• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    SUNY: jo,uz to zacalo.je to pry udelane kvuli lidem co slavi ramadan (sorry nevim jak se to pise).
    SUNY
    SUNY --- ---
    tak v harrods prý začaly vánoční prodeje :D to je super...mám tam bráchu, tak si snad udělám výlet...zajdu do baru na morgana, do harrods na nejlepší macaroons a budu nasávat vánoční atmosféru...v srpnu je to originální, ne? :D
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    STORM2: na tyhle veci nejsem, ted jsi me ovsem nakousl....asi si to dam nekdy taky :)
    STORM2
    STORM2 --- ---
    ENTENTYKY: london bridge experience byla za tech 11 liber sranda a ackoliv sem z toho nebyl kdovijak odvarenej, rozhodne to byly dobre utraceny penize. v prvni casti ti herci v nekolika fazich vysvetlej historii mista od kdysi davno (kelti nebo rimani, uz nevim) az po dickense a jacka rozparovace a krom toho ze se neco zajimavyho dozvis to muze bejt i dost dobra prdel, kdyz se polosilena zenska snazi vyvolat temnou atmosferu a divaci se chechtaj :D druha cast je o dost hustsi - jdes temnou chodbou, kazdou chvilku na tebe neco vyskoci, nevidis na krok a pokud nejses vycepovana videohrama jako ja, radsi si vem nahradni trenky. pokud si chces jeste umocnit zazitek, nepliz se za nikym ale jdi bud prvni nebo posledni. a bacha na hystericky jecici turistky, tech sem se lekal vic nez obrich pavouku :)
    DASHA
    DASHA --- ---
    ENTENTYKY: vubec ne "samo", hele.. Londyn je velkej a vsichni jsme tu rozsypany vsude mozne..
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a jeste dotaz ohledne tohohle http://www.daysoutguide.co.uk a akci 2za1
    zda se mi to nejak podezrele vyhodny, tak si nejsem jista, jestli princip chapu spravne

vazne plati, ze pokud si koupim zpatecni jizdenku vlakem do londyna (napr. prijezd v pondeli, odjezd v patek), tak od pondeli do patku muzu vyuzivat ty jejich kupony na vstupenky 2za1 pri predlozeni one jizdenky a vytisteneho kuponu? nebo je to jinak?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nekam do centra samo
    DASHA
    DASHA --- ---
    A kam se potrebujes dostat?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a jeste jeden dotaz ohledne dopravy z lutonu

co jsem tak ruzne koukala, tak se vetsinou masove doporucuje easybus, kterej ovsem stoji ve (pro nas) vhodnejch casech kolem 10 liber a jeste jede nejakejch 80 minut - kdezto vlak je za 12.50 a jizda ma trvat kolem 30 minut, i min - to mi osobne prijde mnohem lepsi nez bus ... je tam nekde nejakej zadrhel, ze se vlak moc nedoporucuje - treba nejezdi na cas, nebo co ja vim?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    byl jste nekdo na london bridge experience/tombs? dojmy? na tripadvisoru jsou na to docela rozporuplny reakce, tak nevim ... trochu se obavam, jestli to nebude nuda/resp. nuda pro fakany

ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    diks :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ENTENTYKY: = hlavne nevstavat pred 9.30 a nespechat na metro .-)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    ENTENTYKY: Bude mit limit pro 3. zonu. Jestli mu nauctuji peak (£10) bude zalezet na tom, jestli pojede v ranni spicku (4:30 - 9:30), ktera jest od pondeli do patku. Jakykoli jiny cas je off-peak (£7,30). Zalezi na case vstupu do metra, ne vystupu.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ona vubec cestina by bodla .)) ale tak snad je to srozumitelny aspon trochu
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    ENTENTYKY: sakra, nejaky carky mezi vetama by tam bodly, abych to nemusel cist 5x :) ....

.... ta odpoved by me samozrejme taky zajimala. Vite to nekdo pls?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    vite nekdo odpoved na tohle?

Ako to je teda?
    Rano pouzijem oyester card v 3 zone cesta tam a spat a potom cely den budem jazdit len v zone 1-2, tak potom ako je to? oyester card zapociata, maximum v zone 1-2 co je 8Ł plus dve cesty v 3 zone 2x2,9Ł
    alebo to zobere ze raz som bol v 3 zone a denny limit je pre nu 10Ł

a tak isto peek a off-peak, kedy to rata maximum, ked rano v ten den zacnem v peek nastavi mi to cely den maximalny limit pre peek alebo to rata kolko som jazdil v peek a v off-peek case?

ja bych tipovala, ze denni limit bude mit teda pro 3. zonu a pro peek, takze 10 liber - ale fakt jen tipuju
    DASHA
    DASHA --- ---
    Klasicky dotaz =)
    - nechystate se v srpnu (nebo i treba v prvnim tejdnu v zari) nekdo autem na trasu London - Praha?
    Jestli jo, zkontaktnete me pls do posty*
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ENTENTYKY: No, já jsem teď bydlela na Barkingu, což je pár stanic od Upton parku ještě víc k okraji a taky jsem tam byla v menšině, hodně černochů, muslimů... Ale nic se mi nestalo, jen to byl "divnej pocit", a animi nepřipadalo, že by se tam v noci něco fakticky dělo (žádný vyřvávání na ulici, výtržnosti atp.) - což jsem třeba na Brooklynu zažila :D.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    MARIANN: no tak samozrejme jsem to vybirala po podrobnym pruzkumu, takze bod 1 mam rozebranej .)) - 30 minut metrem neni nijak extra daleko x doprava draha neni, pokud porovnam, kolik by nas stal hotel se stejnym hodnocenim jako tenhle v centru - asi tak dvakrat tolik, takze tech par liber navic na dopravu je sranda

ale zajimalo by me, proc jsi se necitila bezpecne - nejaky konkretni nebezpeci, nebo mas proste jen obecne spatnej pocit z nebilejch obyvatel, aniz by te nekdo nejak konfrontoval?
    MARIANN
    MARIANN --- ---
    ENTENTYKY: Pokud jedes na vylet, tak Upton park nedoporucuju.. 1)je to daleko od centra, je to 3.zona, takze je draha doprava, navic v centru se daj sehnat levny hostely/hotely 2)z bezpecnostniho hlediska, ja tam bydlela tyden a jako mlada bila holka jsem tam byla v totalni mensine a v noci jsem tam sama nesla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam