• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    Poradite nekdo, co se dvema dny v Londyne? Zadny party, spis nejaky zasadni pamatky, stavby, mista, ktery se daji stihnout, druhy den zas letim pryc..
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    http://www.openhouse.org.uk/london

Open House London 2009

The dates for 2009 are 19 & 20 September.

vrele vsem doporucuji kazdy rok je to masakr - letos si nejspis dam bank of england a nejake dalsi v okoli :)
    WINTERMUTE_A
    WINTERMUTE_A --- ---
    ahoj.hledame barmany a cisniky s praxi do restaurantu ve virginia water(surrey,southeast)..komunikativni anglictina podminkou..ohledne datailu mne prosim kontaktujte do posty nebo 07525855055...prostredi i prace je v pohode.zadna buzerace.diky
    STORM2
    STORM2 --- ---
    POHODA_JAHODA: to je ruzny. zalezi kam chces jet, kolik mas penez do zacatku a co ses ochotna delat. rozhodne si neshanej praci pres zadnou cz agenturu a v zadnym pripade nikomu nedavej penize predem!!!

takovej nejbeznejsi model je ze sem prijedes, vytisknes si stos cv a zacnes je rozdavat po kramech a hospodach atd a mozna se ti nekdo ozve. taky si tady pak muzes najit praci pres nakou anglickou agenturu, ktera zprostredkovava praci v ruznejch oborech, treba uklizeci, nanny (na to musis ale mit reference), atd.

co se tyce bydleni tez bych to neresil pres zadnou cz agenturu ale sel na pohyby.co.uk kde sou mraky inzeratu na podnajem, a tez je to velice cennej zdroj informaci do zacatku. sou tam i inzeraty na praci ale ty mi vzdycky prisly dost pofiderni, obzvlast pro holku (typu hledame modelky...)
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    Hoj, dneska jsem náhodou narazila na "vaší" diskuzi, tak jsem si řekla, proč se k Vám nepřidat? ;) Né, jde o to, že bych chtěla v nejbližší době odjet do GB pracovat. V květnu jsem ukončila střední, vejška mi nevyšla a odjet za hranice na dobu delší než výletní -to mě vždycky lákalo. Co jsem si tak procházela tuto diskuzi, mnozí z Vás tedy s životem v Londýně zkušenosti mají... Proto Vás žádám o radu, jak mám teď postupovat, když přes agenturu se mi práce zajišťovat nechce... Max ubytování si přes agenturu sjednám... Předem DÍKY
    DASHA
    DASHA --- ---
    STORM2: no vzdyt ja uz bych taky mohla o tom blogovat=)) Tenkrat s bojlerem jsme si taky zazili=)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    DASHA: bez na http://www.storm.bloguje.cz/tema-9-zivot-v-anglii.php a dej si vyhledat "britští opraváři jsou esa".

ANGLAN: souhlasim, ovsem musim se jich tentokrat i zastat. nas barak byl skoro v havarijnim stavu - tekla strecha na verande uz asi rok, strop v kuchyni mokrej, v hornim patre v pokojich a koupelne plisen u oken jak na to predchozi najemnici i landlady srali... a kdyz baba konecne zavolala opravare, takovy typicky anglicky lopaty s pupkem, hlavou i postavou jak buldok, tak jim to sice trvalo 3 tejdny, ale odvedli vybornou praci. nova strecha na verande, novy okapy, nove nastukovany a nahozeny a vymalovany pokoje, sadrokartony, dokonce opravili tekouci odpad v horni koupelne a plesnivej okenni ram na verande si vyrobili na kolene z prkynek. opravdu chvalim.
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    ale holky.. vzdyt anglicky delnasove vzdycky byli levy...

kdyz tece ze stropu voda, tak cesi volaji plumbera... anglani volaji sadrokartonare...
    videl jsem to na vlastni voci :)

...sadrokarton za 500 liber a razem chvili ze stropu neteklo..
    WOOK
    WOOK --- ---
    DASHA: to je jak my s british gas:) 10 dni bez teply vody a vystridalo se u nas asi 5 'inzenyru' :)
    DASHA
    DASHA --- ---
    PAVLOS: a proc me este porad jo.. =/ hlavne ja jim okamzite volala, aby se kdyztak jeste stihnul vratit ten, co od nas odesel..
    prijit uz nemuze...
    PAVLOS
    PAVLOS --- ---
    DASHA: ~Proc mne to vubec neprekvapuje? :]
    DASHA
    DASHA --- ---
    ufffff.... britsti plumbers....

uz delsi dobu nam kape kohoutek, nechali jsme to bejt, ale minulej tejden se nam rozbila pracka, tak jsme to ohlasili oboji najednou.. typ prisel, mrknul na pracku, kohoutek, vzal si z pracky soucastku, ze prijde za tejden.. predevcirem tu byl typ, vymenil nam kohoutek a rano slysim A...NOVEJ KOHOUTEK KAPE....
    Dneska tu byl typ na opravu pracky, soucastku vymenil, ozkousel, rikal, ze v celym nasem bloku jsou stejny pracky a vsechny maj postupne uplne stejnou poruchu.. odesel, hodim tam pradlo... nejakej error, pracka nefunguje....
    Chlapik, se kterym jsem mluvila po telefonu, mi zcela uprimne rek, ze netusi, co hlaska F-10 na displeji znamena a ze alespon budou mit cas si to pondeli, kdy maj prijit se na to znova podivat, vyhledat na internetu!

OMFG!!!!
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    DASHA: se plati z council tax
    DASHA
    DASHA --- ---
    cetla jsem, ze se planuje zavist placeni odpadu, stejne jako to je v CR... tak snad to bude fungovat jako metla na vsechny ty koupit-a-zahodit ...
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    navic tady vytvareni prace ma tradici :) co takova hadrian wall?
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    SID: beztak nas bordel se dostane do afriky a indie tak jako tak - dival jsem se na dokument ze v nejake africke zemi (mozna namibie ale nejsem si jisty) kvuli tomu ze evropa a zapadni svet zacina brat recyklovani vazne tak tam lidi prichazeji o praci a tim padem umiraji - sbirali pouzitelny odpad na skladkach
    STORM2
    STORM2 --- ---
    SID: v indii to mozna plati, ale jak rikas v civilizovany evrope ci usa je to opravdu nesmysl a jen vymluva kdyz je nekdo prase.
    WOOK
    WOOK --- ---
    WOOK: a kdyz uz mame toho 1. zari, tak tabulka z nize uvedenyho clanku....

WOOK
    WOOK --- ---
    jeste jeden prispevek k vychove deti v UK :) (i kdyz spis :(

UK teenage girls 'worst drunks
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/8227443.stm
    SID
    SID --- ---
    STORM2: no jenze ono tomu kupr.v Indii tak je a to bez nadsazky ci legrace, proste co z odpadku nezuzitkuji lidi zijici ve slumech to uklidi nekdo kdo tim ziska praci. V UK to vidim jako naprosty nesmysl, jeden by rekl civilizovana Evropa, opak vsak byva casto pravdou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam