• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Když už jsme se dostali až k Noeovi a biblickém příběhu o tom, jak pod vodou zmizely na 40 dní (nemohlo tedy jít o tsunami či něco podobného) i vrcholky hor, zbývá už jen položit si otázku, kde se všechna ta voda vzala a kam se potom poděla :D.

    JIKE: Nevím, jestli trolíš, rozhodně jsem nepochopil, že potopa a cizí planeta spolu musí souviset. Zmínil jsem to jenom jako ukázku toho, že na podporu jednoho nesmyslu musíš vzít další.
    JIKE
    JIKE --- ---
    CROME: Muže být. Snažím se to nějak víc srovnat so souvislosticale nezávisle na tom kde co kde píšou. (Protože mi to nesedí)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Super. Jsem rad ze jsi to pochopil, ze to spolu musí souviset. Jinak si tuhle pravděpodobnou možnost nedokážu vysvětlit (kromě supersopky)... (planeta/planetka) myšleno vnější těleso..
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU: Nemáš pravdu. Nikdy jsem netvrdil a ani si nemyslím, že není možné to, co ukazuje tebou odkazované video. Myslím si ale, že není možné něco zcela jiného, tedy potopa v takovém místě a nadmořské výšce, jako je Puma Punku.
    JIKE
    JIKE --- ---
    CROME: Ne. Prý je to ta sama. A co vím byla jen jedna velká.
    Prý mají i stejne popisy apod. Jedine co se liší je jméno Noah. Sumerských popis je ale starší. Logicky
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Vidíš, tohle je přesně to, o čem mluvím. Nejdřív přijdeš s nesmyslným předpokladem potopy v takovéhle výšce a vzdálenosti od moře, a protože to evidentně nedává smysl, začneš uvažovat o dalším předpokladu, působení "jiné planety".
    SVANC
    SVANC --- ---
    ZUULLUU:
    ZUULLUU:
    Pokud to má být reakce na SVANC, tak to nijak přesvědčivě nezní. Jedná se o dva zcela rozdílné jevy. Vznik kanálu a zaplavení doposud suché oblasti je něco úplně jiného než potopa, při které by hladina dosahovala výšky přes 3800 m ještě 300 km od moře.
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: To datovani mi pořad nesedí u všeho.
    Jo klidne k vrcholum nejvyšších hor. Jde spis o to, co by to mohlo zpusobit.. jiná planeta? Velká potopa byla, šle jak velká vlastně byla? Případně co ji způsobilo...
    CROME
    CROME --- ---
    JIKE: potopa v sumerskych textech je jina potopa nez v genesis?
    CROME
    CROME --- ---
    ZUULLUU: to si do me zrcadlis nejaky svy psychologicky tezkosti ne, tak dlouho jsi si budoval kolem sveho krehke psyche zdi a tunely z predstav a kazdej kdo ti je nabourava bytostne ohrozuje tezce vybudovanou stabilitu?
    Ja nemam vubec problem zmenit nazor, ale zatim jsi tu krome par relativistickych vykriku do tmy nic nepredvedla.Takze souhlasim, ze nema cenu se bavit:)
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Sorry, ale potopa ve výšce skoro čtyři kilometry nad mořem je fakt hodně velká haluz. I v případě obřího tsunami by vlna nemohla dosahovat takové výšky ještě 300 km od nejbližšího pobřeží.
    A víš o tom, že v Puma Punku byly předměty datované tuším někam do 5. století, které ovšem byly nalezeny POD základy těch staveb, tzn. musely být starší než ty stavby?
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    SVANC: Taková svědectví jsou kontroverzní právě proto, že z našeho pohledu reálná nejsou. Skutečnost, že připustíme existenci jevů, pro které zatím nemáme vysvětlení nutně neimplikuje pravdivost jiných jevů. Nikdo netvrdí, že svědectví jsou apriori směrodatná, zároveň však pokládám za projev nadutosti zesměšňuju-li/odmítám-li něco, co nedokážu vysvětlit nebo co je v rozporu s mým chápáním..
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Zajímavá myšlenka co? Proto chci najít popis potopy v Sumerských textech.. rozhodne vítr to nerozdoukal... a rozstrileni ufem mi přijde zase ujety.. takže: voda a zemetreseni je poslední možnost...
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Víš o tom, že Puma Punku je v cca 3800 m n. m.? Nepřijde ti zvláštní představa potopy, která smete stavby v takovéhle výšce? To už zase zavání stylem kreacionistů...
    JIKE
    JIKE --- ---
    SVANC: Proste pyramida je udělaná dle mého z uměle vyrobeného kamene (nazval jsem to jako beton) ale jejich...

    Velkou potopu přežilo jen par staveb a asi jen par lidi.
    Tím narazím co jsem psal včera, ze je možné ze z toho pak vznikalo uhlí - po potopě z vegetace.
    Časové pak me zajímá kdy to bylo.

    (Neříkám, ze uhlí nevzniklo i mnohem dříve) - podle vrstevnic... apod

    Ps: víte něco o “egyptských” nálezech u USA. Zaslechl jsem informaci ze taji nálezy artefaktů (ze by to převrátilo historii na ruby).

    CROME
    CROME --- ---
    ZUULLUU: Ty stale jen relativizujes, stejne jako Jike spojujes veci co zadnou spojitost nemaji a prisuzujes jim nejakou nezpochybnitelnou hodnotu...jike dostal za beton ve skole 5 a pani vedkyni nepustili do pyramidy, ja to chapu, ze to srovnavas a jedna se o stejny zpusob ostrakizace,nepochopeni vasich zcela relavantnich a platnych teorii...
    CROME
    CROME --- ---
    JIKE: Pokud myslis tu biblickou potopu tak se to datuje nejakych 2204 Ad, ale to byla nejaka lokalni mala potopicka, tech kataklismyckych bylo v historii nespocet, chapes vyznam mytu a metafor a ze ne uplne vzdy musi souviset s realnou udalosti?
    SVANC
    SVANC --- ---
    JIKE: Co nedala Puma Punku? Píšeš to v souvislosti s potopou, takže to působí, jako kdyby tamní stavby neměly přežít potopu.
    CROME
    CROME --- ---
    ZUULLUU: no pokud tvrdila podobny nesmysle jako tady Jike, ze si material na stavbu odlivali z betonu tak se tomu nedivim :)
    Proboha, kazdej muze jet do Gizy a rejpnout si tam do toho jasne opracovanyho vapence sam....tady jakakoliv argumentace ztraci smysl, to je jak vest diskuzi z 2 rocnim kojencem.
    CROME
    CROME --- ---
    JIKE: z betonu?
    kdy byla potopa?
    wtf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam