• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Je fajn, že forma tvých komentářů konečně začíná odpovídat kvalitě jejich obsahu.

    Ale stejně by mě zajímalo, jestli to povědomí o tolik let starém objevu, jak jednoduše vyrušit gravitaci, máš jenom ty a tvoji kumpáni z Youtube, zatímco vědcům to zůstalo utajeno, nebo o tom ti vědci vědí, ale prostě si řekli, že si tu Nobelovku nechají ujít.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Věcná debata ti je cizí, chro. Jsi zabedněný rádobyvědec s tunelovým viděním a hlavou hluboko v písku. S tebou už tady, chro, chro, ztrácelo čas mnoho lidí. Chro!
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Není nad věcnou reakci, zvláště pak od někoho, kdo tady banuje za urážlivé reakce :D.
    Ale chápu, že do debaty o tom, čím dva rotující disky vyruší gravitaci a proč to kompletně popírá současnou fyziku, se ti pouštět nechce.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Tvé chrochtání je už dlouhodobě směšné.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Je fajn počíst si řeči o rádobyvědcích od člověka, který tady sdílí post o tom, že "dva disky navzájem proti sobě rotující tímto způsobem odbourávají zemskou přitažlivost" :D
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    GORG: Hrách na zeď a perly sviním, příteli. Obdivuji tvoji trpělivost s místními rádobyvědci, ale tady ani smrt nemá co by sebrala. ;)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Bizarre Things Seen on Mars...There Are People Walking Around on the Surface!
    https://www.youtube.com/watch?v=jpt7wrQBvEg
    SVANC
    SVANC --- ---
    GORG: Tvl, "přehlédl v odkazech", to jako vážně?

    A opravdu si myslíš, že pokud někdo objeví, jak levně vyrábět fotovoltaiku s účinností třeba 35 %, tak se ten bilionovej byznys neuskuteční kvůli tomu, že to někde budou držet v šuplíku? Že se vlastně ptám... :D
    GORG
    GORG --- ---
    SVANC: no proste si v tech odkazech prehledl, ze tam spada i fotovoltanika. ,)
    ci-li to znamena, ze pod utajeni patrily a mozna stale patri vynalezy, ktere nespadaji nutne pod vojenstvi.. a tedy se vynoruje otazka proc.
    je to pochopitelne u jaderne energetiky, kde experimenty predstavuji ohrozeni, ale to se solaru netyka.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GORG: Kde v sousloví "některé vynálezy (nejspíš s vojenským využitím)" vidíš fotovoltaiku? Notabene za situace, kdy o solárních panelech jsi začal mluvit ty sám a až později? :D
    GORG
    GORG --- ---
    SVANC: A nic na tom nemění odkazy na stránky, které zcela všeobecně konstatují celkem zřejmý fakt, že některé vynálezy (nejspíš s vojenským využitím) jsou utajovány.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GORG: Kde že jsem to měl tvrdit, že solární panely jako vynález je "nejspis pro vojenske ucely", a kde píšu, že je utajován?
    GORG
    GORG --- ---
    SVANC: Ano, minimalne pred 50 lety, ze kdy ten seznam pochazi.
    NASA pouziva solarni panely i s efektivitou nad 40%. Otazka je, kde ho koupi koncovy zakaznik, jak jsem uvadel. Ostatne to byla tusim prave NASA, ktera byla v tom seznamu uvedena, ze si ho narokuje pro svoje vlastni ucely. Drahe a nakladne pro komercni uziti pry se doctes dnes.Neprinasis tu zadnou novou informaci,ale spis mijis point.

    Ponechme technickou stranku veci stranou, proc to neni komercne dostupne ani po 50 letech, a vratme se k tomu, ze ja rozporuju, ze solarni panel s efektivitou vyssi nez 30% je neco, co by melo spadat vyhradne na vojenske vyuziti a mit takove patenty utajovane. Je v tomhle smeru uplne jedno, jestli to zesmesnujes, proc by to nekdo tajil, nebo ze to nikdo netaji. Jasne je prokazano, ze takhle specifikovana kategorie vynalezu spadala pod utajeni.

    Otazkou tu totiz furt zustava, cim si solarni panely vyslouzily duvod spadat pod utajeni, protoze ty si tvrdil, ze tenhle vynalez je "nejspis pro vojenske ucely", a proto sam pises, ze je utajovan.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GORG: Fotovoltaika s účinností nad 30 % je tajná věc? To jako vážně?
    https://upload.wikimedia.org/.../b8/CellPVeff%28rev191101%29.png/2560px-CellPVeff%28rev191101%29.png
    GORG
    GORG --- ---
    SVANC: Jako napriklad primy prevod tepla na elektrinu? Nebo solarni panely s vyssi efektivitou nez 30%? O tehle vynalezech diky soudnimu rozhodnuti na popud jakehosi spolku splasenych vedcu, kteri to hnali k soudu, vime, ze spadaji pod tento zakon.
    Je ale otazka, proc by prima konverze tepla na elektrinu mela byt pouze vyuzitelna armadou a tajna pro zbytek sveta? Obzvlast pokud se ted tolik bavime o ekologii. Mozna jsem blazen, ale soucasna technologie na primou konverzi tepla na elektrinu je nakladna (na material) a malo efektivni, takze pokud existuje nejake lepsi reseni, neprijde mi tak samozrejme, ze by to melo byt tajne a komercne nedostupne.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    SVANC: ja mel na mysli to, ze je teoreticky mozne takove veci drzet v tajnosti, protoze na to existuje zakon: "There were 5,135 inventions that were under secrecy orders at the end of Fiscal Year 2010"
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAXXE: To je zvláštní, jak píšeš, že "teoreticky to možný je", protože ten princip je v přímém rozporu se současnou fyzikou.
    A nic na tom nemění odkazy na stránky, které zcela všeobecně konstatují celkem zřejmý fakt, že některé vynálezy (nejspíš s vojenským využitím) jsou utajovány.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    JIKE: Však to dělají pravidelně od r. 1947.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: "Princip není zase až tak složitý, jde o dva disky navzájem proti sobě rotující, které tímto způsobem odbourávají zemskou přitažlivost. Potom už stačí jen velmi málo energie a těleso je takto schopno letět neuvěřitelnou rychlostí."
    To je prostě paráda. Člověk si až říká, jak je možné, že vynález známý více než 70 let stále ještě nenalezl uplatnění, přestože by znamenal revoluci nejenom v létání ale třeba i ve stavebnictví :D.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Pro důkazy o UFO si přišli záhadní muži v oblecích, líčí američtí námořníci https://www.novinky.cz/...ukazy-o-ufo-si-prisli-zahadni-muzi-v-oblecich-lici-americti-namornici.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam