• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHAAUTORSKÁ ČTENÍ A JINÉ LITERÁRNÍ AKCE A UDÁLOSTI
    LITERÁRNÍ WEBY A ČASOPISY:
    PORTÁL ČESKÉ LITERATURY
    POTÁPEČ - LITERÁRNÍ ROZCESTNÍK
    WAGON
    DOBRÁ ADRESA
    iLITERATURA




    PŘEHLEDY LITERÁRNÍCH AKCÍ:
    VYCHYTRALÝ GOOGLE KALENDÁŘ NA BLOGU ONDŘEJE LIPÁRA
    ODKAZY NA LITERÁRNÍ AKCE NA SERVERU TOTEM.CZ



    PROSBA: Pokud můžete, umístěte ke své akci vedle grafické pozvánky také aspoň stručné textové shrnutí (tj. datum a čas, místo, program), se kterým si poradí čtecí zařízení.
    rozbalit záhlaví
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    FLODA: Speciální služby poskytujeme pouze vybraným zákazníkům.

    ARGANNAH: To bohužel ne... Ale tam to poměrně dlouho trvá, než se neprůchodně zahulí.
    FLODA
    FLODA --- ---
    To je aspoň přístup jak zajistit obecenstvo :) a kdo nepřijde včas dostane rákoskou?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NATASHA: Dovolím si připomenout, že čtení proběhne již zítra.
    Prosím temtokrát o dochvilnost - vzhledem k přespolním hostům budeme začínat skutečně nejpozději v těch osm večer.

    Těšíme se na vás!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    JAGA
    JAGA --- ---
    Přijďte se podívat na některé ze dvou autorských čtení povídek z almanachu Vyjasněno - jde o práce žaček tvůrčích kurzů Evy Hauserové (www.tvurci-psani.cz). První čtení se koná v Městské knihovně v Praze 10 - Hostivaři, Herbenova 27, a to teď ve čtvrtek 21.5. od 18 hodin, druhé čtení pak proběhne v Knihovně Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2, v úterý 2. června od 18 hodin.
    MILK
    MILK --- ---
    Tady pozvanka vsem do divadla Viola 29.5.!!!
    Budou se inscenovat rozhlasové hry René Nekudy, Jany Beránkové, Jaroslavy Kavalové a Moniky Petrlové...

    Scénická čtení studentů literární akademie

    IRISA
    IRISA --- ---
    Neni to jen literatura, ale je to i literatura :-)

    Svět v zrcadle erotiky? Eroticon posedmé!

    Originální přednášky, smysluplný tanec, divadelní kusy které roztrhají vaší bránici i soutěže malířské a vědomostní. Připočtěte k tomu bohatou tombolu a živelný koncert – a máte sedmý Eroticon! Vlastně ne tak docela… 23. května se toho v Besední restauraci bude dít víc, mnohem víc…


    Je manželství největší úchylkou naší planety? Hrozí kryptozoologům znásilnění příšerami, které měl již dávno zavát čas? Dokáží umělci zalepit i roztrhaná srdce? Máme se bát mimozemšťanů? A co na to Božena Němcová? Všechno se dozvíte na pestrých přednáškách! Letos se můžete například těšit již tradičně na servítky si neberoucí Ivanu Kuglerovou, předního českého kryptozoologa a cestovatele Ivana Mackerleho, či publicistky Jitu Splítkovou a Martinu Bittnerovou. Žhavou novinkou je i protažení Eroticonu na dva dny – zatímco v sobotu proběhne hlavní program, v pátek se můžete přihlásit na literární workshop Mistři písmen, učni slov v Městské knihovně.

    Ochuzeni nezůstanou ani ti, kdož nechtějí den prosedět v útulném prostředí hlavního sálu. V malém sále se můžete naučit na dvou workshopech základy břišních tanců od profesionální lektorky, zapojit se do soutěžní dílny bodypaintingu s mottem Tělo jako vzkaz, či si porovnat své chlípně-biologické vědomosti v horkém křesle soutěže Chcete být eroticonářem? Krom vědomostních soutěží se Eroticoní novinkou stane i panelová diskuze „Mám to na háku“, v jejíž středu stanou vyznavači netradičních praktik. Závěrem večera si v soukromí malého sálu můžete nechat věštit budoucnost.

    Letošní Eroticon neušetří ani rozlehlou zahradu. Na malém pódiu proběhne workshop fotografie pro ty, kteří si chtějí vyměnit zkušenosti, či si nechat nafotit sérii okouzlujících snímků. Těšit se tu můžete i na tradiční tombolu s cenami knižními, praštěnými, ale i pekelně sexistickými. Zahradu v odpoledních hodinách obsadí téže trénink lukostřelby na cíl s podtitulem Shoď parohy!

    Zdá-li se vám to stále málo, věřte, že výčet ještě nekončí. Divadelní uskupení Perly sviním si pro vás na odpoledne připravilo kus jménem Nahý jsi krásný a večer a večer se těšte na Základní instinkt Kočovné divadelní společnosti Jakuba D. Kočího. Taneční studio Badira jako již tradičně okouzlí zejména muže smyslným vystoupením orientálních tanců a pro y, kteří se potřebují vyřádit v rytmu pořádné muziky rozduní v nočních hodinách Besední restauraci živelná flower-punková kapelka The Puppits. No řekněte, co za vstupné 70 – 80 korun chtít víc?

    Těšíme se na vás 23. května v Besední restauraci Hlubočepy od 11 do 23h.
    Podívejte se i na náš web: http://eroticon.mysteria.cz

    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Noc literatury v Praze již 13. května

    13. května 2009 zavítají již potřetí na nevšední místa Prahy známé osobnosti české kulturní scény, aby vám během jediného večera nabídly ochutnávku z tvorby současných evropských autorů a zároveň jedinečný zážitek z čtení ve veřejném prostoru.

    Čtení probíhají od 18:00 paralelně na všech místech v 30min. intervalu. Poslední čtení začnou ve 22:30h. Sami si zvolte pořadí míst, která během večera navštívíte.
    VSTUP ZDARMA!

    Program a všechny potřebné informace najdete na http://www.nocliteratury.cz/2009/cs/praha/homepage
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NATASHA: Ten rozhovor je přirozeně s šéfredaktorem. Šmarjá.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Je možné, že jste to již zaznamenali, nicméně na kolejích supí plně naložený
    nový almanach Wagon


    Jako odměnu za dlouhé čekání nabízíme plné znění nové knihy Václava Vokolka Mýtus zahrádkářské kolonie s působivým fotografickým doprovodem Richarda Čermáka.
    K četbě nechť vás láká seznam autorů nového čísla:
    Petr Borkovec
    Miroslav Fišmeister
    Anica Jenski
    Jakub Karas
    Daniel Mareš
    Ladislav Nebeský
    Pavel Novotný
    Tereza Riedlbauchová
    Yveta Shanfeldová
    Jan Těsnohlídek ml.
    Karel Havlíček Borovský / Michal Šanda

    Jako obvykle nabízíme rozhovor z šéfredaktorem literárního periodika, tentokrát nám odpovídal Jiří Macháček z revue Protimluv.

    Přejeme vám dobré čtení a těšíme se na vaše ohlasy a příspěvky pro číslo příští.
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    ...tohoto znate ... ???
    Finalista Slam poetry Bohdan Blahovec... proste genialni :o)))
    http://www.youtube.com/watch?v=dbMBg0qbEWA&feature=dir
    JAGA
    JAGA --- ---
    V sobotu 18. dubna se v Týnské literární kavárně (Týnská 6, Praha 1) bude od 18 hodin křtít almanach povídek od 18 autorek, které prošly literárními kurzy Evy Hauserové. Jmenuje se Vyjasněno a předmluvu o svých literárních začátcích do něj napsala Věra Nosková, která také bude jeho kmotrou.
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    Soutěž o nejlepší povídku pro středoškoláky (Cena Waltra Sernera): check this: http://www.pwf.cz/cz/festival-spisovatelu-praha-2009/soutez/
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Ve středu ve 20:00 ve Vršovickém HarOldu proběhne repríza projektu "PUSTINA" - přednes klasického textu doprovázeného noiseovou koláží. Rezervace (nutná) na www.oldstars.cz - Akce se jménem KABARET. Doufám, že se příjdete podívat a podpořit.
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    31. HuLiDi - 31. 03. 009 v Crossu

    Je tady poslední úterý měsíce března a s ním i pravidelná multižánrová party HuLiDi. Jejich 31. vydání představí: multimediální básnickou performance Ona a Ona, neméně básnický bude i Ota Kars & Karpeles a nebývale hudební večer vyvrcholí koncertem tram'n'busové bandy Budulínek.

    Večírek za všechny prachy - Vstup jako vždy zdarma


    Performance Ona a Ona v režii (nejen) básnířky Zuzany Musálkové se na pódium HuLiDí vrací přesně po roce. Loni v březnu vznikl speciálně pro tento večer bez větších ambicí na další pokračování. Amalgám autorského čtení, které využívá celou plochu jeviště a na pomoc si bere živou videoprojekci a jazzovou improvizaci, ale publikum okouzlil a účinkujícím nezbylo, než pokračovat.

    Všechny žánry HuLiDí v sobě spojuje i pódiová prezentace Oty Karse ("Iggyho Popa české poezie") a jeho doprovodného tělesa Karpeles. Morbidní, erotické i dětinské texty, které Ota Kars vydal pod hlavičkou pořádajícího sdružení Yettey, slouží jako odrazový můstek k řádění muzikantů, tažených kudrnatým frontmanem. Prostě nářez, voe.

    Koncertní třešní na mnohavrstevnatém dortíku bude bude bude Budulínek, veselá tram & busová skupina z dnes již zaniklé vesnice Borek u Rokycan. Při jejím vystoupení si přijdou na své vyznavači zvuku přebuzených kytar, hřmotných dechů, uhrančivých bubnů, snivých kláves a syrového neškoleného hlasu. Potěchou pro oko jsou pak ladné pohyby urostlého tanečníka, které dotváří koncert ve strhující celek.

    Pro ty, které ani dva koncerty nabité útlounkým jemnocitem a zpustlými zvrhlostmi neutahají, bude až do noci bílé roztáčet hvězdná kola ve stylu reggae a dancehallu Fat & Dread Sound.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ARGANNAH: Dneska a ve středu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Následující týden v tomto případě znamená tento nebo příští týden?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Pokud byste o to stáli, v následujícím týdnu budu dvakrát vystupovat na autorských čteních. Poprvé hned zítra, na večeru Totemu v kavárně Fra (Šafaříkova 15, Praha 2) - program oficiálně začíná v 19.30, reálně obvykle kolem osmé.

    Ve středu budeme s Jakubem Nykosem Ouhrabkou hosty pobočky městské knihovny na Smíchově (Nám. 14. října 15/83, objekt Smíchovské tržnice) , tam od 17.30 v rámci pravidelných večerů autorského čtení, které pořádá Josef Straka.
    MILLY
    MILLY --- ---
    Přeposílám:

    "V pondělí 23. března 2009 v 19 hodin - Vás zveme na další autorské čtení povídek tvůrců z kulturních serverů Totem.cz, Literra.cz, Pismak.cz, Mezera.org a tvorby příchozí veřejnosti v podkroví pražské Jindřišské věže.

    Ve druhé půlce večera proběhne poutavá beseda a promítání s cestovatelem Jiřím Novákem "Udmurtsko a Udmurti - kultura na hranicích". Jedná se o jakousi pramáti Maďarů, tak to bude zajimavé:-)

    Těší se nejen
    Petula a Martin:-)"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam