• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CELLINDRA: Takže tisícovku max.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BRUKEV: Hotovost budeš potřebovat v podstatě jenom pokud hodláš nakupovat na tržištích. Jinak všude standardně berou karty. Na placená WC se dá taky narazit, to jo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls, dotaz na hotovost do Londýna/UK.

Budem tam teď dva dny. Dá se platit komplet kartou, nebo je vhodná i nějaká hotovost (co já vím, třeba WC placená, nebo kýho šlaka)? Případně kolik si vyměnit? Tisíc, dva?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CELLINDRA: zaregistrovanou kde jak?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BEZDA: LUIS_: Tak prý šlo nakonec jenom o jednu, u té druhé to bylo nějakým nízkým limitem. Ta, co nefungovala, byla od Unicreditu, MasterCard. Maminka s ní normálně bezkontaktě platila všude jinde v Londýně. Ale neměla jí zaregistrovanou, to máte pravdu.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    CELLINDRA: Platili jinde s contactless nebo chip&pin? Kamosce se tohle stalo nedavno, platit/vybirat porad mohla, ale do metra nepustilo. rekli ji ze si kartu musi registrovat
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    BEZDA: Aha, cool. To jsem nevěděl. Díky.
    CELLINDRA: O tom slyším prvně. Co měli za banku?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BEZDA: Zablokované nebyly, jinde s nimi normálně platili.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    CELLINDRA: vydavatel obcas kartu zablokuje kvuli podezrelym transakcim, staci ji zaregistrovat u tfl, pak funguje bez problemu

LUIS_: tydenni netreba kuppvat, tfl na konci tydne spocita jizdy a pokud by vysla levnej tydenni, strhne jenom za tydenni travelcard (tyden=pondeli-nedele)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Bacha, ne vsechny bezkontaktni fungujou bez problemu. Mela jsem tu na navsteve rodinu a ze tri karet fungovala jenom jedna. Druhe dve zafungovaly na prvni cestu a pak uz ne.
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    LYNCH: Jo, ceny stejný. Akorát na to nekoupíš týdenní/měsíční lítačku, ale to asi nepotřebuješ. Já už takhle jezdím 9 měsíců a pohoda.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LUIS_: ceny stejny ?
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    LYNCH: pokud máš bezkontaktní kartu, tak Oyster ani nepotřebuješ
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    takže jestli to dobre chapu.na Stanstedu sezenem Oyster card a tadaa
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    V Boston Arms na Tufnell Park maji Holsten Vier za £2.60. A na rozdil od Wetherspoons to neni McDonald's.
    BEZDA
    BEZDA --- ---
    LYNCH: za to si v Londyne koupis tak akorat v plechovce
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CELLINDRA: fook.. ja cekal 2 )
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    R_G: Byli jsme ve Wetherspoons u Trafalgar Square a velký pivo za 3,50. Normálně bývá o libru a víc dražší.
    R_G
    R_G --- ---
    BEZDA: A kolik tam za to pivo das?
    DASHA
    DASHA --- ---
    ..tam jsem kolikrat videla i cesky piva znacek, o kterych jsem do ty doby nikdy neslysela.. =D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam