• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIRLIBAN: tak jiste, kdyz jsme deti, muzeme byt nestastni z toho, ze nasim pohadkam nikdo neuveri. Ale dospelym by se tohle stavat nemelo a namisto neumis cist a fuck off osovne zkousim vysvetlit slepy mista.

    Tady je na miste otazka, jestli zdanlive iracionalni jevy musi byt vysvetleny iracionalnejsimi mimozemstany. Jestli snaha o senzaci neprehlusi snahu o objektivni posouzeni reality.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    PALEONTOLOG: Ono se taky, než o invektiva, může jednat o reakci na zatvrzelý odmítavý přístup. Rozpory v jeho popisech nevidím. Jestli nebude potíž spíše v tom, že v části zdejšího osazenstva převládá potřeba vysvětlovat racionálně jevy, které racionální vysvětlení nemají. Případně nepřipouští, že něco jako iracionální jev může existovat. Fenomén UFO zahrnuje i aspekty mystiky právě pro jeho specifickou prchavost bez možnosti exaktního měření a očitá svědectví jsou jeho nedílnou součástí. Odmítat je z principu s odkazem na validitu vědeckého zkoumání je mylné. Obzvlášť na diskusním fóru..
    KYARA
    KYARA --- ---
    mo jo no...emzaci se musej branit...lidstvo je naprogramovany, aby jejich existenci, případně přítomnost zpochybnovalo...
    neverime to občas ani samy sobě a přemlouváme se ze ne...
    NA SEVERU: Největší epidemická nemoc známá lidstvu
    http://na-severu.blogspot.com/2018/03/nejvetsi-epidemicka-nemoc-znama-lidstvu.html?m=1
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BIRLIBAN: invektiva panovi jdou, vysvetlovani uz mene. Kalipha tu pozoruju skoro dvacet let, tak me neprekvapil. Spis nez "jestli" slo u nej o to "kdy" zacne prskat. Svedectvi neni dulaz, to vis dobre. Ackoliv mozna to je duvod, proc si jde myslet, ze vyvracena dvojcatecka telepatie funguje.
    Navrhuju projit historii, moje posty, ne nejsem zarytej pausalni popirac, ale nejsou piece o evidence a pripady jsou zajimavy. Ale nepatri mezi ne nekonzistentni vypraveni.
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    Je roztomilé, jak člověku, který společně s další osobou na vlastní oči viděl to, co vám zde popsal, vysvětlujete, že viděl možné něco jiného nebo to pravděpodobně neviděl vůbec. V případě, že by zde poskytl obrazovou dokumentaci by se pochopitelně jistě jednalo o podvrh. A to ublíženecké poučení o kňourání a jednání s druhými je taky moc príma..
    KYARA
    KYARA --- ---
    Neviditelná ruka vesmírného šprýmaře: krajní podivnost a paranormální povaha fenoménu UFO
    https://naseveru.org/2017/12/17/neviditelna-ruka-vesmirneho-sprymare/
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: problem je, ze nechapes, ze jsi prave popsala svuj svetonazor. Tvuj stav byti ti nezavidim, musi ti to pusobit spoustu potizi. Drzim palce ;)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: svetonazor nemusi byt jasny :)

    muzes mit treba svetonazor, ze veris vsemu a nicemu, nebo ze vsechno je jen iluze. To, ze zadny jasny nazor naprosto na nic nemas ti sice neverim (chutna ti vic svickova nebo hlina? Jasny nazor je asi ten, ze svickova), ale i to muze byt tvuj svetonazor a ja ti ho brat nechci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: Ta faze je pro nektery tady neuskutecnitelna, na druhy strane pro jiny ta faze uz nastala.
    Az jednou mozna prestanes knourat, bud od te dobroty a zamysli se nad tim, jak ty mluvis s ostatnimi, i kdyz chybujes. To rikam za sebe.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Já nikdy netvrdil, že to byli mimozemšťani, právě naopak! A to ti jasně prokáže pošta, kterou jsme spolu vedli.

    Vy mě, děti, vůbec nečtete a dokonce ani nereagujete na to, co píšu.

    Proto jsem sem nechtěl nic podobného sdílet - ta fáze, kdy uznáte, že jsem viděl to a to, aniž bych tvrdil, co to je.. je tak daleko.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: jakoze nemas svuj nazor na svet? To ma kazdy s mozkem, bez toho se neda zit. Skoncila bys v blazinci :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: fungovani mozku je pro ezoteriky i vedce porad dost zahada. Nicmene prave ti vedci pomoci pokusu zjistily, ze si casto veci domysli a vyslednej obraz se muze lisit od skutecnosti. Moc rad to dela prave v pripadech, kdy necemu nerozumi. Tato funkce vedla k mnoha zazracnym objevum, ale k mnohem vic zasadnim omylum.

    Ale jasne, mohli to byt i mimozemstani. Taky hypoteza ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: protoze zdani klame,
    problem subjektivismu je ten, ze ani ty nemuzes mit jistotu, ze jsi neco vubec videl, kor posluchaci. Najdi zaznamy z kamer, namisto odporujiciho si vypraveni hledej dukazy ve vnejsim svete.
    To je takovy doporuceni jak nebejt fantasta.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Já ti popisuju stroj, kterej letěl dopředu a zároveň se otáčel kolem své osy, popíšu i detaily jako kabeláž a ty mi řekneš, že jsem viděl.. co?? :o
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: nesouhlasis? Proc? Pokud to zpochybnujes, pak nechapu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: ted me jeste napadla nejaka laserova show, ktera se zrcadlila v tech nizko visicich mracich :)

    Nebyl v te dobe pobiz nejakej koncert?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULLUU: zhruba tak. Kazdej ma nejakej svetonazor a okolni svet pak ohyba k nemu. Nekomu staci na podporu svetonazoru ocita svedectvi, jinej pro to potrebuje dukazy, ktere si muze overit a dalsimu staci co mu rika jeho srdicko.

    Kazdymu co jeho jest :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Očividně vás fakt, že "blesk svítil 10 vteřin" zaujal na mém příspěvku ze všeho nejvíce, přestože to vůbec netvrdím. O tom, že jsem viděl stroj, se taky nikdo nebaví. Buď to bylo hejno ptáků nebo si vymýšlím. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ;D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUULLUU: jasny, a invektivy "neumis cist" kdyz mam v pribehu rozpory a uck off kdyz to chgeji vysvetlit. Kaliph je normalni zmetek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam