• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Obdrželi jsme, dáváme dále (upřímně: dosud neznáme a o úrovni nemáme zpráv):

    Rýmařovský horizont a Studentský klub Střediska volného času
    vyhlašují
    Literární a výtvarnou soutěž Marie Kodovské 2008

    v kategoriích:
    poezie
    próza
    ilustrace

    Lednem 2008 započíná druhý ročník literární a výtvarné soutěže, kterou na paměť naší významné krajanky, naivní malířky a básnířky Marie Kodovské, vyhlašuje čtrnáctideník Rýmařovský horizont společně se Studentským klubem SVČ Rýmařov.

    Jako v předchozích ročnících – nultém 2004 a prvním 2006 – mohou amatérští básníci, prozaici a výtvarníci zasílat na e-mailovou adresu redakce rymhor@seznam.cz
    nebo na poštovní adresu Rýmařovský horizont, Středisko volného času, Okružní 10, 795 01 Rýmařov
    své dosud nepublikované příspěvky – básně, povídky a fejetony, kresby a fotografie, z nichž budeme během roku vybírat ty nejzajímavější k otištění na stránkách našeho periodika.
    Zasláním příspěvku do soutěže autoři automaticky vyjadřují souhlas s jeho případnou gramatickou úpravou a zveřejněním. Nutnou podmínkou je opatření každého příspěvku jménem autora a kontaktem.
    Po zkušenostech z předchozích ročníků a v souladu s potřebami černobílého tisku specifikujeme pravidla soutěže takto: v kategorii poezie přijímáme básně a básnické cykly v rozsahu max. 20 stran, v kategorii próza přijímáme texty v rozsahu max. 10 stran, které mohou být v případě potřeby rozděleny na pokračování, v kategorii ilustrace přijímáme černobílé kresby, koláže a fotografie (barevné pouze s vědomím autorů, že se jejich charakter černobílou reprodukcí změní).
    Věková ani další omezení se nekladou. Nečitelné rukopisné texty a jinde publikované práce budou ze soutěže vyřazeny.
    Soutěž bude otevřena do srpna letošního roku, během září a října budou zaslané práce vyhodnoceny.
    Vítězové všech tří kategorií budou vyhlášeni během literárního večera spojeného s výstavou výtvarných prací na konci tohoto roku. Ze soutěžních příspěvků bude redakce čerpat i v následujícím roce 2009.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Sorry za OT

    Společnost Josefa Škvoreckého hledá brigádníka.

    Náplň práce: zpracování fotografií a článků do databáze webu www.skvorecky.cz

    Požadavky: velmi dobrá uživatelská znalost práce na PC, základy html, photoshopu, kladný vztah k dílu J. Škvoreckého.

    Forma spolupráce: autorská smlouva nebo ŽL

    Rozsah práce: záleží na schopnostech a možnostech, při plném nasazení je to práce tak na měsíc, nicméně není nutné to v této lhůtě zvládnout.

    Místo: Praha

    Plat: dohodou

    Zájemci hlaste se mi do pošty.
    SASA_GR
    SASA_GR --- ---
    Ahoj, pravidelně konaná čtení lze zdarma inzerovat a také sledovat v ročence Rádce pro (začínající) spisovatele, novináře a překladatele. viz www.imezera.cz
    Najdete tu databáze lit klubů, festivaly, časopisy aj. Vydáváme v nakladatelství Mezera.
    V současnosti chytáme spuštění automatizovaného systému pro zveřejňování (zejména) liteárních akcí na nedávno otevřeném literárním serveru www.mezera.org v sekci akce (Pokud se zadaří bude spuštěno asi do měsíce)

    Co se týče toho Brna, vím jen, že Peťa Moučka tam dělá pravidelně ještě s kýmsi literární kabaret Pokuk. Nebyl jsem na něm, ale potkat Petra Moučku každopádně stojí za to, je to výborná figurka. :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MICHAEL_ALEXA: Hmmm, my občas házíme do Wagonu avíza na to, co nám přijde, ale o nějakém jednotném zdroji taky nevím - A2 má šikovný přehled, myslím, ale bohužel jen na papíře a nebo on-line pro předplatitele.
    MICHAEL_ALEXA
    MICHAEL_ALEXA --- ---
    Samá Praha... nevyznáte se někdo v brněnských lit. akcích, případně kde se to dá zjistit?
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    NATASHA: Bohuzel, sama jsem se s nejakou e-verzi nesetkala. Ondra je doktorand na pedaku v Praze, zadny znamy autor. Ale zanm ho osobne, tak se ho muzu zeptat, zda neco maji na webu. Zkusim to:-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SPUNT: Přiznám se, že ta jména mi nic neříkají - dá se to někde na webu číst?
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Ráda bych všechny zájemce o autorská čtení pozvala na již tradiční pořad v baru
    Krásný ztráty
    Náprstkova 10, Praha 1.

    Jendá se o autorské čtení s kytarovým recitálem.

    Lednový pořad: v úterý 22. ledna 2008 v 19,00 h.

    Únorový pořad: v úterý 19. února 2008 v 19,00 h.


    Těší se na Vás

    autorská dvojice Radovan Rybák & Ondřej Hník
    a hosté:
    ***
    Radek: kytara a zpěv (www.radovanrybak.cz)
    Ondra: texty

    Zváni jsou všichni, vstupné dobrovolné.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    A 15.2. bude další čtení Wagonu, tentokrát v kavárně Carpe diem, ale program se teprve koncipuje, takže detaily budou následovat.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Autorská čtení v muzeu Karlova mostu
    Do diáře si pečlivě zaznamenejte 10., 24. a 31. leden.

    Čtvrtek 10. ledna 2008, 19.00
    Petr Borkovec
    Westend a jiné berlínské prózy a básně
    Čtení z připravované knihy (Fra 2008).
    Akordeon: Jana Bezpalcová (Jacobi, Katzer, Berio aj.)

    Čtvrtek 24. ledna 2008, 19.00
    Petr Placák
    Fízl
    Čtení z nedávno vydaného knižního eseje (Torst 2007).
    Úvodní slovo Jáchym Topol.

    Čtvrtek 31.ledna 2008, 19.00
    Máte svoje básníky!
    Jonáš Hájek, Ladislav Puršl, Jakub Řehák, Marek Šindelka.
    Společné čtení čtyř výrazných českých autorů poslední doby.
    Úvodní slovo Petr Borkovec.

    Muzeum Karlova Mostu
    Křížovnické náměstí 3
    Praha 1 - Staré Město
    110 00

    Podrobné informace o všech akcích naleznete na http://www.muzeumkarlovamostu.cz.
    NATASHA
    NATASHA --- ---


    Vstupné:130,- studenti:105,-
    Podrobnosti se dozvíte na http://vramcibezobrazu.cz/ a další informace o programu Violy na http://www.divadloviola.cz/
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NEKultura.cz hledá hlavního editora a externí redaktory pro rubriku literatura

    Kulturní portál NeKultura.cz se snaží vymanit tematiku kultury z područí obrovských zpravodajských portálů, které se celému kulturnímu dění věnují oproti ostatním svým rubrikám poměrně okrajově a to především proto, že tato tematika není tak lukrativní jako bulvární články, čisté zpravodajství či sportovní události. A to je podle našeho názoru škoda.

    Bohužel zatím nejsme schopni poplatit honoráře externím redaktorům. Veškeré finance jsou věnovány na rozvoj a reklamu tohoto velice ambiciózního projektu. V budoucnu však hodláme vyplácet honoráře formou odměn.

    Nabízíme: zkušenosti, práci v mladéma příjemném kolektivu, publikace k zrecenzování zdarma, presspas.

    Požadujeme: orientaci v dané kulturní sféře, dobré vyjadřovací schopnosti, ukázkový článek (u editora i spolehlivost a vůdčí osobnost).
    E-mail: redakce@nekultura.cz | Telefon: 731709884


    BcA. Ladislav Konečný
    Vydavatel kulturního portálu NeKultura.cz
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    TZ o.s. Yettey - HuLiDi č. 16
    klub Cross, 25.12.2007, od 20.30

    Občanské sdružení Yettey a klub Cross vás zvou na komponovaný večer hudby, literatury a divadla HuLiDi.

    Poslední úterý v letošním posledním měsíci připadlo na 1. svátek vánoční. HuLiDi budou, jako obvykle, vrtochům času zarputile vzdorovat. A připravili jsme nezapomenutelný večírek Že je v kalendáři prozinec? Tu máš hromadu poesie! Vánoce v rodinném kruhu? Tu máš divadlo o trablích teenage roztleskávaček! Svátky klidu a míru? Tu máš Tour de Bars a legendárního DJe Mucha!

    Večer již tradičně zahájí literární sekce. Tentokrát se snažíme vytvořit protizávaží několika uplynulým dílům HuLiDí, kdy bylo literatury celkem málo a když už, tak dominovala próza. Na vánoční HuLiDi jsme proto přichystali štědrou nadílku básnířek a básníků. Nečekejte ale koledy nebo nějakou selanku.

    Účast přislíbili dva členové pražské avantgardní a anarchoobskurní skupiny Fronta na Banán, kytarista Kocour v Botách a frontman Honza Dědič. Tvorba jich obou je různorodá, často stejně jako FnB angažovaná, někdy zas zábavná. Těšte se na rozkrytí sociálně-politického kontextu narození Páně : - ).

    Pavla Fridrichová už na scéně HuLiDí vystoupila několikrát, pokaždé však v jiné roli. Jednou jako prostá básnířka (červenec 07), jindy jako členka poeticko-tanečního dua Roztroušená symbióza (26.12.06), naposledy se svou vlastní performance Mrtvá romance (září 07).

    Trio Lehce intimních 20 minut uvede dvě dramatické miniatury Denisy Dubničové. Obě zhruba 10minutová čísla se jmenují Nejlepší kámošky a Pojď se mnou domů, brouku. Prvně jmenovaná rozverná jednoaktovka o rozleskávačkách vznikala pod pracovním názvem Těžkej život krásnejch holek. Druhé číslo pak koketuje s dekonstrukcí schematických představ diváků o dívkách na pódiích i s vlastním obecenstvem jako takovým.

    Tour de Bars je novým vlasem na řídké hřívě české reggae scény, jehož kořínek se probudil k životu v únoru roku 2007. Tehdy čtyřčlenné torzo Brand New Second Hand, reggae/dub kapely hrající v období mezi rokem 2002 a červnem 2006, znovu spojilo své síly. a tak se Tour de Bars na pódiu objevili poprvé až na začátku listopadu 2007. Svědkem jejich debutového koncertu byli (kromě návštěvníků) zdi útulné pražské hospody Škabetka. Tam kapela vystoupila ještě bez názvu. Rozhodla se nechat jeho výběr na publiku, avšak výsledky hlasování byli nejasné, a tak si nakonec sami zvolili jméno „Tour de bars“, což se může chápat dvěma způsoby: Buď jako „Cesta po barech“,anebo „Cesta po hudebních taktech“. Čas teprve ukáže, který z významů je vystihne lépe. Hudba je všemocná. One love.


    Když jsem ještě ani skoro nevěděl co je to hudba, natož večírek tak Petr Hošek už rozjížděl punkovou dráhu v Plexis, později když se hudba přerodila a punkový mejdany v divokosti překonali párty změnil se i Hošek a na scéně se, po návratu z mexika, vyrojil Mucho! Dlouhou dobu, aspoň pro mě, jeho zjevení se na večírku jak barometr ukazoval, že už jsem moc, že bych měl už jít spát. A Mucho se jak mýtická postava přicházel v okamžicích které mám zamlžené. Později se stal symbolem Maradona jazz , míchající elektro beaty s živelností latinský ameriky. Mucho reprezentuje jak taneční hravost tak punkovou přímočarost, co víc si přát o svátku vánočním

    . Na závěr citát:
    „Mucho je legendou pražského mejdanového života; vzhledem k množství vypitých alkoholických nápojů (a spolykaných látek způsobujících změněné stavy vědomí) je stejnou medicínskou záhadou jako třeba Keith Richards. „
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Magdaléna Platzová: Aaronův skok
    Čtení a diskuse v kavárně Muzea Karlova mostu
    Středa 19. prosince 2007
    19.00 hodin


    Magdaléna Platzová se narodila roku 1972 v Praze. Po dvouletém studiu v USA a v Anglii dokončila jednooborovou filozofii na Filozofické fakultě Karlovy univerzity v Praze. Poté působila jako herečka, novinářka a překladatelka na volné noze. V letech 2001 až 2004, kdy odešla na mateřskou dovolenou, pracovala jako literární redaktorka týdeníku Literární noviny.
    Časopisecky publikovala poezii a prózu v revue Souvislosti, v Salonu Práva, v revue Apokalipsa (Slovinsko) a v literárním časopise Tema (Chorvatsko). Je autorkou tří divadelních her. V roce 2003 jí pražské nakladatelství One Women Press vydalo první knihu, soubor povídek tematicky vázaných k chorvatské Dalmácii: Sůl, ovce a kamení. O rok později následovala v tomtéž nakladatelství novela Návrat přítelkyně. V roce 2006 jí v nakladatelství Torst vyšla třetí kniha, román Aaronův skok.

    Osobně jsem to četl se zaujetím a sympatiemi k autorčinu disciplinovanému, školně vzornému a v citech i výrazu vkusnému stylu a náhledu na svět.
    Jiří Peňás, Týden

    Anna Zonová se narodila roku 1962 v Nižném Komárniku, vystudovala stavební fakultu v Brně. Působila jako kurátorka výstav a výtvarná kritička. Vydala tři knihy: sbírku povídek Červené botičky (Petrov, 2001), román Za trest a za odměnu (2004) a novelu Boty a značky (2007). Prostřední z nich byla nominována na cenu Magnesia Litera 2005 v kategorii próza a získala druhé místo v prestižní rakouské Velké ceně za východoevropskou literaturu.

    Křížovnické nám. 3
    Praha 1 – Staré Město

    OKEYA
    OKEYA --- ---
    Chvíli mi to trvalo, tak jestli někdo používá lokální kalendář podporující iCal (třeba jako u mne Sunbird), tak se to dá načíst k vám pomocí tohoto odkazu:

    http://www.google.com/calendar/ical/t50na7quqe2huugfulb0iuusi4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    já vím, že kalendář už teď zdaleka není jen mým výtvorem, ale stejně díky :)
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    NATASHA: Já bych to uměl, ale NYX mě nenechá použít potřebné tagy... Budeš to muset nechat jenom jako odkaz.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MAEROR: Kdybys ten google kalendář uměl nacpat na nástěnku tak, aby se zároveň aktualizoval, učiň tak, prosím. Máš práva.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MAEROR: Jojo, provedu.
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    FIN: Proč myslíš? :-)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam