• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: To je zvláštní, že mi píšeš o nevědeckosti z mé strany, ale ty tvé posty mají takovou zvláštní ezo auru :D.
    Neoponuješ mi v debatě o vědeckém poznání z těchhle pozic, že ne?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ale i kdyby sis nakrásně gůglil teorie, které podporují můj mentální laps, je to v přímém rozporu s tím, o čem mluvím. Nejdříve si vytvoř zkušenost, pak je verifikuj "vědeckými" metodami. Takhle skončíš s tím, že si vždy obhájíš nějaké podvědomé předpoklady na úrovni základní školy, nikoli plody svého dospělého studia a zkoumání.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    SVANC: Ty ale vycházíš ze zcela nevědeckého pojetí prostoru a já nemám čas ani chuť ti to vysvětlovat. Nápověda: částiče může být na více místech současně.
    SVANC
    SVANC --- ---
    KALIPH: Zkus nějak, pokud možno srozumitelně, vysvětlit, jak ti "skalární fyzika a kvaternionová matematika" pomůže s tím, že do místa, kde bys potřeboval hodnotit nějakou aktivitu, doletí za jednotku času jen pár fotonů (pokud vůbec nějaké) nesoucích informace, přičemž pro to, o čem se bavíme, tedy čtení myšlenek, bys těch fotonů nesoucích informaci potřeboval o hromadu řádů víc.
    Znovu doporučuji ten už odkazovaný článek na Oslovi ( http://www.osel.cz/9794-je-kosmologie-mytologii.html ). Náš stav poznání sice není úplný, ale je velmi dobře verifikován. A i když bude dále zpřesňován, nedává smysl vymýšlet hypotézy vycházející z premis, které jsou s tímto stavem poznání v naprostém rozporu.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Já bych jen dodal, že "kvantová povaha světa" nebere (nutně) v potaz důsledky aplikované skalární fyziky a kvaternionové matematiky. A i to - stejně jako teorie kvantového pole - jsou výklady světa (nutně) nepopisující věci, s nimiž jsme se ještě nesetkali:) ..třeba čtení myšlenek v případě Švance. Zajímavé by bylo, kdyby se s tím v "realitě" konfrontoval a následně by se snažil najít pro svou zkušenost "racionální" vysvětlení.
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Paráda, hned je to jasnější :D
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: jsou tak diametrálně odlišné, že nejsou ve vztahu k těm o kterých jsi psal. nebo jsou, ale asi jako kedlubna s filosofií. nic víc k tomu nemám. prostě ty něco tvrdíš a to je celý příběh. kdybych viděl možnost jak ti něco (víc) sdělit, udělám to.
    SVANC
    SVANC --- ---
    LUKK: Chápeš rozdíl mezi knihou a lístkem, kde je napsáno, kde knihu najít? :D
    A řeči o otisknutí myšlenek v prostoru a času bych snad ještě chápal v nějakém esoterickém auditku, ale tady? Srsly?

    AIM_FREEMAN: Pověz mi něco o těch "diametrálně odlišných oblastech poznání" ve vztahu k tomu, co jsem napsal prve, totiž že čtení myšlenek na dálku je nesmysl kvůli kvantové povaze světa.
    LUKK
    LUKK --- ---
    KALIPH: biofotony...buňky emitují určitý druh světla...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: Ne zásadně chybné...no dejme tomu, že to stačí na to aby sis byl něčím jistý. :D Jinak si zřejmě neuvědomuješ, že mi argumentuješ z toho svého rámce. Jsou i diametrálně odlišné oblasti poznání a z nich vyplývající možnosti.
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK: problematika ufo a spřízněné podněcuje mou nekonečnou představivost a bourá zaběhnuté bariéry v co věřit a v co už nikoliv...nesnažím se to vyřešit :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: no, čtení myšlenek, zajímavé téma. jak by se asi daly číst myšlenky, jako dekódovat neuronovu činnost, jak to funguje?
    LUKK
    LUKK --- ---
    SVANC: promiň ale s tou hudbou mně napadá...méně než 1kb má třeba odkaz na youtube :) proč nemůže podle tebe existovat možnost,kdy se každé rozpoložení mysli..každá myšlenková konstrukce otiskne v prostoru a čase...a stává se kdykoliv a znovu čitelnou....je to proto že si to neumíš představit?tyhle ultimáta zavání zavíráním očí a dveří před možnostma...
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Ten rámec vychází z poznání světa, které sice není úplné, ale rozhodně ani ne zásadně chybné. Podobně jako nebyly chybné Newtonovy zákony, ale teorie relativity je dále zpřesnila pro určité případy, kde si již s tímto popisem nelze vystačit.
    Věřil bys třeba tomu, že nějakou pokročilou emzáckou technikou je možné zkomprimovat hodinu hudby tak, aby se vešla do 1 kB a pak byla přehrána v plné kvalitě? Myšlenka dálkového čtení myšlenek libovolného člověka není absurdní o nic méně.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: :)) díky za odpověď. jenom tě chci upozornit že se pohybuješ v určitém rámci, i když poměrně širokém, který je plný předporozumění, která nastavují strop možností "tvého světa".
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Fotony:)
    SVANC
    SVANC --- ---
    AIM_FREEMAN: Je úplně jedno, jestli ten nesmysl byl řečen na začátku nebo na konci, pro mě je člověk, který něco takového vážně prohlašuje, zcela nevěrohodný.
    A pokud jdo o tvou otázku na čtení myšlenek, tak bych se neodvážil tvrdit, že to jednou nebude možné pomocí nějakého zařízení, ve kterém bude člověk mít hlavu, popř. hromadou třeba i miniaturních (jakoby neviditelných) snímačů uhnízděných ve vlasech. Nicméně nikdy nebude možné z dálky číst, tedy pasivně snímat, myšlenky jednoho každého člověka, tím méně pak z míst, kde je lidí hodně. Důvod je velmi prostý, žijeme v kvantovém světě a procesy v mozku jsou mimořádně energeticky úsporné, tzn. v určité vzdálenosti od hlavy je již energie vyzářeného vlnění tak nízká a počet i teoreticky detekovatelných fotonů tak malý, že na jeho základě nelze usuzovat na cokoli. Je to podobné, jako když vezmeš obrázek ve velikém rozlišení a zmenšíš ho na rozměr jednoho pixelu. Nemluvě o tom, že bys potřeboval současně snímat signály z prakticky každého uzlu v mozku a současně být schopen říci, o který uzel se jedná, což je ale (z dálky) dost těžko možné, když projev těch signálů má stejný charakter a toto navíc platí pro všechny osoby v blízkosti.
    Víra v neomezené možnosti budoucí (resp. emzácké) techniky je fajn věc, ale stává se hloupou, pokud tyto představy brutálně překračují i teoretické možnosti fungování našeho světa, o kterých toho mimochodem víme poměrně hodně (viz odkaz).
    Už jsem tu v minulosti psal, že si např. nemyslím, že někdy bude možné znovu dát dohromady člověka, kterému u hlavy vybouchl granát a mozek se rozstříkl po místnosti (myslím opravit, nikoli vytvořit kopii z nějaké zálohy).
    :: OSEL.CZ :: - Je kosmologie mytologií?
    http://www.osel.cz/9794-je-kosmologie-mytologii.html
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SVANC: tak s tím začal ten, co to video stříhal, předtím mohl být poměrně bohatý kontext.
    btw. možnost čtení myšlenek na dálku považuješ za reálnou?
    SVANC
    SVANC --- ---
    PREPRESS: Ovšem. Když někdo začne zcela evidentním a paranoidním nesmyslem (nemusím to vysvětlovat, že ne?), nemá smysl zabývat se jeho dalšími výroky.
    SVANC
    SVANC --- ---
    PREPRESS: Hned v úvodu pán vykládá o tom, jak věří, že emzáci mohou číst myšlenky kohokoli. To mi stačí, ušetřil jsem dalších devět minut :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam