• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    ALTOR: Pracuju ve firme, ktera v londyne pobocku ma taky, ale je hrozne malinka, jsou tam snad 2 lidi :) Predtim jsem pracovala ve dvou velkych firmach, kde byla v Londyne velka pobocka, ale nebylo by o moc lehci se tam dostat.
    Tady v cr ted praci urcite menit nechci, jsem tu nove (nedavno mi skoncila zkusebka) a jsem moc spokojena. Delam v online marketingu (performance), takze to je obor, ktery frci kdekoli.
    Ja jsem se ptala spis jen tak informativne, protoze kdyz od nekoho ctu, ze je v Londyne, malokdy dela praci, co by delal v CR. Vetsinou jsou to recepcni, barmani atd. Pokud se teda nejedna zas o ty superuspesne, co jsou vylozene za praci (jako muj pritel). S presunem budu muset nejspis jeste pockat.. Uvidime taky potom, co ho pojedu za chvili poprve navstivit. :)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ANNYSEK: jedna z nejsnazších cest je začít v Praze pracovat pro nějakou nadnárodní firmu která má pobočku/centrálu v Londýně.. přesun je potom o dost snazší. Ale pokud máš odpovídající vzdělání i praxi a tvůj obor nemá lokální specifikum (aka české právo) tak by hledání nemuselo být tak hrozně těžké.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    ANNYSEK: tohle jsme taky resili, tuhle jesitnost, ale jestli mate vztah na vazne urovni, tak tyto veci, uz jsou samozrejmosti ze jeden partner podporuje druheho a naopak, jinak uz jsme presunuti v partnerske poradne.. :D Ale hlavni je tu ten duvod jak uz tu nekdo psal, ten syndrom "byl jsem tu drive a uz se vsemu nedivim, jako ty". (odcizeni)
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    EFFKA: To jo, já bych raději dělala kafe někomu ve svém oboru, než dělat něco úplně jiného (kafe lidem na ulici:) ). Právě si pamatuju, že když jsem byla v Londýně pracovně v pobočce agentury, kde jsem dělala, tak se tam o nás staral kluk, co byl starší než já, pořád nám nosil pití, objednával nám oběd, odnášel po nás nádobí a tak. A to byl navíc Brit.. Nevím, jakou práci bych tam pak měla dostat já. :)
    BADHORSE: Tomu se asi minimálně ze začátku nevyhneme, ale je mi to trochu proti srsti. Naposledy mě živili rodiče snad v 18 letech..

Díky všem za reakce. :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    ANNYSEK: a proc te tvuj financnik nevezme pod kridlo a ze zacatku te nepodpori? urcite vydelava desitky tisic liber jak pises, tak by to nemel byt problem. a ty si v klidecku muzes stazovat, kde si zamanes.

s pritelkyni jsme to udelali ze zacatku stejne, akorat teda nemam desitky tisic :)) a prvni 4 mesice jsem jel do Londyna jako predvoj, kdyby me to nahodou v nove firme nebavilo..
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    ANNYSEK: ja bych teda, z vlastni zkusenosti, doporucila si tam najit na prvnich par mesicu klidne i neplacenou staz v tvem oboru...i kdyby ses mela dostat niz, ale stale zustat v kontaktu s oborem (treba i delat administrativu v marketingove spolecnosti), tak do CV se to rozhodne vyplati a budes mit dvere otevrenejsi, nez kdybyses tam vydala prave na ten bar a podobne...tezko se pak vraci do oboru.
    ackoliv jsem si nadelala nejake dluhy behem par mesicu staze, tak jsem ale za ni rada, ackoliv dluhy stale splacim (proto je lepsi si nasetrit...ale ja se rozhodla z minuty na minutu, ze odjedu a nic jsem v UK zarizeno nemela, tak jsem moc rezerv fakt nemela:). ale jsem tak nejak stale castecne v oboru diky tomu, ze jsem si udelala hned zezacatku zkusenost v anglickem prostredi firmy a lepe jsem pak nasla praci, kterou ted delam.
    DASHA
    DASHA --- ---
    ANNYSEK: v poradku, nafoukane to nezni vubec, proste mas svoje vize a ambice.. =)
    Jak to cejtis, no.. az budes vedet, ze je cas, muzes poslat par CVcek a uvidis.. =)
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    BADHORSE: haha, tak to dík! :)
    DASHA: Vydat bych se chtěla, ale teď je na to moc brzy. :/ Jsem teď v nové práci, kde se mi moc líbí a navíc tu získávám hodně dobrých zkušeností, tak mi je líto to zahodit. Navíc by mi bylo trapné odcházet tak brzy i vůči zaměstnavateli, kolegům a tak.
    Necítím se na to, že bych pak v Londýně měla dělat třeba v baru. Ani si to nedokážu představit vzhledem ke společnosti, ve které se pohybuje přítel, připadala bych si hodně méněcenná. (možná to zní nafoukaně, ale je to tak :/ ) Nějakou juniorní pozici bych přežila, ale i tak by mě asi krok "zpátky" trochu mrzel. I když rozumím tomu, že to není tak úplně krok zpátky a že ve městě jako Londýn bych měla být ráda i za to. :)
    Jen mě zajímá, jakou mají normálnější lidi šanci na nějakou fajn práci. Moji známí, co bydlí v Londýně, jsou většinou ze super prestižních škol, dělají ve financích a tak, ty mezi normální smrtelníky nepočítám. :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    BADHORSE: D..na konci, jsem tupe nemehlo nekvalifikovane!! :D
    DASHA
    DASHA --- ---
    BADHORSE: nehazej je do zita! =)

Nicmene ANNYSEK, taky bych se radsi vydala s nim, bejt tebou... nemusi to bejt hned od zacatku, ale treba za par mesicu... at si tu zkusenost date spolu, jinak by mezi vama mohla vzniknout takova.. mezera... (nemam s tim teda osobni zkusenost..)
    A pokud uz ted mas dobrou (ale kratkou) praxi, myslim, ze v CV by tvuj odjezd rozhodne dira nebyl, at uz budes delat (treba jen zezacatku) cokoliv....ziskavani zkusenosti, trenink jazyka, znas to =D
    Nebala bych se toho.. =)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    ANNYSEK: nevydrzi..a urcite, jestli mas co nabidnout zdejsimu pracovnimu trhu, prijet.
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    Kolik z vás, co žijete v Londýně, děláte nějakou "kvalifikovanou" práci? Tím myslím to, co byste dělali, kdybyste nebyli přistěhovalci, co byste dělali třeba v ČR a tak.
    Výhledově přemýšlím o přesunu a nevím, jaké jsou reálně šance pro celkem úspěšného mladého člověka se zatím relativně krátkými zkušenostmi (ale z dobrých firem). Jde mi o práci v online marketingu.
    Můj přítel se teď do Londýna odstěhoval za hodně dobrou prací, ale on je pracovně mimo mou ligu. :) A já bych třeba za rok, dva, měla jít za ním, pokud nám zatím long-distance vydrží.
    CADAVRE
    CADAVRE --- ---
    Chystam se na pár dní do Cambridge a Londýna a rád bych tam zašel při tý příležitosti na nějakej koncert. Nevíte, jestli je nějaká stránka kde je seznam všeho, co se tam děje? Zkoušel jsem Last.fm a bandsintown, ale našlo mi to jen pár věcí, který mě moc nezaujaly, těch akcí tam musí bejt daleko víc
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    $5.35 Million Mansion in London Has a Space Ship in the Attic. No, Really.
    http://www.viralnova.com/spaceship-in-the-attic/
    AMEK
    AMEK --- ---
    ATHEIA: Mam kamarády na Tulse Hill (co by kamenem dohodil od Brixtonu) a jsou otevřený sofa surferům. :-) Zkus se domluvit s ID ALUAM. Ale za výsledek neručim...
    LUCIIE
    LUCIIE --- ---
    ILEGAL: Gumtree & rightmove
    MIZZBO
    MIZZBO --- ---
    Hihi
    STORM2
    STORM2 --- ---
    naproti St Pauls cathedral je YHA hostel v takovy stylovy stary budove, to by mohlo bejt zajimavy a je to primo u pamatek.
    ATHEIA
    ATHEIA --- ---
    Ahoj, hledám ubytování v Londýně pro tři holky na 14, 15, 16 a 17. března. Víte někdo o něčem? Díky.
    ILEGAL
    ILEGAL --- ---
    Zdravas, poptavam bydleni, nejlepe 3 room house/flat, nejlepe v Batersea, Clapham Junction, Vauxhall, mozna i Wandsworth, Camberwell nebo Toothing, max. cena £1200. Do konce mesice se musim/e odstehovat Dik za kazdou informaci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam