• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Napsat "Od diody(1906) jsme meli 40let na objeveni tohoto jevu a nic." poté, kdy o pár příspěvků níž je několik příkladů takových objevů, je projev ignorance, sorry... To, že o vývoji v téhle oblasti nic nevíš, ještě neznamená, že se nic nedělo.
    Viz: [ SVANC @ UFO ]
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Vážně se ptáš, proč by se snažili získat zdroj energie zadarmo? Energie zadarmo ti připadá jako malá motivace? A pokud se domníváš, že možnosti dnešních vyspělých amatérů v oboru elektrotechniky (se všemi poznatky za posledních sto let) jsou menší, než měl Nikola Tesla, tak jsi fakt mimo. Podívej se třeba na ty Tesla coils, na které jsem odkazoval už prve: https://www.youtube.com/watch?v=hgll-XTqcS4
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC:
    Tranzistorový jev (efekt) byl objeven a tranzistor vynalezen 16. prosince 1947 v Bellových laboratořích týmem ve složení William Shockley, John Bardeen a Walter Brattain.

    To je to dulezite. Od diody(1906) jsme meli 40let na objeveni tohoto jevu a nic. Pak tu mame spadle uficko(cervenec 1947) a najednou pul roku na to(prosinec 1947) ziskame tu nejdulezitejsi znalost o polovodicich. Nerikam, ze to tak musi byt, ale tohle mi prijde dost pravdepodobne. A dost mozna taky zasadni.

    JIKE: Dalsi spojitosti bohuzel neznam. Ale kdo vi, co se vsechno udalo ci neudalo.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    JIKE: Nějaký malý skok?! Současná technicky vyspělá civilizace má základy především v 19. století. A to bylo vědecky zase o něco dál, než století předchozí - říká se tomu pokrok.

    Postupné zavádění neškodných produktů zavání paranoiou. Nějaké příklady?..

    TOMINO_I: Vždyť je to jen vyspělejší letadlo. Koneckonců, Da Vinci nepochybně také s emzákama spolupracoval, odkud by vzniklo plno těch super technologií..
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE:
    ad Tesla:
    Kdyby skutečně existovala free energy a už před sto lety byl Tesla schopen ji využívat, musela by to být pro dnešní amatéry elektrotechniky naprostá hračka (viz třeba takovéhle legrácky, které by pro chudáka Nikolu byly zcela neřešitelnou záležitostí). To není otázka nějakého chtění, prostě kdyby taková možnost byla, lidé by jí využívali a v době internetu by zdroj neomezené energie prostě nebylo možné utajit. Není projevem kritického myšlení klást si otázku, jak to, že se dodnes žádný fungující prototyp neobjevil?

    ad tranzistor a emzáci:
    Vývoj elektroniky probíhal plynule, čas od času došlo k většímu objevu, jak je tomu ostatně ve všech oborech, ale rozhodně se nedá říci, že objev (germaniového!) tranzistoru byl nějaký zcela zásadní milník, nesrovnatelný s ničím podobným. Takových objevů byla řada a vývoj postupuje i dnes dopředu, viz třeba kvantové počítače. Proč připisovat vynález tranzistoru emzákům jen proto, že jiná konspirační teorie mluví o havarovaném létajícím talíří a roky se shodují?
    Tohle auditko by mělo mít v záhlaví velkými písmeny napsáno "Occamova břitva" :-D
    JIKE
    JIKE --- ---
    BIRLIBAN: jo přijde mi to tak - skokově, byť zmiňuješ pčedchozí století, ale tam t taky byl nějaký malý skok.
    Jo nic moc a o to jde právě. Postupné zavádění neškodných produktů natrh, velmi postupné, znamená velké zisky. v roce cca 2001-2003 tuším se mluvilo v v IBM, že bude velmi brzy cca do 3 let holografický disk s neomezenou kapacitou. Od tý doby jsem o tom neslyšel, nečetl... Šlo to snad tehdy interně jen..?

    BYDK: mom velká náhoda...?
    SVANC: o to need, zvládli, nezvládli, ale spíš chtěli-nechtěli
    SVANC: lidstvo by se k tom postupně dopracovalo. ale už když o tom tady na vhodném místě mluvíme ve vztahu k mimozemštanům, a pokud tady je ta možnost, proč jí nebrat jako "konspirační teorii".
    BYDK: myslím, že takových fakt bylo víc. vždycky si říkám, co by to asi způsobilo, kdyby se řeklo už tehdy - jak sami řekli, máme lítající talíř a ufouny, ale nepopřeli to...
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Jasně, elektronky byly, polovodičové diody byly, ale když se objevil tranzistor, tak díky emzákům :). Sám píšeš, že o tom moc nevíš, ale přesto ti není zatěžko vymýšlet teorie, které jsou přímým popřením principu Occamovy břitvy. Zkus si o vývoji v téhle oblasti něco přečíst a rychle zjistíš, že rok 1947 žádným jedinečným mezníkem ve vývoji polovodičové techniky nebyl.
    Např.: "The first patent[1] for the field-effect transistor principle was filed in Canada by Austrian-Hungarian physicist Julius Edgar Lilienfeld on October 22, 1925, but Lilienfeld published no research articles about his devices, and his work was ignored by industry. In 1934 German physicist Dr. Oskar Heil patented another field-effect transistor.[2]"
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: O tom toho moc nevim.... jinac nemuzes udelat objev ani v rev. ing., kdyz nemas alespon nejaky zaklad vedeckeho poznani. ;) Napr. mas talir s pohonem, antigrav. ale kdyz nemas ani spetku znalosti, proste to nedas. A trandak, elektronika proste byla na dosah.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Jak ti do téhle teorie o "emzáckém tranzistoru", který přišel z ničeho nic, zapadá (např.) objev polovodičové diody v roce 1906?
    SVANC
    SVANC --- ---
    TOMINO_I: Vážně si myslíš, že kdyby Tesla někdy před sto lety objevil free energy a přišel na to, jak ji prakticky využívat, že by stejný postup nezvládli o sto let později se současnými možnostmi a technikou i amatéři?
    BYDK
    BYDK --- ---
    BIRLIBAN: Nejvetsi skok prisel po roce 1947. Diky reverznimu ing. jsme se dostali do nove informacni ery.

    Uvadim neco malo:
    UFO Roosvell cervenec 1947 - vse odvezeno do Bell laboratori.
    Prosinec 1947... vyvinut tranzistor tak jak to zname dnes. Shodou okolnosti byl vyvinut v Bell labu. :)

    Pul roku mi prijde akuratni doba pro revezni ing. ;) Shoda okolnosti? Nemyslim si.
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    BYDK: Ono skoda, ze toho o Teslovi moc nevime, ja si myslim, ze byl nejakym zpusobem aspon mentalne napojenej nekam jinam. Uz to, ze se sam dokazal naladit na stejnou vlnu s jeho umirajici matkou a tim zjistil, ze je s ni neco spatne. Z toho pak vymyslel radio.
    A co se tyce onech zavratnych vynalezu, uz koncep te free energy, kterou prozkoumaval a snazil se ji nasadit bylo zavratny. Kdyby se to podarilo prosadit, tak ted nepotrebujeme blby kabely k cemukoli do elektriky, ale bohuzel na free energy neprimontujete elektromer, ze? :-/

    Bohuzel nase doba je spatna, vse ovlada moc a penize. Ale doufam, ze se to uz brzo zhrouti. Nebo by mohla prijit nejaka katastroficka, at se to tu trosku procisti. Je to hnus jak se k tehle planete chovame :-/

    BIRLIBAN: Vlada USA s emzakama urco spolupracuje. Odkud by vzniklo plno tech super technologii jako napr. stealth na F-117, apod.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    Vy máte pocit, že ten obrovský rozvoj nastal skokově? Co ta dvě předchozí století, průmyslová revoluce, dvě světové války? V čem má ta spolupráce spočívat, přivezli nám ledky, cédéčka, toustovače..? Zatím nic moc, nemyslíte?..
    JIKE
    JIKE --- ---
    BYDK: Mám stejný názor.
    A je možný ze někteří spolupracuji v nevládními organizacemi. Viz obrovský rozvoj 20.stoleti (před tím tisíce let defakto klacky a..)
    BYDK
    BYDK --- ---
    JIKE: Jike s tema technologiema je to zlejsi. Zacalo to pred sto lety, kdy Tesla mel predvest a nasvitit nejaky veletrh. Jelikoz Edison, ktereho nemam v lasce mel patent na zarovku vcetne zavitu, tak Tesla musel prijit na nejaky jiny system. A tak vymyslel jinou patici a trubici ve kterych je plyn. Ta byla navic mnohem uspornejsi. A to jiz pred cca sto lety. A kdyz si vezmu, jak dlouho nas nutili svitit "posranou" zarovkou, tak mam jasnou predstavu o tom, jak s nami smysleji. Je to zlodejina.

    Jinac tam nahore nekteri cekaji, zdali se vzpamatujeme a prokoukneme vsechnu fikci a lez od penez po nabozenstvi a zacneme si vazit toho co tu opravdu mame. Vlastne je to pro nektere dost napinave predstaveni.
    JIKE
    JIKE --- ---
    BYDK: věřím tomu že takových důkazů co je je hodně. Naše mentalita by to asi nedala kor ty technologie, proto je asi dostáváme postupně jak jde evoluce našeho mozku ... dost pomalu. podle mě bychom jinak bylo hodně už daleko. Ale já bejt ufon, tak nás do vesmíru nechci. Jsme sami sobě nebezpeční. Chtělo by to upgrade našeho DNA+mozku abychom byli méně zvíčecí apod
    BYDK
    BYDK --- ---
    Astronaut nafotil v roce 1957 létající talíř. Snímky poslal do Pentagonu a od té doby už je neviděl | Extrastory.cz
    http://extrastory.cz/...oby-uz-je-nevidel.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    JIKE
    JIKE --- ---
    Rus svou znalostí vesmíru překvapuje odborníky už 20 let. Tvrdí, že žil na Marsu – Novinky.czhttps://www.novinky.cz/koktejl/454267-rus-svou-znalosti-vesmiru-prekvapuje-odborniky-uz-20-let-tvrdi-ze-zil-na-marsu.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    TOMINO_I: kdysi jsem viděl, jako ty lidi nemají co kecet (svědci) prostě řeknou jak to bylo
    TOMINO_I: je to celý zajímavý
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    JIKE: Jinak to parizsky UFO je mazecky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam