Vetřelci dálnověku odhalení) dokument.mp4 | Ulož.to
    http://uloz.to/xHMjQ7QT/ancient-aliens-debunked-titulky-vetrelci-dalnoveku-odhaleni-dokument-mp4
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VRBIK: to je dobrej dokument, videl sem a libil se mi. akorat se obavam, ze fanatickym vyznavacum vseho alternativniho prilis vedomi nerozsiri...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TLUSTEI: a takhle to dopada, kdyz se nekdo ve skole nedava pozor!!!! slusna perla, myslim, ze asi o zakonech zachovani energie asi nema smysl hovorit....
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    SVANC
    SVANC --- ---
    VRBIK: Zrovna si říkám, jestli ještě někoho dalšího zaráží připojení DC motoru přímo na výstup autotrafa.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    TLUSTEI: zkus si najit v psychologii pojem bludny kruh...
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    SVANC: clovek kterej nerozumi znackam na nakresu muze verit cemukoliv jak vidis.. :((
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Kurňa tady je nuda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam