• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    VIGO: Co jsi odjel, je tady o jednoho curaka min.
    VIGO
    VIGO --- ---
    v celem Londyne jsou lidi curaci,takhle jsem to myslel.
    VIGO
    VIGO --- ---
    ENTENTYKY:
    ENTENTYKY: vsechno jsou to picoviny.v Londyne je obecne bezpecno,nebot Velka Britanie je policejni stat.Nemusis se bat,kazdeho vcetne tebe tam snimaji na kameru.Nuze pokud neprodavas drogy,mela bys byt na tom stejne jako treba v Praze.Ke vsemu predpokladam,ze jsi holka.Holky ma kazdy rad.Hlavne se neozer jako prase,ale oni te stejne nenechaji,okamzite poznaji ze nejsi mistni a v pripade opilosti ti odmitnou nalevat.upton nebo west ham,uplna normalka,smetiste sracek jako ostatne celej Londyn.Lidi jsou tam jenom trosku jiny-trosku vic curaci.Staci si vychytat autobusovy linky a hotovo.
    FREELA
    FREELA --- ---
    ENTENTYKY: asi jsi to nepochopila spravne, tady ho nemuzes mit vubec. ani nozik nebo pistolku :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to je od nich osklive .) tak bych si ho koupila tam no (ale v umyslu to nemam)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ENTENTYKY: no ty si ho hlavne nesmis legalne do UK dovezt .-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ok, tak to vypada, ze peprak muzu nechat doma :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ENTENTYKY: pokud nebudes turista japonec s velkym drahym fotakem kolem krku a nebudes se tak producirovat nekde na seven sisters (nebo dosadte si svou oblibenou rizikovou lokalitu) o pulnoci, tak jsi v klidu. vetsina ostatni kriminality se te netyka, bud v klidu a uzij si vyle, necekam ze jako turista budes navstevovat nejaky turistickt atypicky mista. ja resila tu bezpecnost lokality jen kdyz jsem hledala bydleni. konkretne jsme meli jen nejake potize se sousedy a kradez, ale to je proste blby cas a misto.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZOOEY: diky :) a jaky zazitky? podel se, at mam predstavu
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ENTENTYKY: tady kdyz zadas postcode te lokace kam jedes, mas tam primo lokalni statistiku http://www.upmystreet.com/local/neighbours-in-sw6.html (ja jsem tam zkusebne davala SW6, tak si tim nahrad co potrebujes, royal mail ma na webu postcode finder). vim ze to neni co poptavas, ale s uptonem a east london v te oblasti osobne vic slouzit nemuzu .-) pro mne osobne je mezi prahou a londynem rozdil dost, mozna ze jsme meli special 'kliku' a na relativne kratkem casovem useku mnoho zajimavych zazitku .-) peprak jsem osobne jednu dobu mela, zakon nezakon, ale nikomu bych neradila si ho kvuli vyletu brat. uz proto, ze kdyby se jim nepozdaval na letisti, tak by to mohla byt trochu komplikace .-)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LUKYN: jj, u nas to byl fulham. a ted co na to statistika .-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    vsem diky za odpovedi
    primarne mi jde o to, jak a kde vybrat hotel - teda abych ho nevybrala v nakym ghettu,
    pac v londyne jsem byla jednou kdysi a vubec ho z tohohle hlediska neznam

zatim mame west ham united, metro upton park - pokud ma nekdo vyhrady, ze to je z hlediska bezpecnosti blby misto, tak se ozvete

DASHA: no ten sem ani nemela v planu, sakra :D jakoze je tam bezne potreba? doufam ne :)

jinak v praze pocit nebezpeci nepocituju, tak nevim ...

loni jsme byli v birminghamu (coz jsem se nasledne docetla, ze ma byt druhy nejnebezpecnejsi misto v anglii, po londynu ;) a neprislo mi to tam teda naky hrozny ... jako hodne cernochu, obcas divny zjevy, ale jinak jako nevim, nebala
    jsem se tam, resp. jsem nemela pocit, ze bych se mela bat vic, nez treba v noci v praze
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    zajimavy je ze napriklad speedimu, nebo iks mejm znamejm ktery zijou v Hackney/Dalston/Peckham, se nikdy nic nestalo (prestoze je to tam plny cernochu ktery vsem rezou na potkani krky) a me prepadl typek s nozem v jedny z 'nejbezpecnejsich'/nejdrazsich ctvrti.. (nic ale nedostal, zdrh sem mu)
    Jaky je moralni ponauceni? Tezko rict..
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    LUDWIG_: a v muirhouse, edin uz byls? .-)
    All sizes | Pennywell gardens & Muirhouse Drive c1993 | Flickr - Photo Sharing!
    http://www.flickr.com/photos/michael_lindsay/4007612747/sizes/l/in/set-72157622451578185/
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ja se nejvic bezpecne citim v edinburku :D londyn nebo praha, oboje mi prijdou nebezpecny, tezko rict co vic - v londyne ma clovek trochu vic falesnej pocit bezpeci, ze na nej vsude koukaj kamery :D
    SP1T
    SP1T --- ---
    SPEEDY: Zajimavy, fakta jsou fakta. Takze uz je to jen pocit jak naznacuje Storm ve svem dotazu. Podle me se vrazid v CR vic za zavrenymi dvermi nez na ulici :)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Nicmene musim rict,ze se v Londyne bojim jen obcas a hodne zalezi na tom kde clovek je. Driv jsem jezdila okolo 4-5 rano domu nocnim autobusem a to se obcas clovek nestacil divit co se tam deje a necitila jsem se zrovna bezpecne.
    V Praze se citim bezpecneji protoze jsem tam vyrustala a znam to tam a v Londyne ziju teprve dva roky a porad nevim co od toho mesta muzu cekat.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    SPEEDY: jenze ty to prumerujes a protoze Londyn je xkrat vetsi nez praha tak z toho muze vyjit lip.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    SPEEDY: ja vedel ze to rozlousknes fakty ktery ja sem linej hledat, na tebe je dycky spoleh :) btw da se z ty statistiky nejak vycist pocet vrazd/postreleni/prepadeni primo na ulici a v soukromejch objektech? zajima me pro srovnani kolik z toho se deje v bytech, tzn. napr. vyrizovani uctu mafianu apod. a kolik sou nahodny prepadeni.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Takze Praha v roce 2009 zaznamenala 34 vrazd, coz je 2,63 na sto tisic obyvatel, a Londyn v roce 2010 zaznamenal 117 vrazd, coz je 1,49.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Myslim, ze se to tu resilo ad infinitum, ale pro zopakovani. Pocet vrazd na 100.000 obyvatel byl podle statistik z roku 2009 1,94 v CR a 1,19 v Anglii (pro Storma specialne na Novem Zelandu to jest 1,76). Statistika samozrejme nerika moc o tom, jak jsou na tom Praha s Londynem, ale da se predpokladat, ze podstatne hur na tom Londyn nebude. Takze jsme zpet u toho, ze je rozdil mezi pocitem bezpeci a skutecnym bezpecim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam