• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: no vidis, ja se s touhle pouckou stotoznuju. Vis, kdyby jsme uvazovali binarne, mel bys pravdu. Ale lidi a jejich vnimani reality je jedina pravda, ktera existuje. Jenze kazdej clovek vnima realitu jinak (obcas az diametralne). Pouze veda se snazi zjistit pravdu (o tom jak svet funguje), jenze tam ji teprv hledame.

    pokud mas nakej argument na podporu svyho tvrzeni, sem s nim. Ale jestli jsi byl nekdy v nejakym vztahu, pak vis, ze jste dost casto meli ve svych prich pravdu oba. Jen jste se na ni neshodli ;)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: To přece nemá s pravdou nic společného. Pokud chceš dávat pravdu do rovnítka s relativitou, nemusíš jí vůbec říkat pravda. Stejně nesmyslná poučka je psychologická, totiž že pravda je to, na čem se shodne dva a více lidí :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALIPH: aha...

    jdou dva kamosi do kina. jeden rekne, ze to byl super film. Druhej, ze to byla sracka. Znamena to, ze jeden z nich lze? Tak to asi neni, ma jiny nazor. Pripadne maji pravdu oba? Pravda je v tomto pripade relativni ke vkusu divaka.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    AVATAR: Jestli pravda něco není, tak relativní. Minus máš ode mě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BYDK: jestli že to potěší, tak ne, nepatří lvu. Ale zajímalo by mě, co si z toho jde vzít, to je fascinujici
    BYDK
    BYDK --- ---
    AVATAR: Pravda je celostní záležitost. My se pohybujeme v relativitě a mnoho našich pravd platí jen v uzavřeném balíčku možností. Vlastně tak jak říkáš. :) Ale podstatou mého sdělení je inklinace k záhadám a proč je tak máme rádi. Je to setrvačnost z minulosti, která je stále živá a dlouho bude a taky to, proč se od pravdy odvracíme, ikdyž ji třeba známe. Navíc záhada rozvíjí fantasii a tu k životu potřebujeme. :)

    S lidma je problém trochu jinčí. Jeden druhému bere názor, pravdu či jeho fantasii násilím a málokdo dokáže akceptovat nároz druhého, když nesouhlasí s naším a vlastně se často ani nezajímáme, proč ho má či jak k němu došel. Na druhou stranu ten kdo má názor ho musí často za každou cenu vnucovat, což je taky tragické. Náše vnímání směřuje k uniformitě ale ne k diverzitě. To co děláme s naší matkou zemí, to děláme i s námi samotnými. Vše co se někomu nehodí se musí zesměšnit, vymítit, atp... Bohužel prostým lidem o nic moc nejde, ale jsou nakaženi tímhle typem myšlení. Je to boj o pozornost, vlastní důležitost atp.... Vlastně jsme chudáci. Chudneme na duchu a ztrácí se naše pestrost. Nakonec skončíme v podzemí, v temnotě, pač na zemi kde byl téměř ráj jsme přinesli smrt. A z toho důvodu si s názory pozemšťanů moc hlavu nelámu, byť se někdy člověk ocitne v nepříjemné situaci.
    BYDK
    BYDK --- ---
    PALEONTOLOG: Promiň, ale nejde o mou osobu. Navíc nehledal jsem je. Ale jsou tam oči, které nepatří českému lvu. Je to anomálie, která si zaslouží trochu pozornosti.


    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BYDK: pravda je strasne relativni pojem. lidi jen zridka hledaji nazory, se kterymi nesouhlasi :)

    hledaji jen pravdu, ktera inklinuje s jejich vnimanim sveta.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BYDK: no tak hledat v českým lvu reptiliani oči je skutečně nepřijatelný. Zkusil jsem pár lidí přesvědčit, že se nám tu rozmahaji ještěři, ale nikdo mě nebral vážně.
    BYDK
    BYDK --- ---
    AVATAR: Divat se na nebesa a snit o tom co je nad nami bylo hlavnim tematem od praveku do soucasnosti. Az v nasi dobe jsme "ztratili" tu supertelevizi nad nami. A tak porad inklinujeme k tajemnu, pac vesmir byl pro nas vzdycky tajemny a zahadny. :) Navic zivot je zahadou sam o sobe a asi pekne dlouho zustane.

    Co se tyka pravdy, tak myslim ze tahne mnoho lidi, ale vetsine staci zavoj tajemstvi. Navic pravda byla potlacovana a za pravdu se umiralo. Z toho hlediska se mnoho lidi k pravde radeji neuchyluje. Navic kdyz ji znate a druzi ne, tak jsme za blazny treba, nebo jste oznaceni za nekoho kdo si vzal nejake drogy, atp... Pravda tu boli na obou stranach. Proste neni to snadne.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    ZUULUU: jenže tahle milá paní přesně končí u té hranice jestli jsme si vědomi nebo jsme vědomí. A co to vůbec je a kde je a proč je za tu hranici totiž psychologové nechodí... stejně jak popisuje únosi mimozemšťana tak stejně tak bych mohl popisovat jak si pseudo věda v tomto oboru vymýšlí pohádky proto aby to dávalo smysl... :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Michio Kaku - Ufo's What Are They?
    https://www.youtube.com/watch?v=P5yK-MOIlhY
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: pravda netahne, zahady jo. Lidskej mozek to z nakyho duvodu vyzaduje. Asi evolucni zalezitost.
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUULUU: pracoval jsem pro takové lidi....veliká inspirace
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUULUU: ta dáma je zajímavá...má kultivovaný přednes...a navíc je docela hezká:)
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZUULUU: zrovna včera jsem viděl kus videa, kde pán vysvětluje, proč zrovna nás neunesli, apod. jakože by to mohl být super zážitek pro ty co to chtějí..ale těm se to nestane..
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: 1. neva
    2. je to 50 minut psychologie, co bys cekala?
    3. kdybys natocila video, ktery by vysvetlovalo, ze vira je jen vysledek lidske psyche, verici by te taky zlincovali
    4. ja to videl uz kdysi pred lety a popisuje to, co uz rada jinych psychologu
    5. to zalezi na tom, jestli casteji sledujes skepticka videa :)
    6. ja s ni souhlasim, takze se vztekat nehodlam :)
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    Možná nás pozorují a zkoumají. Setkání s mimozemšťany nemusí dopadnout dobře [rozhovor s ufologem]
    https://www.youtube.com/watch?v=pG6-HtJRedo
    JIKE
    JIKE --- ---
    Alien Abductee Explains Why You Should NEVER Contact Extraterrestrials
    https://www.youtube.com/watch?v=bJItckypIg4
    JIKE
    JIKE --- ---
    Deep Space on Gaia | Gaia
    https://www.gaia.com/lp/deep-space
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam