• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    já když tam jezdim sám, tak spím tady, obyč hotel blízko stanice Stratford, kde začíná spousty linek metra nebo DLR po celym Londýně a v okolí je úplně všechno co se týká nákupů čehokoliv :)

Booking.com:hotel ibis London Stratford,Londýn,Británie - 953Hodnocení hostů.Rezervujte hotel hned!
    https://www.booking.com/...ibis-london-stratford.cs.html?sid=ca2deb02208f62e0dc5438901b6ab267;dcid=2
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: Neda se stornovat bez ztraty kyticky - vzdycky zaplatis minimalni fee pro airbnb. Na jednu noc to asi nema smysl, to souhlasim

Tak booking.com no a najit si hotel, co jde stornovat a drzet si nejaky mista v zasobe. Tak to delam ja, dokud nenajdu to nej ubytovani :)

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KASUMI: No uvidime. U Airbnb jdou stornovat rezervace? Dnes jsem se dozvěděl, že spolupracovnice od maminy má v Londýně dceru. Tak čichám, čichám příležitost, se k ní/nebo na její tip výhodně někde ubytovat. Bohužel více info budu mít až za 14 dnů. A jelikož mám rád vše zařízeno včas, tíhnu k tomu, abych si někde booknul rozumný hotel s možností storna pobytu. Pro klid duše.

Navíc se nějak na to airbnb pro první pobyt necítím. Budem v Londýně jen první noc ze dvou a prostě nevím. Jsem spíš samotář, mám rád svůj klid. A hotel mi dává pocit soukromí. Nemusím se na nikoho usmívat, s nikým tlachat, starat se o to, zda je nezdvořilé sedět 10 minut na wc, nebo se 15 minut sprchovat... Airbnb mi přijde vhodné, když budu někde bydlet minimálně dvě noci.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: a nebo couchsurfing, pokud to chceš dát trochu na pankáče:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: Zkus airbnb.cz
    Zrovna v utery jsem z londyna prijela, meli jsme super ubytovani u tower bridge prave pres to, moje druha a opet skvela zkusenost

Ubytko vol podle toho, co chces videt
    Levny hotely jsou dost hrozny, lepsi je najit si pokoj v soukromi a jeste casto dostanes super tipy, kam v okoli na jidlo apod.
    SP1T
    SP1T --- ---
    Tohle by se mohlo hodit
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    U nás to teda čím dál víc vypadá, že napoprvé v Londýně zvolíme nějaký ofiko hotel/penzion/dobře hodnocený hostel.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SP1T
    SP1T --- ---
    TILOPA: do pul hodiny normalne, ale nechal bycxh si tak hodinu... nikdy nevis
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Povi mi nekdo, kdo v posledni dobe letel z Londyna do Prahy, do kolika minut od pristani uz mel zavazadla ? Potrebuju odhadnout cas zda stihnu bus ci ne..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIAA: no nwm, "celkem v pohodě ubytování" znamenalo, že nás dvě chtěl ubytovat na posteli 120 cm široké v místnosti velké asi 2*2,5 m (což jsme uhádaly, že jako fakt ne), barák vlhký a plesnivý a velmi studený, podlahou v kuchyni je vidět místnost pod ní
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    BRUKEV: Já jednou byla tady http://www.innlondon.co.uk/ je to v Kensal Green, vede to Slovák a celkem v pohodě ubytování. Sice je to pár roků, co už jsem tam byla, ale kdysi to tam bylo v pohodě.

A útrata, no tak všude se dá platit kartou, tak si vemte jen na 3 dny kolem 100 liber? Záleží co budete nakupovat. Ale karta to jistí a kdyby hořelo, tak bankomaty jsou na každém kroku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, díky za rady. Jak je to s tou útratou odhadovanou a co ubytko? Spíše mi je doporučována zona 1 a max zona 2.
    SKRU
    SKRU --- ---
    BRUKEV: 2) ma smysl. uz kvuli tomu, ze cena za bus je jednorazova (1,35 tusim) a jedes jak dlouho chces. po puldenni vychazce od toweru k parlamentu a dal jsem pak projizdku ocenil. a je na co koukat, furt:)
    SP1T
    SP1T --- ---
    MOIAA: linkovy autobus c.2. simuluje skoro vyhlidkovou trasu...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOIAA: chůze není problém
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    BRUKEV: pokud chodíte rádi, tak stačí vystoupit na London Bridge a projít se po Southwark a Soutbank, kolem Temže, dojít např. k Tate, pak přejít most Milenia k St. Paul's Cathedral, pak to sejít k Big Benu a Westminsteru, od tama je to k Trafalgaru kousek, pak se dá přejít k Picadilly Circus a Oxfrod street k Hyde Parku. A tam je blízko všechno, jako Soho a Buckingham Palace.

Anebo stačí sednout do linkového autobusu do doubledeckera nahoru, když nebude přeplněný a pozorovat Londýn a výjde to levněji než ten okružní :D

Autobusy na Luton jezdí nonstop, každých 20 minut national express např.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    BRUKEV: Pamatky prenecham nekomu jinymu. Ohledne jidla tak zkus prohledat tenhle klub, je tu uz diskuse kam zajit a dobre se najist. Obecne je Londyn dobrej na Asijskou, indickou kuchyni.. Cena vykon. Pokud takovy jidla nemuzes a setris kazdou korunu pak hodne burger kingu ma burger of the day a menu co koupis cca za 3 libry. Pripadne vetsina supermarketu ma meal deal (sandwitch, chips, drink). Ale spis bych doporucoval se trochu potoulat a neco vyzkouset, at mas zazitek.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    V říjnu mě s přítelkyní čeká poprvé návštěva Londýna. Jedná se o pondělí až středu. Můžu poprosit o pár tipů? Samozřejmě si hodlám nastudovat vše možné na webu, ale proč nevyužít i tento klub.

Návštěvu pojímám jako první z mnoha, takže rozhodně neplánuju stihnout vše možné. Napoprvé nasát atmosféru, omrknout město.

1) ubytování. Která lokalita bude nejlepší? Než cestovat dlouho metrem/busem, raději připlatím za výhodnější lokalitu. Samozřejmě s rozumem:) O peníze jde v první řadě, nicméně v nějakém ghettu přespávat nehodlám.

2) dost cestovatelů radí vydat se na okružní cestu busem a vše v klidu prohlédnout z patra autobusu. Má to smysl?

3) kolik tak očekávat útratu za tři dny, když v po přílet okolo oběda, ve středu odlet kolem sedmé ráno (stihnu vůbec nějak dojet na Luton?), jídlo ve stylu bistro, Mekáč (tip na plnohodnotnější ale levné stravování)?

No prostě sláma mi kouká z bot, ale Londýna se zaleknout nehodlám :D
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    30 old photos of London that will take you back to the fashions and sights of summer 1976 (From This Is Local London)
    http://m.thisislocallondon.co.uk/...at_will_take_you_back_to_the_fashions_and_sights_of_summer_1976/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam