• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A jinak si tedy zabookujte také další pátek, tj. 2. listopadu, protože to bude čtení Wagonu v Paměti :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SORRYLOOKING: No pěkně :--) To přijdu, to přijdu.
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---


    určitě přijďte!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    1 narozeniny Hulidí s The Display Team!
    Zázraky se dějí a komponovaný večer hudby, literatury a divadla, dobře známý jako Hulidi, dospěl ke svému ročnímu výročí. A taková příležitost se musí oslavit speciálním narozeninovým koktejlem: Z pestré hudební složky nabídneme Britskou ska punkovou kapelu The Display Team, která načerpala energii v špinavých ulicích Londýna. The Display Team vznikl v roce 2000 a od té doby rozhýbává ztuhlé kosti evropského publika. Skupina natočila v roce 2002 skvělé EP Huzzah! Už vás někdy lechtal ďábel na chodidlech? Pokud ne, The Display Team vám to předvede.
    Dalším dárkem bude komorní dívčí vokální soubor Brécy, který se věnuje jak moderní, populární a etnické hudbě, tak i písním latinského středověku, barokním a renesančním vícehlasům.
    V neposlední řadě nás čekají ostřílení selektoři ze Swamp Safari Sound System, pyšnící se přízvisky reggae univerzity a nejstaršího Českého sound systému!
    Ale dárky nejsou jenom hudební! Přepadne nás Zodiac-není to slavný londýnský vrah, ale poslední módní přehlídka autorské dvojice De luxe. Autorky tvoří modely z alternativních materiálů jako jsou například igelitové tašky, pytlovina, různé kovy, ale i vatové tamponky a jiné vyfikundace a libůstky...
    Vzpomínáte si na červnovou exhibici spolku Misionáři? Tehdy jsme se dočkali thrilleru k jejih nové hře „Láska, sex a lajničky“ a hle už jsme se dočkali pražské premiéry. Ti, kteří byli mezi smějícími se v divadelním stanu už vědí, ostatní čeká poctivá porce nechutné zábavy k popukání! Drogy, sex a Jarek Nohavica!
    Absintová víla Pavla Fridrichová uvede svojí první sólovou performance s názvem „Mrtvá romance“. Překvapením bude nejen originální poetičnost divadelních postupů výše zmiňované, ale i hudba zkomponovaná pro toto představení mysteriózním Horhem Williamsem B.
    Kolem Petra Machana obíhá kohorta legend, někteří tvrdí, že je velkým méďou součastné poezie, jiní ho nazývají temným bardem, který z hlubin pochmurného sídliště čerpá součastnou poezii, ze které se občas zjevý duch mrtvé kočičky přejeté poslední denní tramvají číslo 17 směr sídliště Modřany.
    A jako vždy i tento večer uspořádali a hrdými oslavenci prvního roku HULIDÍ se cítí být Club cross, Yettey os, Magistrát hlavního města Praha a festival Mighty sounds. 25.9.V Crossu vstup zdarma.


    http://www.myspace.com/thedisplayteam
    http://www.brecy.info
    http://www.myspace.com/swampsafari
    http://www.yettey.cz
    http://www.myspace.com/crossclub
    http://www.myspace.com/mightysounds
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ONDREJLIPAR: Břišní tanec.
    25.9. každopádně nemůžu, protože máme zároveň doma návštěvu, ale za ty další 2 týdny, tj. 9.10., to bych mohla přijít (sice později, ale jo - cca v 21.30).
    Nebo se domluvme na jiný den (a spíš asi v poště, tady je to vlastně už off topic).
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    NATASHA: Vrtíš? :) Vysvětlení prosím :) Každopádně bychom se měli sejít aspoň někdy jindy, Jonáš Zbořil by tě určitě rád poznal osobně a já doufal, že na té DA by to bylo všechno v jednom.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ONDREJLIPAR: Miluju reklamní akce :--)
    Jaká smůla, že nyní v úterky vrtím, tj. nemám čas.
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    Příští úterý je tradiční sezení Dobré adresy v Jerichu. Kdo přijde a bude chtít, dostane zdarma jeden výtisk nového kousku z naší (čti ortenovskokutnohorské) edice První knížky. Tedy abych byl přesnější, prvních patnáct zájemců :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    OKEYA: Ale no jooo... my jenom tak zertujeme...
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Náhodou, musim se holandštiny zastat. Taky jsem říkával, že je to angličtina křížená s němčinou a chrochtáním, ale po tom, co jsem tam několik měsíců žil, musím říct, že je to moc krásná řeč... (ostatně tak je to skoro se vším) ... je docela zvukomalebná a taková měkká do pusy.... a různý ty š a pod. s nima máme podobný.
    FIN
    FIN --- ---
    NATASHA: cha cha cha búrové, no od těch to sedí
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    FIN: Jihoafričani.
    FIN
    FIN --- ---
    to byli nějací dost zvláštní cizinci, hele, to totiž slyším poprvé. a mezi holandštinou a námi neslyšet mohutný rozdíl... nebyli to nějací barmci, thajci, korejci či co?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Od té doby, co mi několik cizinců sdělilo, že jim čeština zní jako když bezzubý Mexičan mluví s pusou plnou tabáku a občas kašle a uplivuje (apod.), připadá mi, že jsme s Holanďany na jedné lodi :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    FIN: Kdyz byl v Cechach na navsteve utrechtsky arcibiskup, tak jsme ho prosili, aby zaverecne pozehnani pri bohosluzbe udeloval holandsky. On se citil velmi pocten a my... no... hanba mluvit. :-D
    FIN
    FIN --- ---
    GOBERS: já vím, jak ta řeč zní .-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    FIN: Nahodou... autorske cteni v holandstine by mohl byt docela surrealisticky zazitek.
    FIN
    FIN --- ---
    že fandíme a jdeme se všichni (my, pražáci) učit vlámsky, měli jsme to v programu na vánoce :-)
    BOBLIG
    BOBLIG --- ---
    Brno:

    # Walter Moens,
    # zástupce vlámské vlády v České republice,
    # si Vás srdečně dovoluje pozvat
    # na autorské čtení vlámské spisovatelky Kristien Hemmerechts,
    # které se koná v pondělí 24. září 2007 v 20:00 ve Skleněné louce, Kounicova
    # 23, Brno
    #
    # Česky/nizozemsky
    # Vstup zdarma


    V Praze bude mít Kristien Hemmerechts čtení v sobotu 22. září v 20:00 v Divadle Disk, Karlova 26, ale pouze v nizozemštině. Vstup opět grátis, ovšem nutnost rezervace na flanders.gov.prague@flanders.cz nebo tel. +420 257 532 484.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam