O víkendu mi má tchýně vyprávěla, jak se svým mužem viděli na Šumavě UFO.
Předem chci říct, že historek o setkání s UFO v této lokaci znám hodně. Od zahlédnutí divného světla až po schování se před ufonama na hajzlíku..
Tento rozhovor s tchýní se mi ale nějakým zvláštním způsobem dostal pod kůži.
Je to osmdesátiletá žena, která celý život žije v té jedné vesničce na kopci, kam ani nejezdí autobus. V životě se starala o své hospodářství, o krávy v jzd a teď o drby. Tento zážitek nerada vypráví, protože nechce být za blázna.
Příběh:
Je začátek osmdesátých let, na jaře, kolem půl třetí v noci. V malé vesničce Odolenov, na kopci Svatobor u Sušice, se ve stodole mé tchýně začal plašit dobytek. To se často nestávalo, natož v tuto noční hodinu. Šla ho tedy, i se svým mužem, uklidnit.
Moc se jim to nedařilo, ale když už byl celkem klid a oni vyšli ven před stodolu, tak nad dvorkem visel létací talíř. Tchýně povídala, takový ten normální, jak se všude maluje. :) Byl ve výšce asi 10ti metrů, velikost tak pro dvě osoby.. Tchýni prý nejvíce zarazilo, že nevydával žádný zvuk. Prý na něj s mužem chvíli koukali, pak se dal talíř do plynulého pohybu a v naprosté tichosti zmizel ve tmě směrem na Hartmanice.
Asi týden po této události se k tchýni doneslo, že tu noc byl létající talíř viděn také přímo v Sušici. Jednu místní dámu trápily zdravotní neduhy a tak se šla v noci nadechnout čerstvého vzduchu na balkón. Koukala na noční oblohu nad kopcem Svatobor, kde zahlédla létající talíř, jak si to míří směr Odolenov. :)
Já bych tak hrozně chtěla přijít na to, co tu pohledávají.