• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    STORM2
    STORM2 --- ---
    BOTINKA: je to hodinova cesta z letiste do mesta za malo penez. na kvalite snad v tomhle pripade nezalezi. je to normalni autobus.
    SOLDIKASS
    SOLDIKASS --- ---
    stavte se v sobotu pokud jste okolo ;) FB Event

MOIAA
    MOIAA --- ---
    REFLEX: A pokud na jih, tak na pláž do West Wittering Beach, jako jedna z mála pláží kde je písek. A pak třeba i do Portsmouth, ten se mi dost líbil a ani autem jsem tam nezabloudila, je to tam dost přehledné :)

V Hasting jsem byla a je to hezké městečko, ale na mě až trochu kopcovité. A často tam bývá úplně jiné (horší) počasí než v Londýně.

A v Londýně je celkem dost kouktů pro děti. Jeden super koutek byl v Army museu, ale ten teď předělávají. Anebo zdarma v Science muzeum je taky fajn část pro děti. Stačí trochu zagooglit :)

A jinak s malou i do parku, třeba do Kesingtonu, tam mají i krásné jezero anebo část je vyhrazena jen dětem a je tam pro ně postavená dřevěná loď, Diana memorial playground se to tam jmenuje.

STORM2: není noční můra tahat kočárek, já tahala s jedním dítětem nebo i s dvojčatama a vždycky se to dalo. V tomhle mi přišel Londýn celkem OK.
    STORM2
    STORM2 --- ---
    REFLEX: s ditetem toho po pamatkach asi moc nenachodite a tahat po londyne kocarek je nocni mura, takze odjet autem k mori zni jako dobrej napad. na jihu je toho spousta takze si muzete udelat peknej vikend, prespat v nakym tradicnim hotylku a popojizdet.

doporucuju navstivit dover castle (vstup 10 liber a da se tam bejt celej den, spousta historie a krasny vyhledy, utesy jsou hned vedle), country park Seven sisters (blizko Seafordu), jsou tam krasny utesy, snadnej pristup, za odlivu muzete pod ne, a pak je tam jeste par hradu jejichz nazvy si nepamatuju ale taky jsou pekny. z mest bych se osobne vyhnul brightonu, o vikendu se tam presouva celej londyn a je tam desnej chaos. oproti tomu treba eastbourne je takovy klidny mestecko plny duchodcu, takze je tam nuda ale zase klid :D a pekna plaz. v hastings jsem nebyl ale hadam ze to bude zajimavy misto z historickyho hlediska. pobliz dorsetu je monkey world - takova pseudo-zoologicka/sanctuary kde se specializujou na simpanze. s ditetem by to mohla bejt sranda.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    STORM2: pamatky, puvodne jsem uvazoval o pujceni auta a jet na jih na utesy, k mori
    mame rok a pul male dite takze to je vse s casem krat 2 :]

na nakupy moc nejsme :]
    STORM2
    STORM2 --- ---
    REFLEX: myslis na navstevu/vylet/dovolenou? na prolezeni pamatek ti staci vikend a stihnete i nakupy.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    na jak dlouho do londyna? chceme s manzelkou a malou
    ZZUZI
    ZZUZI --- ---
    BADHORSE: Byla jsem dneska v London Central a stačilo si schovat vlasy a nemít minisukni. Akorát jsme nešly do modlitebny, protože tam byli jen muži, neměly jsme odvahu sundat si boty a vmísit se dovnitř. Jinak budova to není moc pěkná, ale zážitek rozhodně ano.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Women are allowed to go out to the mosque according to the following rulings:

1- That there is no risk of them tempting others or being tempted

2- That their attendance will not lead to anything that is forbidden according to sharee’ah

3- That they do not jostle with men in the street or in the mosque

4- That they should go out not wearing perfume

5- That they should go out wearing hijab, not making a wanton display of their adornment

6- A door should be set aside in the mosque just for women to enter and exit, as mentioned in the hadeeth narrated in Sunan Abi Dawood and elsewhere.

7- The women’s rows should be behind the men

8- The best rows for women are those at the back, unlike the case for men

9- If the imam makes any mistake in his prayer, men should say “Subhan Allaah!” and women should clap

10-The women should leave the mosque before the men, and the men should wait until the women have dispersed to their homes, as mentioned in the hadeeth of Umm Salamah (may Allaah be pleased with her) in Saheeh al-Bukhaari and elsewhere.
    ZZUZI
    ZZUZI --- ---
    Čau, ráda bych nejbližších dnech navštívila nějakou Londýnskou mešitu - někdo nějaký tip? Dneska zkusím London Central Mosque a uvidim, jestli mě tam pustí.
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    Vypada to, ze se budem brzy stehovat do Londyna. Mate nekdo zdroje na dobry smoko? Kdyztak posta. ;)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    Metrocab: Elektrické taxi pro Londýn (+video) | auto.cz
    http://www.auto.cz/metrocab-elektricke-taxi-londyn-video-85727
    DAWEIS
    DAWEIS --- ---
    prosím o rady názory popřípadě mě opravde ale mám lehčí dilema popsané v soudružné diskuzi
    link -> [ DAWEIS @ Zivot v Anglii - vse, nac jste se bali zeptat a dobre vedeli proc ... ]
    BEYONDMATTER
    BEYONDMATTER --- ---
    Ahoj, vopred omluva za OT, ale mam prosbu.. nemal by ste niekto v Londýne volny pokoj pre 2 osoby na 4 noci v termíne 23. - 27.1.? financna odmena ista, do hostelu sa nam velmi nechce, nechavam to ako poslednu moznost. Pm, diky!
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    čau máte zkušenosti s tímhle ubytováním http://www.yha.org.uk/hostel/london-st-pauls ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: od nového roku je pro zónu 1 až 6 stejná cena day cap pro peak i off peak
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    BOTINKA: nejjednodussi mas pouzivat bezkontaktni platebni kartu. pouzivam ji misto oysterky, protoze zvlada nejenom daily cap, ale zaroven i tydenni, pokud jezdis opravdu hodne cely tyden
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BOTINKA: jo a ještě je extrémní rozdíl mezi peak a offpeak tarifem
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BOTINKA: tam záleží, z jaký a do jaký zony je třeba se přepravovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam