• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    SVANC
    SVANC --- ---
    Ta hmota ze sluneční soustavy zmizet nemohla. I kdyby došlo ke zničení planety, její zbytky by vytvořily pás asteroidů, ze kterého by se po dlouhé době zformovala nová planeta. Ve sluneční soustavě v prostoru za Marsem tomu ovšem gravitačně brání Jupiter a tak tomu bylo "odjakživa".
    Jinými slovy nikdy tam nebylo ani dost hmoty, ani podmínky na vytvoření planety.
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    ZUULLUU: tak proste neni al dente, ale trochu rozvarenej
    JIKE
    JIKE --- ---
    AVATAR: Přesně. Proto nevime co je a co není pravda - když do minulosti nevidíme. Jinak bychom zde o tom nediskutovali. Jen tak pro zajímavost špagetové monstrum vypada jak :-D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: tak jasne, ja muzu tvrdit, ze jednou za 5000 let proleti kolem zeme spagetovy monstrum, ktery sezere vsechny rajcata a pak leti dal. Dukaz pro to nemam, ale dokazat mi, ze je to nesmysl nemas jak :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jako kde by měl být??? Prostě tam nikdy víc materiálu nebylo a pochopitelně ani žádná planeta.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    JIKE: aha, takze nekdo prijde s teorii, ze pas vznikl rozpadem planety. Ta teorie je vyloucena tim, ze v pasu neni dostatek horniny ani na mesic, natoz planetu. A ty se ptas naprosto nepochopitelne kde je zbytek te planety, ktera neexistovala? Neni, nikdy nebyl ;)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: no to je pravě ono. kde je zbytek?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Tak ještě jednou - úhrné množství hmoty v celém pásu asteroidů, které mělo tvořit onu "planetu", činí pouhá 4 % hmotnosti Měsíce. Furt nic? :D
    Asteroid belt - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_belt
    BYDK
    BYDK --- ---
    JIKE: Jj, dko vi, jak to presne je a jak se co nazyvalo. Nejhorsi je, ze pouzivame spoustu nazvu uplne jinac nez se pouzivalo ve staroveku. A pak tu z toho mame gulash.
    JIKE
    JIKE --- ---
    BYDK: V pohodě. Díky. Proste ta planeta mezi Marsem a Jupiterem. (Kde jsou nyní jen trosky)
    BYDK
    BYDK --- ---
    JIKE: Tiamat ma byt nazev pro nasi slunecni soustavu. CEtl jsem nedavno dost silenou knihu. :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    ICE: Co prosím? Že na Měsíci jsme byli "pravděpodobně"? A když ano, tak jen s "pomocí zvenčí"? Jaké formy měla ta pomoc mít konkrétně?
    ICE
    ICE --- ---
    imo proc na mesici nemame zakladnu. S NASI technologii neumime ochranit organickou posadku pred vaznejsim poskozenim radiacnimi van allenovymi pasy. to je holy fakt ktery snad netreba dokazovat. paklize nekdo pochybuje, studijni materialy jsou dostupne vsude kolem. Myslim ze je to asi i nejrozumnejsi argument zastancu moon landing hoaxu. Pravdepodobne jsme tam jako lidstvo byli, nicmene ne bez pomoci zvenci ci jen v podobe automatizovanych/robotickych systemu.
    O tom ze je vesmir plny zivota nebo ze jsme/byli v kontaktu s jinou civilizaci nepochybuju uz vubec - kdyz dostatecne prozkoumate 4000+ let starou historii/zaznamy/"architekturu" na ruznych kontinentech nasi planety, logicke zavery jsou ..nekompromisni. :) Obecne plati ze cim vic informaci mate tim ucelenejsi obraz poskladate a zaroven narazite na dogmata ktery ve vednich oborech nemaji co delat.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Jo a netroluju

    Spis by me zajímalo. Proč oficiálně není na Měsíci již základna na testování podmínek pro následně testování kolonizace jiných planet (je to celkem blízko)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Už jsem to četl. Je to hypotéza. Jako ostatní možné scénáře. Já tam tehdy nebyl, nemohu soudit.

    Nicméně si myslím ze bylo obyvatelnych světu lidmi 6. A 5 je zničeno. Horší je, ze já vím o teorii jen 4 obyvatelnych planetách v této soustavě. Hlavně se me neptej jak jsem přišel na ten počet (nemá zatím logické vysvětlení) kromě únosu mimozemšťany...:-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Na odkaz jsem neměl čas. Až teď jsem se dostal k tomu ze jsem si sedl.
    Hypotéz jsem slyšel mnoho, mnoho mi bylo vstepovano jako fakt, který se po letech ukázal jako hloupost. Dělám si vlastní názor a děkuji za odkaz a další podněty.
    (Nicméně Jupiter mohl také vypadat v té době jinak) a zároveň nemusel v té době působit silou jako nyní. Navíc země byla v té době mnohem menší než je nyní.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Tak nevím, jestli už jen troluješ, nebo opravdu nechápeš smysl toho, co bylo v tom odkazu.
    Dnes je už simulacemi celkem přesvědčivě dokázáno, že gravitační působení Jupitera vznik téhle planety znemožňuje. A navíc:
    "Tato hypotéza se však dnes považuje prakticky za vyloučenou, už kvůli úhrnné hmotnosti všech planetek v hlavním pásu – jedná se přibližně o 4 % hmotnosti Měsíce."
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Ad Tismat - planetární system se vytvoří často z99,9999999999% bez odpadu. Tedy to co je pas asteroidu mezi Marsem a jupiterem je IMHO planeta na sracky...
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Pocitově dle me logiky - taky jsem psal podle me...
    není mi 20 abych žil v představách. Takže podle spojitosti a pocitu. Jinak to fakt nejde...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Jak rozlišuješ "pravdivý útržek" od fake zprávy?
    Btw fascinuje mě konkrétnost toho popisu s ohledem na to, že (imho) pro něj neexistují žádné důkazy, které by se daly brát jako validní jinde než v téhle komunitě.
    Pokud jde o Tiamat, viz např. https://www.stoplusjednicka.cz/proc-se-mezi-marsem-jupiterem-nezrodila-dalsi-planeta
    A takhle by se dalo pokračovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam