• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    FIN
    FIN --- ---
    natashin rázný odpal skončil dobře chyceným outem :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    MAEROR: ...šmarjá.
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    NATASHA: Mohla jsi mu přec naznačit, aby si to sako odložil, když se vrhal ;-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Já tedy mohu říct, že by mě bylo potěšilo, kdyby se na mě v mých nevinných sedmnácti na soutěži Literární Františkovy Lázně namísto Stanislava Rudolfa vrhali Ricarderon a Ondřej Lipár. Věru, potěšilo by mě to moc. Mohli by i oba naráz.
    (Jistě by u toho neměli fialové sako!)
    FIN
    FIN --- ---
    ONDREJLIPAR: sodoma, gomora... já vás oba udám mravnostní policii, zvrhlíci
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    RICARDERON: může být. záleží na tvé odvaze. a tvých úmyslech, pokud jde o práci s mladými tvůrkyněmi :)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ČTENÍ VE FRA: http://www.fra.cz/cz/cafe-knihkupectvi-fra/akce/akce-2008/

    DNES!! 05.02.2008 Viola Fischerová: Písečné dítě

    Čtení z nové sbírky kmenové autorky nakladatelství Fra Violy Fischerové, esej Jakub Řehák, 19.30 h.


    19.02.2008 Miloslav Topinka: Hadí kámen

    Čtení z právě vydané knihy Miloslava Topinky Hadí kámen – eseje, články, skici (1966-2006), esej Irena Vaňková, akce Jaromír Typlt, 19.30 h.

    FIN
    FIN --- ---
    RICARDERON: myslím, že v té soutěži jde o něco jiného :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ONDREJLIPAR: jsemť příliš stár... Ale jednou ze mě třeba bude někde porotec (podle vzoru praotec).:)
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    NEMESIS: z pravidel: "Soutěž je vyhlašována v oboru poezie pro státní občany České republiky, kteří v roce konání soutěže dosáhnou maximálně 22 let (věk, v němž zemřel Jiří Orten) a kteří do uzávěrky nevydali knížku poezie."
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    ONDREJLIPAR: 22 včetně?
    ONDREJLIPAR
    ONDREJLIPAR --- ---
    Pro ty, kteří ještě nevědí: je vyhlášen nový ročník Ortenovy Kutné Hory (www.okh.cz).
    Věkový limit 22 let, limit na příspěvky 200 veršů, uzávěrka koncem března.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NEMESIS: Ó, pěkné!
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    BOLDRIK23
    BOLDRIK23 --- ---
    dneska s omluvou že jsem na tuto diskuzy trošku zapomněl:
    HuLiDi 29.1. v Crossu.

    I v lednovém čase, jak už je zvykem, se v klubu Cross potkají všichni Hulidi! Večer hudby, literatury a divadla, který vzniká za podpory Klubu Cross, Mighty Sounds a hl. m. Prahy, se bude znovu pyšnit mezinárodní účastí a poprvé i fire show. Tradičně v poslední úterý v Crossu a zadarmo, no nekupte to.

    Číst své věci tentokrát budou Vratislav Kadlec a Viki Shock. Vráťa se autorsky věnuje mnoha rozdílným žánrům od dramatu v řeči vázané (viz například miltonovské libreto Boldrikova hlava) přes poesii, (na)turisticky upřímnou a naturálně-naturalistickou, až po starou dobrou prózu. Mimo jiné je (ovšemže) jednou z ústředních postav divadelní Prvobytně pospolné společnosti (http://prvobytna.wz.cz). Na lednové HuLiDi přichystal vyváženou směs, vedenou povídkou Cosi nelidského a okořeněnou špetkou příslušné poesie.

    Třešničkou na dortu bude čtení Vikiho Shocka, básníka a prozaika, který se na literární scéně pohybuje už řadu let a vyzkoušel už také všeliká stylová zákoutí. Zvědavce odkazujeme na jeho stránky www.vikishock.cz. Tentokrát se od Vikiho dočkáme povídek z cyklu Povoláním povaleč a jiné postřehy z hospodského života.

    Následující divadlo bude tentokrát téměř beze slov. Spolek Roztroušená symbióza uvede svou pantomimu Grand rande aneb Podivuhodná cesta od lavičky k lavičce. Představení principielně i tematicky vychází z comedie dell'arte a vypráví o stydlivém mladém párku na lavičce (v parku), který se touží sblížit. Celou dobu však pár někdo rozptyluje. Dochází tak ke mnoha humorným scénkám zalidněným rázovitými postavičkami, možno říct až karikaturami (starostlivá matinka, hejskovitý světák, zaměstnaný manažer).

    To vše na křídlech hyperbolizace, v rytmu červených klaunských frňáků a se živým saxofonovým doprovodem. Venku před klubem pak za příznivých podmínek náš komponovaný večer opepří fireshow nazvanou Dubaj v plamenech.

    Hudební složka Hulidí představí dva noiseové projekty Above the Tree a Core of the Coalman. Ty se na svém turné po Evropě zastaví na pár dnů v Praze a odehrají tu dva koncerty - kromě HuLiDí vystoupí i o den později v 007 na Strahově.

    Above the Tree z italské Senigallie je sólový projekt Marca Bennacchia, dlouhodobého představitele italské noise rockové a experimentální hudební scény. V Above the Tree Marco využívá tradiční bluesové melodie poutavým způsobem, kdy podivné nástroje předkládají variace linoucí se z vetchých zesilovačů. Jeho zpěv je z jedné třetiny mississippská bluesová tradice, z druhé francouzský pop čtyřicátých let, poslední třetina (nebo víc) zní jako zaříkávání, které jako by vypadlo z Haitského hypnotizujícího rituálu. Důležité ale je, že dohromady to funguje. Marco vládne kytarou, efekty a zpěvem, tvoří skladby na pomezí folku, blues, meditace a pohromy.
    www.myspace.com/bluerevenge1

    Core Ogg: The Coalman (USA) je práce hudebníka Jorge Boehringera - jedinečné postavy, nezadržitelné existence na poli mezinárodní noiseové, umělecké a hudební komunity. Spojením kompozice s improvizací a elektroniky s akustikou Jorge vytváří hlukovou stěnu z violy, vokálu a efektů v neustálých skocích tam a zpět, z vrstvy do vrstvy nezaměnitelného zvuku blízkého chaosu.
    www.myspace.com/coreoggthecoalman

    Říká se ale, že HuLiDi jsou propojení s reggae a ska scénou a ani my nebudeme - aspoň tentokrát - tvrdit opak. Večer zakončí Peeni Walli Crew, Champion Sound, aktuální vítězové Bakkle Up Clashe! Čeká nás sebevědomá selekce okořeněná šťavnatými dubplaty. Nebyli by to Peeni Walli Crew, aby je svým hlasem nepodpořil MC Mr. Cocoman, dobře nám známý ze Solid vibes. A pamětníci zatlačí slzičku při vzpomínce na starý dobrý Vokokos...
    http://peeni-walli.org/
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pozor pozor, dnes po delší době bude stát program televize za kouknutí.
    ČT2, abych byla přesná.

    20.10: Jedna báseň

    Pozoruhodný život průkopníka literární i výtvarné avantgardy Karla Teigeho připomínají pamětníci, historikové a především ukázky z jeho tvorby (2003). Dokument Š. Kačírka

    Dokument režiséra Štěpána Kačírka je věnován Karlu Teigemu, vůdčí osobnosti české meziválečné avantgardy se zaměřením na poetismus, architekturu a surrealismus. Zajímá vás, co se vybaví členům surrealistické skupiny při vyslovení jména jednoho z hlavních iniciátorů Devětsilu? Surrealistická skupina je jediné myšlenkové a umělecké hnutí, které ve své činnosti pokračuje od Teigeho smrti až do dnešních dnů. A protože Teige zemřel bezdětný, jsou surrealisté vlastně jediní dědici, kteří nám o něm mohou vyprávět. Ve filmu na Teigeho vzpomínají A. Hoffmeister, F. Dryje, B. Kolařík, A. Nádvorníková, J. Řezáč a další.


    21:25 Ivan Blatný
    Malá vzpomínka na nejlepšího básníka exilu (1990). Účinkují: I. Blatný, K. Kyncl a P. Soukup. Připravili: K. Kyncl, V. Damborský a T. Krůta
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Hurá, to mám radost :-)
    CHEROOKE
    CHEROOKE --- ---
    NATASHA: Ahojky. Ráda bych Ti moc poděkovala za upozornění na autorské čtení Péti Placáka. Opravdu nemělo to chybu. Navíc doslova komorní prostředí kavárny Karlova mostu navodilo příjemnou atmosféru. O výborné knize nemluvě, ale to musí každý posoudit sám. Ještě jednou díky :o)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Obdrželi jsme, dáváme dále (upřímně: dosud neznáme a o úrovni nemáme zpráv):

    Rýmařovský horizont a Studentský klub Střediska volného času
    vyhlašují
    Literární a výtvarnou soutěž Marie Kodovské 2008

    v kategoriích:
    poezie
    próza
    ilustrace

    Lednem 2008 započíná druhý ročník literární a výtvarné soutěže, kterou na paměť naší významné krajanky, naivní malířky a básnířky Marie Kodovské, vyhlašuje čtrnáctideník Rýmařovský horizont společně se Studentským klubem SVČ Rýmařov.

    Jako v předchozích ročnících – nultém 2004 a prvním 2006 – mohou amatérští básníci, prozaici a výtvarníci zasílat na e-mailovou adresu redakce rymhor@seznam.cz
    nebo na poštovní adresu Rýmařovský horizont, Středisko volného času, Okružní 10, 795 01 Rýmařov
    své dosud nepublikované příspěvky – básně, povídky a fejetony, kresby a fotografie, z nichž budeme během roku vybírat ty nejzajímavější k otištění na stránkách našeho periodika.
    Zasláním příspěvku do soutěže autoři automaticky vyjadřují souhlas s jeho případnou gramatickou úpravou a zveřejněním. Nutnou podmínkou je opatření každého příspěvku jménem autora a kontaktem.
    Po zkušenostech z předchozích ročníků a v souladu s potřebami černobílého tisku specifikujeme pravidla soutěže takto: v kategorii poezie přijímáme básně a básnické cykly v rozsahu max. 20 stran, v kategorii próza přijímáme texty v rozsahu max. 10 stran, které mohou být v případě potřeby rozděleny na pokračování, v kategorii ilustrace přijímáme černobílé kresby, koláže a fotografie (barevné pouze s vědomím autorů, že se jejich charakter černobílou reprodukcí změní).
    Věková ani další omezení se nekladou. Nečitelné rukopisné texty a jinde publikované práce budou ze soutěže vyřazeny.
    Soutěž bude otevřena do srpna letošního roku, během září a října budou zaslané práce vyhodnoceny.
    Vítězové všech tří kategorií budou vyhlášeni během literárního večera spojeného s výstavou výtvarných prací na konci tohoto roku. Ze soutěžních příspěvků bude redakce čerpat i v následujícím roce 2009.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Sorry za OT

    Společnost Josefa Škvoreckého hledá brigádníka.

    Náplň práce: zpracování fotografií a článků do databáze webu www.skvorecky.cz

    Požadavky: velmi dobrá uživatelská znalost práce na PC, základy html, photoshopu, kladný vztah k dílu J. Škvoreckého.

    Forma spolupráce: autorská smlouva nebo ŽL

    Rozsah práce: záleží na schopnostech a možnostech, při plném nasazení je to práce tak na měsíc, nicméně není nutné to v této lhůtě zvládnout.

    Místo: Praha

    Plat: dohodou

    Zájemci hlaste se mi do pošty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam