• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    – UFO –

    Nejde ani o to zjistit, jestli ufo je, nebo neni. Všichni víme, že je nesmysl, že bychom byli ve vesmíru sami. Spíše jde o to se zajímat, o co jim jde, o co jde nám a o co jde tajným organizacím, potažmo vládám. Jsme připraveni přijmout fakt, že tu už sakra dlouho nejsme sami? Již velice brzy ano... Popojďme i konspirovat.
    UFO the secret evidence - we are not alone - DokumenT
    Anomaly
    Poslední Udalosti Na Zemi - konec sveta podle Bible CZ titulky
    Věřte nevěřte - pravdivé příběhy pouze
    Secret Space - Alien Invasion CZ titulky
    Stephen Hawking - Into The Universe | Aliens | Time Travel
    Facebook Aliens - video
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: nějaký vodítka na nevysvětlitelný fenomény by byli, ale problém je v základním pojetí práce s důkazy a především se statistickým zpracováním dat.
    je potřeba si uvědomit, že současná úroveň poznání stojí především na nepředstavitelným množství statistický práce, ať už se to týká jakýhokoliv testování jakýkoliv hypotézy v jakýmkoliv oboru. představa, že přijde nějakej mamrd s velmi nepravděpodobným výkladem a chce, aby mu to někdo vyloučil, je prostě naprosto zcestná. takhle to nefunguje, viz gish gallop.

    rozhodně to není tak, že máme data, stvoříme hypotézu a vyloučíme alieny, aby bylo vše pěkně v suchu. to je deziluze vytvořená nějaký mi narativy namířenými apriori proti systému, odborným elitám a celkově tomu nepředstavitelnýmu množství statistické práce, na které běží i tvůj počítač a která tvoří jeden celek se současně dosaženým poznáním, jelikož stojí na stejných premisách a stejné statistické metodice.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: kdyby to byl nakej boj za alternativni archeologii, tak by se asi nestrileli do vlastni nohy lhanim, ne?

    Lidi maji ohromnou fantasii a odedavna kresli neexistujici stvoreni, vymysleji si bohy, bajna stvoreni a silnejsi entity. Lidi radi strasidelny pribehy. Lidstvo si spojujou hvezdy s bohy po celou svoji existenci a ve vsech kulturach. Zcela logicky, jsou nedosazitelne :)

    Ve skutecnosti nemame o mimozemstanech jediny prokazatelny dukaz. Ani ted, ano kdykoli v minulosti. Teda kdyz nepocitam tu mumii z nazcy, ta by do vseho hodila vidle :D
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG: čim novější série AA tim větší shit, na tom se asi shodnem. a když už jsme u toho tak ty nazi dily me treba bavily nejmíň. nebo bigfoot např. taky trochu dost error, jen co mi uvízlo v paměti.

    ohledně toho co píšeš, jako jasný, ale celý AA jsou o hlavní otázce, jestli v současným dějepise náhodou nejsou zásadní chyby, který vůbec nepočítaj především s tzv. "archeoastronautama". přitom těch vodítek, že tu byli je poměrně hodně. a pak to samozřejmě debunkeři můžou vyvracet furt dokola, protože jedou podle doposud uznávaných teorií a třeba neúplných faktů a nechtějí tam pustit nic novýho, ve svý podstatě je to tmářství. a tim se AA snažej otřást. věda se v určitý fázi na časový ose vždycky tvářila jako úplná a pak se objevilo něco jako nová fakta, která to posunula dál. nic není definitivní fáze.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: je to tak, meli by se prejmenovat na AltHistory :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AVATAR:
    celej history channel se zvrhnul po 2000, předtím pouštěl především druhou světovou
    History (American TV network) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/History_(American_TV_network)

    věcná kritika programu
    The Idiocy, Fabrications and Lies of Ancient Aliens |Science | Smithsonian Magazine
    https://www.smithsonianmag.com/...he-idiocy-fabrications-and-lies-of-ancient-aliens-86294030/?no-ist

    základní metoda v pořadu
    Gish Gallop - RationalWiki
    https://rationalwiki.org/wiki/Gish_Gallop
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: p.s. secureteam neni zrusenej. Jsem trochu googlil, vychrlilo se kolem tuna konspiraci od unosu po odstraneni. Jenze ten typek, co to dela, se nedavno ozval, ze mel vazny zdravotni problemy se slinivkou a byl v nemocnici.

    Slibil, ze zacne zas tvorit.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: ja bych v tom zadnou zahadu nehledal. Cela prvni serie je danikenova vize, ktera vznikla v sedmdesatych letech, kdy jsme treba jeste nemeli zadne dukazy o tom, ze egyptani opravdu staveli pyramidy atd. Lidi tohle tema zajima = budou na to koukat = prachyyyyy.

    Samotny content neni vubec spatnej, jsou to zajimavy stripky z nasi minulosti a nektere z nich si opravdu moc neumime vysvetlit. Jen ty nesmyslny kydy kolem toho (granit je neobdelatelnej, lidi nemohli zvedat tak tezky kameny...) a na zaver obligatni otazka: je mozne, ze to byli staroveci astronauti? jsou proste a jednoduse ucelne.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: co do toho pletes, ze jim rad das vydelat? Jde o to, ze kvuli tomu chrli tuny videi a je jim jedno, jestli je to nesmysl. Rikaj tam to, co chces slyset, abys prisel znovu. Nikoli pravdu. Svoje slova nicim nepodkladaj, jsou to jen slova. A reknou cokoli, aby dostali like a subscribe.

    Jak pise paleontolog, v AA je proste tuna nesmyslu a lidi jsou mnohem schopnejsi, nez co z nich serial dela. Jsme cca stejne inteligentni desitky tisic let. Jedinej duvod, proc pred 20k lety nemeli lidi mobily je jen ten, ze nas bylo tehdy malo.

    Je potreba si overovat vse, co slysis. Idealne z nekolika duveryhodnych zdroju, jinak skoncis s hlavou plnou nesmyslu, ktery pak siris dal. Informaci mame v dnesni dobe neskutecny mnozstvi a vyznat se v tom, co je skutecny a co si jen nekdo vymyslel je cimdal tezsi. Svym detem tohle fakt nezavidim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ohledně AA zbývá jediná relevantní otázka - qui bono ?

    je to jen tahák na sledovanost, nebo někomu záleží na zpochybnění autorit v oboru tak moc, že zplodí tak nehoráznou chujovinu a investuje do toho nemalé peníze ? podle mě jde především o převrácení odborných názorů naruby cíleně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: vzhledem k množstív mystyfikací v AA jsou vyřazený ze slušný společnosti. bohužel člověk musí mít trohcu nastudováno, aby jejich nesmyslný interpretace odhalil na první dobrou. já nejsem archeolog, ale ti AA utáhli na vařený nudli. je to total shit, deal with it.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: já s tim asi nemám moc problém, že jim dám něco mikro vydělat, navíc reklamy stejně překlikavam takže kdoví jestli vůbec. ale jak jsem psal SecureTeam byl lepší... uz ale zrušenej

    já se tady klidně přiznám, že jsem viděl asi 3 nebo 4 série Ancient Aliens tak z 80% jsem s tim byl spokojenej. nevim jestli se tu za to mám stydět nebo jak to tu máte teď nastavený :) ještě před několika lety se tu o tom dalo snad i diskutovat, dneska je to na úrovni sprostýho slova.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: ty lidi tam vubec neposlouchej, ti se na tobe snazi vydelat :D

    to je jak kdybys bral vazne ancient aliens...
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR:
    s Photoshopem jo, dělám grafiku a prepress, za mě je to ok, mimo to, vyjadřuje se tam k tomu celkem známej ufolog a není to zrovna začátečník...

    pokud ta věc nevydává žádný hluk, což ufo většinou nevydávají, nemusí to srna vůbec registrovat. takovyho hmyzu kolem ni za tu noc proleti, že kdyby měla furt otáčet hlavou tak si ji ukroutí. navíc je to evidentně max velikosti tenisaku až míče na házenou.

    a to třetí, budu z 50% souhlasit, z padesáti, protože jsem viděl něco dost podobnýho.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: delals nekdy s photoshopem nebo after effects? Ta plasma je jasna. Radial brightness, neodrazejici se svetlo.

    Fakt ti neprijde divny, ze ty srny nereagujou?

    Parasutista je starej a kdysi jsem videl odkaz na puvod, kde k tomu ator dava komentar. Dohledvat to nebudu, muzes zkusit ty :)
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG: to samý sis říkal, když ses díval do zrcadla, po tom co si dostal poslední kopačky viď.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: obavam se, ze ji bude bez kripla tvyho formatu lip uz naporad
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    PALEONTOLOG: Tak to se máš tyjo, gratulace a standing ovation...
    Třeba ji to někdy zas přejde.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: Díval jsem se až teď na tohle video dneska a jako fejkový záznamy vypadaj opravdu jinak. Všechny tři ty videa hodnotim jako real. A to co píšeš, že je parašutista tak zrovna podobnou věc jsem viděl taky, a ne, fakt to nebyl pytel do koše ani jiná černá igelitka a dodnes nevim co to bylo.

    Za mě Thirdphaseofmoon prostě neni špatnej kanál a za tim si prostě stojim.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PSILOCYBER: ja zulu vidim, zahada co
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PSILOCYBER: nesmazla, nema na tebe naladu, tak si te dala do ignore :)
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    AVATAR: fajn díky, Gaia.com samozřejmě znám, jsem v obraze, vyjíždí mi reklama na tohle a na podobný dokumenty od nich už asi 5 let před většinou jakýhokoliv YouTube contentu jak říkáš. nežiju tim jaksi denodenně, to je asi jasný, takže jsem toho dost neviděl. vim že mě tam něco zaujalo xkrát, ale s děckem zrovna na tohle nebylo moc času...

    AVATAR: proč se smázla ZUULUU?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ZUULUU: ja si jen tridim myslenky. Jo, s nekym, kdo reaguje na to, co pisu, by to bylo lepsi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam