• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    STORM2: Po Tokiu? Co blaznis, i pri dnesni sile ¥ oproti £ stoji nejdrazsi jednorazova jizdenka nejakych £2,20. Mimochodem, behem sesti tydnu tam jsem nezazil tak nacpanej vagon, jako v nedeli po navratu na linkach Piccadilly a Victoria z letiste do Brixtonu.
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    STORM2: aaaaha!
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JUDIY: tos ale platila hotove ne? pokud platis v buse cash je to mnohem drazsi. bez oysterky ani ranu. londyn ma nejdrazsi metro na svete (nebo druhy hned po tokyu) a autobusy sou tu rozhodne levnejsi nez metro :)

letos je cena za jizdu autobusem (s oyster pay as you go) £1.30, jedna jizda metrem v zone1 stoji £1.90 (spicka i mimo spicku, stejna cena). http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    STORM2: no za jednu jizdu busem jsem platila asi o 50centu vic nez mi strhli v metru za cestu po pasmu 1.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ok dik
    STORM2
    STORM2 --- ---
    JUDIY: busy drazsi nez metro???? nechapu, prosim vysvetlit.

YMLADRIS: pokud vim tak ten vyhlidkovej bus stoji neco pres 20 liber na 24 hodin (nevim uplne jiste, jednou sem s tim jel ale znamej co tam pracuje me pustil zadarmo) a je nekolik tras, maj vlastni zastavky kde muzes prestupovat a s tou jizdenkou te pustej i na lod po temzi. cely je to s pruvodcem (anglicky samozrejme) a dozvis se spoustu zajimavosti ktery bys pri normalnim prujezdu mestskym MHD treba minul. vyhoda oproti mhd je ze jedou vylozene po pamatkach a nestavejch kazdejch 100m a nebude vedle tebe sedet tlusta upocena baba a za tebou si banda cernosskejch pubertaku poustet na plny kule mp3.
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    YMLADRIS: Jo je to 1 bus co jezdi zadax - nevim ted cislo ale nekdo jiny bude vedet. Jinak sou busy drazsi nez metro:) kdyz se bohybujes v pasmu 1 - centrum...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    prosim, mam dotaz. predpokladam ze v londyne funguji nejake ty (cervene?) vyhlidkove autobusy co jezdi kolem pamatek a clovek muze vystupovat a zas nastupovat atd. Jo? Co to tak stoji?
    A pripadne jestli neni nejake insider info typu Hele to mas lepsi jet 23 a pak prestoupit na 42, ty jedou uplne stejne ale vyjde to mnohem levneji, nebo tak neco ;)

Diky za info/tipy
    STORM2
    STORM2 --- ---
    STORM2: teda, o "trochu" levnejsi je slaby slovo. prave sem si koupil jizdenku za 3 libry brent cross - luton :D
    STORM2
    STORM2 --- ---
    KAI: jako tim vlakem klidne jed, namaloval sem to mozna az moc pesimisticky, ale proste pro jistotu si dej vic casu kdyby to melo zpozdeni. hadam ze mluvis o tom primestskym vlaku z kings crossu co jede pres kripplewood, hendon, st.albans atd.

jinak ja tentokrat volim easybus, je to o trochu levnejsi ale hlavne te to hodi az na terminal bez prestupovani.
    KAI
    KAI --- ---
    STORM2: sakris...jaka je teda prosim spolehlivejsi doprava, idealne z NW Londyna?
    STORM2
    STORM2 --- ---
    KAI: potvrzuju ze to spolehlivy NENI. jel sem na luton uz hodnekrat a nejednou mel vlak zpozdeni, jednou dokonce uplne vypad jeden spoj a to me pak stalo hodne penez za prebookovani letenky pro rodice a placeni vlaku zpatky a pak zase tam... jestli tim chces jet dej si aspon hodinovou rezervu
    KAI
    KAI --- ---
    Pls, muze mi nekdo jen potvrdit, ze Thameslink z West Hamstead/Cricklewood je spolehliva doprava na Luton letiste? Letim poprve z Wizzairem ;) Dekuji prevelice.
    YOUNGUNYOUNG
    YOUNGUNYOUNG --- ---
    RAJCHE: nechces jet az druhyho? ;)
    BIGI
    BIGI --- ---
    RAJCHE: jedes odzimovat karavan? ))
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    30.4 nebo 1.5 jedu z CZ do Londyna autem, kdyby se chtel nekdo svizt nebo neco privizt, tak piste do posty...dik.
    JENEFER
    JENEFER --- ---
    DASHA: si pis ze dorazime
    DASHA
    DASHA --- ---
    davam relax (v baru mame porad celkem narvano, jaro je tu=) a nasla jsem tohle.. =)
    BBC iPlayer - Pop's Greatest Dance Crazes: Cutdowns: Episode 2
    http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b01038h2/Pops_Greatest_Dance_Crazes_Cutdowns_Episode_2/

Fajn vzpominky na pecky, u nekterejch vidim original videa poprvy
    SOLDIKASS
    SOLDIKASS --- ---

pokud by chtel nekdo listky(15 lib. - minimalni predprodejova cena) necht se ozve.)

FB
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    YOUNGUNYOUNG: to jsem už pročetla:) spíš, zda máte někdo osobní zkušenost, nebo tam pracujete....:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam