• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Ja si taky jeste hodim mensi granat do fronty na banan: Nekdo ma rad poezii, jinemu staci, ze se to rymuje, a napsal to jeho kamos. Kazdemu, co jeho jest.
    Ja jsem vdecny, ze dokazu aspon ocenit to, co napise nekdo, jako je Kukal: clovek, ktery ma to nezbytne videni sveta, ktere ja nemam - ktery ma o cem psat. Takze jeho psani ma nejaky smysl. A proto, i kdybych piloval technickou stranku veci do zblbnuti, nebudu psat, jako on, a i kdyz setrvam ve svem krteckovstvi, nebudu toto sve krteckovstvi povazovat za umeni.

    KOCOUR_V_BOTACH: To by ses sakra divil. Staci se zacit zajimat o umeni, ne o angazovany rozpocitadla.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    to tady budu za odpadlika, ale mne ten Kukal tedy taky moc nerika :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH:
    Tak ještě naposled, ono to asi nejde utnout tak snadno.

    My (já, FIN, NAVON a další) si myslíme, že existuje umění. A že existuje škvár. A že potřebuješ talent a nadšení, ale taky makat a nebýt se sebou spokojený.
    A že kvalita je něco, o co má smysl se snažit. A že každý člověk nepíše dobře jen proto, že píše upřímně.
    A že ta pravda by se měla říkat tak, aby se na to dalo koukat. Aby se to dalo číst. Což není proti literárnímu experimentu - ale je to proti neumětelství a zpupné neznalosti.

    A dále viz citát ze Schopenhauera z mého infa:
    "Píše-li někdo nedbale, především tím přiznává, že svým myšlenkám sám nepřikládá velkou hodnotu. Neboť jen z přesvědčení o pravdivosti a důležitosti našich myšlenek pramení nadšení, jehož je zapotřebí, abychom s neúnavnou vytrvalostí usilovali všude o co nejzřetelnější, nejkrásnější a nejsilnější výraz těchto myšlenek - tak, jako se jen svátosti nebo nadmíru cenná umělecká díla ukládají do stříbrných nebo zlatých schrán."
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    fin: přece nemůžeš rozhodovat co je a co neni umění. nikdo se tady po kvalitě nežene. já chci pravdu. to je asi ten rozdíl.
    FIN
    FIN --- ---
    NATASHA: nicméně se omlouvám, už budu držet hubu, mylady :-)
    FIN
    FIN --- ---
    NATASHA: i to chápu. nicméně věci nejsou vždycky do mrtě relativní a vyčadit palici polární záře a pak pokřikovat "mír chýším, válku palácům!" zvládnu taky. kdykoliv. bez nejmenších problémů. jen jsem v tom nikdy neviděl umění :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH:
    FIN:

    Váš literární vkus je velmi odlišný, neshodnete se, berte to jako fakt.
    Dost už o tom.
    FIN
    FIN --- ---
    KOCOUR_V_BOTACH: seděl jsem 3 metry od pódia a zíral jsem se na vás celou tu dobu s vytřeštěnýma očima. (zvláštní, že sis dvou kmetů a jedné stařenky nevšiml.) posudek to není vyloženě odborný, ale je to to jediné, co se o tom vlastně fakticky dá říci. problém totiž není v tom, že jsem se tímto posudkem vytáhl já, problém je v tom, že se nevytáhla fnb. skoro jsem čekal, kdy se podlaha rozestoupí a ono nic, což mi poněkud zpochybnilo víru v nadpřirozeno...

    nejkomičtější mi přišel fakt, že z jednoho člověka, na kterém jsme se shodli, že za něco stál, pak vypadlo, že není členem fnb.

    pokud máš z Kukalovy poezie dojem "se ale nerozplývám nad slovíčkama co se tvářej vyzrále a hluboce", tak jsi skutečný pitomec, jinak to říct neumím. ale to je v pořádku, jednoho Kukala logicky musí vyvážit odpovídající náklad na druhé straně Gaussovy křivky.
    KOCOUR_V_BOTACH
    KOCOUR_V_BOTACH --- ---
    FIN: "sdružení zhulenců pokřikujících levicová revoluční hesla" to ses teda vytáh. vyloženě odbornej posudek. dost mě to pobavilo.

    holt estetickej vkus mám dost odlišnej. aspoň se ale nerozplývám nad slovíčkama co se tvářej vyzrále a hluboce. no nic. mám radši mladý rebely než přemoudřelý starce...
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Víc zatím nemáme... Ve sborníku je jen tohle.
    FIN
    FIN --- ---
    jen to, co je ve sborníku
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    FIN: Tak, tak. Mas to cely? Jeste neco bych snes :-)
    FIN
    FIN --- ---
    SETEC: to nejsou velice dobré texty - to jsou naprosto vynikající texty a tady na nyxu jsem prakticky neviděl autora, který by se pohyboval na stejné úrovni. na tom jsme s kolegy z wagonu shodli. 80 % textů jsou ve srovnání s tímhle bezcenné bláboly dobré na podpal.
    SETEC
    SETEC --- ---
    I ja se klonim ktomu, ze jsou to velice dobre texty. Libi se mi hlavne ta alej, opuka, ale ty ostatni jsou take velmi dobre.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Aha, to je záslužné.
    SETEC
    SETEC --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: tys byl vzdycky do ctyrversi fanatik :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Tyvole, Alej, az to vyjde tiskem (jestli ne, tak sakra nevim, co chtej za versovanky vydavat) tak si to obratem koupim. Piste ctyrversi! Cokoli se neda sdelit ctyrmi versi, nema cenu pokouset se sdelit!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Jak ses k tomu dostal?
    SETEC
    SETEC --- ---
    je ten vyber nekde na netu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam