• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DASHALondýn - fotky, info, zajímavosti
    TI Z VAS, KTERI SE PTAJI PO UBYTOVANI V LONDONU, NEZAPOMENTE SEM NAPSAT, KDE JSTE SE NAKONEC UBYTOVALI A JAKY TO BYLO, takovy infa se tu urcite neztrati, muzu je pak hodit na nastenku pro ostatni ;)

TIPY NA UBYTOVÁNÍ A AKCE V LONDÝNĚ NAJDETE NA NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SPEEDY: Pořád melu o čistotě? Ty máš asi taky ženskej mozek, ne? Jednou jsem zmínil kvalitu vzduchu v Londýně (Islingtonu) a hned 'pořád melu'. Asi se Ti můj věcný argument nehodil do krámu?

Proti vlakům principielně nic nemám, naopak vlakovou dopravu považuju za perspektivní a dobrou. Ovšem proti Britské aktuální implementaci už toho mám dost. Cena, kvalita, spolehlivost, komfort, ... Jinak moje auto jezdí na LPG, takže můj příspěvek ke znečišťování je hluboce pod průměrem. Uvažuju zkonvertovat na LPG i motorku - mám reference o velmi spokojených konverzích na přesně můj model...

Je mi fuk, jaký písmeno má ten močál v Southend, já tam nevlezu. Boscombe Beach beru. Taky Littlehampton.

Tak, jaké další urážky tam na mě máš?
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Southend ma tri plaze s Blue Flag, takze pokud by jsi tam do vody nevlezl, tak nejspis ani nikde jinde v Anglii.

Co je spatnyho na ceste vlakem? Porad meles o cistote vzduchu, ale vsude by jsi jezdil autem.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SEOMAN: brighton je do hodiny z Londyna
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SEOMAN: Ok, Islington proste ma i lepsi casti.

Speedy - K mori - to asi myslel bahnite Thames estuary, pripadne (bahnity) Southend - coz je vlastne jeste durt hluboke estuary, do vody buch tam teda nevlezl. A Vlakem, protoze autem se do hodiny nedostanes z Islingtonu ani k M25, pokud teda nejsou 2 rano. Par prujezdu autem skrz ruzne casti Londyna mam za sebou (a na motorce a na kole - cyklil jsem z Hampton Wicku na Waterloo, pekna projizdka 12 mike pres Richmond Park a pak po embankmentu, jo cykleni do prace mi fakt chybi, pozdeji z Hampton Wick do Osterley to uz bylo prilis krstky na to, aby to melo fitness efekt). Uvazoval jsem o elektro lehokole (ne z lenosti ale abych mohl jet rychleji a treba tech 32 mil dal komen hodiny s tou elektropomoci), ale byl jsem varovan, ze zadna ruchla bezpecna trasa na me commute neni. Tak se snazim dosahnout pravidelnychh WFH 2x tydne aspon...

SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    CEPAL: Ono tu asi bude hodne council bytu kde bydlej socky na davkach... ale my sme blizko Highgate coz je pretty posh area... a rekl bych i proto ze skola je dobra....anglicky se nauci, o to tady jde, stejne tu zustavat nebudem....nebyl problem se dostat i po uzaverce, nabidli nam ty 2 nejlepsi skoly tady....free....

Jo ten vzduch asi nic moc, ale tak to je ve meste s 10M lidi....taky dalsi z duvodu proc tu nechci zustavat.

SPEEDY: K mori do hodiny ? Kam ? :)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Tufnell Park je super pro deti. Ma zanedbatelne znecisteni ovzdusi, auta po nasi ulici jezdi minimalne. Mame obrovskou zahradu, ktera se sousednimi zahradami tvori slusny lesopark. V lete pres stromy z obyvaku nejsou videt zadne domy.

V okoli do par minut chuze je plno placenych i neplacenych klubu, krouzku a hrist, od plavani po hudbu. Muj zamestnavatel ma vlastni skolku, kterou slusne dotuje, zadna cekaci doba ani sigri. Do prace to mam 25 minut na kole, ke koupacimu rybniku v Hampstead Heath 30 minut pesky a k mori se dostanu taky do hodiny.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SPEEDY: tak s ditetem bych tam zit uz tuplem nechtel. Dejchat ten prach a smog, deset let pred svatbou uz bookovat skolky/skoly a stejne vedet, ze tam budou pekny sigri, pokud teda nebudu solit £10k rocne za soukromou...
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SEOMAN: tak ted ti musim vyseknout poklonu. Cekal jsem na moji jizlivou poznamku vzteklej utok... Samozrejme i kdyz jsem v Islingtonu nikdy nebydlel, tak vim, ze Islington je skoro stejne ruznorody, jak zbytek UK. Jedna ulice je v pohode, a hned sousedni tezce v nepohode. A prave proto bych neznalym nedoporucoval do Islingtonu strkat nos, zvlast kdyz to jsou 4 damy neznale mistnich pomeru...

Ja jsem zil z Londyna asi 2 tydny u kamarada v West Ruislip, a pak ve "svem" (najmu) v Hampton Wick. Do mene bezpecnejsiho mista bych asi jit bydlet nechtel. Ted jsem spokojenej v Hart District a spradame plany na nejakej ten domecek v mistni lokalite. Mame tu vsechno - praci do hodiny z domova, more do hodiny, krasnej koupaci rybnik s pisecnou plazi 20 minut autem, dostatek volne pristupne prirody i infrastruktury a super statni skoly primo u zadku. To dojizdeni bych bral kratsi, ale neni to takova hruza, zlvast na motorce.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    CEPAL: Proc ne? Islington neni zadna dira, i kdyz je fakt, ze je to jedna z oblasti s nejvetsimi rozdily v zivotni urovni v UK. Bydlime tu s 10 mesicni dcerkou a zadny obavy nemam. Samozrejme tedy sama po setmeni (nebo i pred) jeste ven nechodi :-)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SEOMAN: hele bere se Teddington jako dira? nebo mas na mysli primo byt, jen abych vedel :-D
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    CEPAL: Jo bydlim doslova v dire, stejne tak jako vetsina lidi v Londyne.
    Nadavam na Londyn ne na UK :P

Jo chapu co myslis...naky mista asi nebudou uplne safe, my sme skoro Camden ;)
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    CEPAL: Islington se rozklada vicemene od barbican center pres Angel az temer po Finsbury park... takze to je celkem velky. Nektery casti muzou byt celkem dodgy... ale jinak bych rekl, ze celkem ok. Ano, zil jsem tam rok
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    SEOMAN: Já nic, ale moje holky bych tam po setmění nepustil. Ty snad žiješ v tý díře? To bych se pak nedivil, jak furt nadáváš na UK, pletouc si geografický rozdíl mezi UK a Islongtonem :-))))))
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    CEPAL: co mas jako proti London borou of Islington ?
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    PAPRIKA: Pokud leti na Heathrow, muzou zkusit Osterley Park hotel, napr pres booking.com. Zone 4, pul hodky metrem do centra, 10 minut na Heathrow. Peknej park za rohem, da se to se snidani nebo bez, zadnej luxus ale slusna cena a kvalita podle me velmi solidni za ty penize.

Urcite ale najdou levnejsi hostel, nebo Airbnb... nedoporucuji lokalitu Islington, Greenwich, Hayes/Southall, a vpodstate celej jihovychodni Londyn, kvuli bezpeci.
    PAPRIKA
    PAPRIKA --- ---
    Zdravím ...

moc prosím o nějaký vyzkoušený tip na ubytování na pár dní pro 4 ženské ... aby to nebylo úplně na okraji Londýna a nestálo to majlant .... díky moc, budu vděčný za jakékoliv info .... nástěnku jsem sjížděl ....
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    Ahoj, někdo kdo bydlí v Londýně a měl by volný gauč nebo zem na přespání v období 9.-11.3.? Nemusí to být na všechny dny. :)
    DASHA
    DASHA --- ---
    Zdravim!
    Tak v sobotu budu opet v Hootananny.. :)

FREE before 9pm, £3 after (21-3)

JOSEPHINE AND THE ARTISANS
    London based Hip-Hopera band that consist of classical strings, operatic vocals, heavy beats and energetic rap.

THE INVISIBLE ORCHESTRA, an electrifying 24 piece orchestra combining dirty funk, soul and big band with huge orchestral sweeps, Arabic punk, latin, reggae and more. With touring members from acts such as The Specials, Bad Manners, Laurel Aitkin, Pendulum, The Beat and The Lee Scratch Perry Band among many others

MR TEA AND THE MINIONS, Cheeky Balkan Party music! Gypsy flavoured Ska, Dub and Swing with an infusion of soulful melodies and cheeky Eastern riffs

DASHA FYAH spinning ragga, world beats, hip-hop, funky vibes, jungle
    SIGN
    SIGN --- ---
    87HIGHFLYER: nerikaj, Picadilly, Central, Northern, atd...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    dotaz - rikaj londynani linkam metra podle barev? jestli je to bezny mezi mistnima
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam