• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    dalsi archetypalni dil star treku voyager .)

    Voyager zachytí automatický signál z kolonie Kohl, jejíž několik málo obyvatel přežilo katastrofu planety díky umělé hybernaci. Podle zprávy určí, že měli být už dávno probuzeni a proto transportují hybernační buňky na Voyager. Zjistí, že dva humanoidé jsou již mrtví a ostatní tři v hluboké stázi. Jejich mysli jsou propojeny senzorovým systémem ovládaným počítačem. Doctor určí, že ti dva mrtví zemřeli na zástavu srdce, které mohlo být způsobeno velkým stresem nebo strachem. Aby nějak pomohli zbývajícím třem, napojí se Kim a Torres do volných komor. Vstoupí do virtuálního světa, který vytvořil počítač. Program ale zcela ovládá krutý klaun - strach, který drží všechny jako rukojmí, nyní i B'Elannu a Harryho…


    http://rapidshare.com/files/167973230/Star.Trek.Voyager.S02E23.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/167973377/Star.Trek.Voyager.S02E23.part2.rar
    http://www.titulky.com/Star-Trek-Voyager-2x23-The-Thaw-69065.htm
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    I. Neexistence konfliktů vede ke stagnaci systému a jeho degradaci.
    II. Neřešení konfliktů vede k destabilizaci a revoluční změně systému.
    III. Řešení konfliktů stabilizuje systém a je předpokladem plynulé evoluce.

    -- Jiří Plamínek, Řešení konfliktů a umění rozhodovat
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---


    z infa id NAVARO
    MUTEK
    MUTEK --- ---
    In the beginning, there was only the Great Self reflected in the form of a person.
    Reflecting, it found nothing but Itself. Then it's first word was 'This I Am'.
    Then he realized, I indeed, I am this creation, for I have poured it forth from myself.
    In that way he became his creation.
    Verily, he who know this becomes in this creation a creator.

    Upanishads

    ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    1. Jít proti vývoji věcí znamená jít sám proti sobě.

    2. Když mermomocí chceš něčeho dosáhnout, dosáhneš opaku.

    3. Nestav se na odpor velké síle. Počkej až ochabne; pak postupuj rozhodně vpřed.

    4. Věci jdou dobře, když postupují společně, nikoliv odděleně.

    5. Když je pro tebe stejně dobrý den i noc, léto i zima, překonal jsi protiklady.

    6. Když se ženeš za potěšením, připoutáváš se k utrpení. Ale pokud to neškodí tvému zdraví, užívej si bez zábran, když se naskytne příležitost.

    7. Když se ženeš za cílem, svazuješ se. Když vše, co děláš, děláš jako by to bylo cílem samo o sobě, osvobozuješ se.

    8. Svých konfliktů se zbavíš, když jim porozumíš až k nejhlubším kořenům, ne když se je budeš snažit řešit.

    9. Když poškozuješ druhé, spoutáváš se. Ale když neškodíš nikomu, můžeš svobodně dělat, co je ti libo.

    10. Když jednáš s ostatními tak, jak chceš, aby oni jednali s tebou, osvobozuješ se.

    11. Nezáleží na tom, na jakou stranu tě postavily události. Důležité je pochopit, že ty sis žádnou stranu nevybral.

    12. Protikladné i jednotící činy se v tobě hromadí. Pokud opakuješ činy vedoucí k vnitřní jednotě, nic už tě nedokáže zastavit.


    --Silovo poselství
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    KERRAY: na tohle tema doporucuju supr dil Star Treku Voyager s nazvem Projections (S2E3) Tenhle tyden jsem ho zrovna videl .)
    KERRAY
    KERRAY --- ---

    // klik pro vetsi
    KOJOT
    KOJOT --- ---
    “Jistý olomoucký punker zdraví kněze a řádové sestry anarchistickým výkřikem PODPÁLEN BUĎ JEŽÍŠ CIRKUS. Překvapení katolíci prý většinou uctivě odpovědí: AŽ NA VĚKY.“

    časopis Týden 13/2009, str. 35.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MYKO --- --- 9:31:46 2.4.2009
    Referencni bod ci teziste prozivani se presunulo do pritomnosti, coz umoznuje velka kouzla a cary. Svet je obrovska dokonala vec a vsechno se to deje ted, chapes?! ;) Zaroven je tu novy vztah ke starym automatickym reakcim a blokum - nechavam je postupne obrousit, nemizi samozrejme zdaleka hned, jsou porad tu, ale nevykoleji me, sleduju je stale casteji spis nezucastnene, bez klasickych navalu pocitu viny. Celozivotni otazka jak zformulovat univerzalni odpoved na vsechno (zdravim Azinopse) se vyresila zjistenim, ze myseni je jenom podmnozina, evolucni nastroj, prerostly klepeto, ktery se snazi napsat basen. A jako prorezavajici se zub zacina vykukovat cosi, takove odjakziva otevrene nehybne oko, Yogani tomu asi rika svedek. Vsechny chyby a kotrmelce a rozhodnuti zivota z jeho pohledu ztraci emocni naboj, byly tu proste pro jeho poteseni, pro radost z "tance forem", rekneme. Vzdycky tu byl i nebyl, jasne si vybavujuju jeho pritomnost, pripodobnil bych to k pocitu z filmu Memento, kde se vsechno deje pozpatku a az posledni udalost da vsemu smysl a zaroven se ukazuje, jak byla pritomna ve vsem, co predchazelo.

    [ AYP - pokročilé jógové techniky (i pro začátečníky) - aplikovaná duchovní věda ]
    i s navodem
    http://ayp.cz/lekce/13
    DUSHAN
    DUSHAN --- ---
    "Základem je moudrost, která povstává sama ze sebe.
    Pět negativních emocí je projevem energie.
    Nahlížet na emoce jako na něco špatného je chybou.
    Ponechávat je v jejich přirozené podstatě je metodou,
    jak dosáhnout neduálního stavu osvobození,
    výsledkem čehož je překonání naděje i strachu."


    - Tenzin Wangyal Rinpočhe: Zázraky přirozené mysli
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=42E2fAWM6rA

    Lost generation

    vtipny twist (1:44 minuta)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    http://video.google.com/videoplay?docid=2210962754622668554&ei=o6anSb3bCZK-rwKM4Y3mCg
    http://video.google.com/videoplay?docid=-7639097355768151801&ei=3a7CSfzuCJCyqAKd6fndAg
    KRS-ONE: Hip Hop Beyond Entertainment Recorded Live at Hip Hop 101 Temple University

    // slusna davka hiphopove filosofie
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Christian Ratsch - 50 Years of Mushroom Experience
    2
    04
    2008

    Here is a video of Christian Ratsch giving a casual and deeply inspired talk at a trance party . Ratsch is the world’s foremost scholar/researcher of shamanic plants and cultures. Author several phenomenal books including the 1000 page tome, The Encyclopedia of Psychoactive Plants. I had the pleasure of socializing with him (and other luminaries) in 2000 at Palenque, Mexico and I can attest to his psychedelic charm. Nice storyteller, too. I highly recommend the earlier, more formal presentation, ‘Psychoactivity: The Fountain of Culture’. This newer video is in German with English subtitles. Enjoy!

    http://teleomorph.com/2008/04/02/christian-ratsch-50-years-of-mushroom-experience/
    KERRAY
    KERRAY --- ---

    Tak ja zacnu. Tohle je baje, ktera mi vrta hlavou uz dlouho a je to fakt krasny pribeh... (a hlavne alegorie, vice valu v sobe, budte pri cteni pozorni a bdeli a deduktivne dosazujte do skatulek :)
    Bylo nebylo zil jeden kral a kralovna a ti meli tri dcery. Dve starsi se slusne provdali, ale jak uz to tak byva, ta treti zustala na ocet. Nebylo to tak z duvodu toho, ze by to byla nejaka otravna, nudna, skareda a jeste k tomu blba zenska, ale proto, ze byla nadpozemsky krasna a vsichni ji obdivovali jako bohyni a ani je nenapadlo ji pozadat o ruku. Jeji jmeno bylo Psyché (cvak cvak? :). Povest jeji krasy se roznesla za hory a doly (spise kopecky a udolicka recke pahorkatiny a brzy ji obdivovalo cele kralovstvi. Obdiv k ni byl tak silny, ze se zacalo rikat, ze je to nova Afrodita (bohyne lasky) a vsechny chramy zasvecene afrodite zpustly. Psyche z toho nebyla nikterak nadsena, ale co mela delat? Nejmene nadsena z toho byla, pochopitelne, Afrodita. Ve svem laskyplnem hnevu prikazala svemu synovi, Erotovi, aby zranil sipem Psychu a pripoutal ji k nejosklivejsimu muzi na svete.
    Mezitim si uz taticek kral nevedel rady a tak zajel do Delf za proslulou triparkou co si ujela na kristalove kouli vyptat radu. Ta mu rekla, ze je to docela prisny, ze ma dceru hnedka do svatebniho a postavit ji na utes, nebot ji za zenu pojme obrovsky osklivy drak. Papa kénik se zhrozil, ale co mel delat, vestba je vestba, tam uz zadna teorie chaosu a alternativni atraktory nepomuzou a udelal, co mu Pythie poradila.
    Psyche tedy stoji na utesu a ceka (nevi na co, papa ji to nerekl), kdyz tu se nahle objevi lehky vanek Sephyros (chich) a snese ji pod skalu do udoli primo pred branu nadherneho palace. Nu co se nestalo, sam syn lasky Eros se totiz do Psyche na prvni pohled zamiloval a neuposlechl prikaz sve matky. Pro Psyche byl v palaci nachystan lahodny pokrm, bylinkova koupel a loze hodna princezny. Kdyz Psyche v noci usla, Eros k ni potme prisel a kdyz se vzbudila, vymohl si na ni v te cernocerne tme slib, ze se nepokusi zjistit jeho identitu. Ona mu to pod vlivem nadherne lasky slibila, aniz tusila, proc si jeji mily neznamy tento slib vymohl.
    Kdyz se sestry Psyche dozvedeli o jejim zmizeni, sly ji ke skale hledat. Psyche poprosila muze, zda by ji mohli navstivit. Ten nalehal, at to nechce, nebot je to spojene s velkym nebezpecim. Psyche ovsem prosila a prosila a tak Eros pozadal zephyra, aby sestry snesl do udoli. Ty kdyz uvidely Psyche, byly nadseny, ovsem kdyz spatrili palac, jejich radost se zmenila v zavist. Nedali na sobe nic znat, vyptavali se Psyche jak se ma a jaky je jeji muz. Psyche si vymyslela, ze je to hezky mlady muz a sestry tomu uverili. Po navsteve opet Zephyros odnesl sestry zpet domu. Hned po navratu sestry pred rodinou pomlcely o palaci a zacali kout pykle, jak se zmocnit bohatstvi te mlade usmrkane Psyche.
    Psyche po case zjistila, ze ceka detatko a chtela se se setrami o tuto radost podelit. Erotovo premlouvani nebylo ani ted nic platne a tak si Zephyros opet zahral na liftboye a prinesl sestry pred branu palace. Ty opet nedali znat zavist, vyptavali se na manzela a kdyz jim Psyche (nebot byla hlava zapometliva) rekla, ze se jedna o solidniho pana ve strednich letech, jasne pochopili, ze nezna sveho muze. Pri treti navsteve ji namluvily, ze se urco jedna o toho obriho supinateho draka a at si to overi. At pry schova lampu pod postel a a z se jeji muz objevi, at ji nahle vytahne a presvedci se sama.
    Psyche se pod vlivem nejistoty rozhodla provest husbandproof. V noci, kdyz jeji muz usnul, vytahla lampu a nuz a byla pripravena na vse, kdyz se naklonila k erotovi, spatrila jeho nadhernou tvar a z radosti, ze neni ohavnym drakem ale bohem lasky ho chtela polibit. V tu chvili ale ukapl olej Erotovi na pazi, ten se za bolestneho revu vzbudil a kdyz spatril, ze Psyche porusila slib, vznesl se a letel pryc. Psyche nevahala, chytla se jeho nohy a brzy se jiz vznaseli v mracich. Psyche ovsem brzy dosli sily a skoro se jiz pustila, ale Eros nedopustil, aby si ublizila, snesl se s ni k zemi a trpce ji vycital zradu. Kdyz ji opustil, Psyche se vrhla do reky, ale protoze milovala jak nikdo na svete, proud ji vyplivnul na brehu a Psyche zjistila, ze zabit se neni tak lehke. Rozhodla se tedy, ze sestram oplati jejich radu. Nejdrive se vydala za starsi a nakecala ji, ze jeji muz ji pri posledni navsteve spatril a touzi jen po ni. Starsi segra se rozbehla ke skale, skocila, ale protoze Zephyros nemel zadne instrukce, sestra se rozmlatila o skaly. Stejnym zpusobem potom zahynula i ta mladsi.
    Behem te doby se Afrodita dozvedela o dobrodruzstvi sveho syna prikazala, at jeji sluzebnici najdou Psyche a privedou ji. Protoze ji nenasli, prikazala Hermovi, at vyhlasi odmenu za jeji dopadeni: Sedm stavnatych polibku od bohyne krasy, mmmmmmmmm :) Lide zacali Psychu hledat, ale ona nakonec k Afrodite prisla sama. Ta, kdyz zjistila ze bude brzy babickou, se silene rozzurila, nechala Psychu zbicovat, roztrhala ji saty a zmlatila ji. Docela slusny vitr, na to ze byla bohyni lasky a krasy. Nakonec ovsem, aby Diovi vychazeli rovnice musela nechat diru v systemu a ulozila Psyše tři ukoly, po jejichz splneni (pokud to prezije), bude volna.
    Pri prvnim z nich Afrodita vysypala na zem zrna psenice, jecmene, prosa, maku, hrachu a cocky a rozkazala ji je do vecera vsechny roztridit (nezname to odnekud? ;). Psyche prisli na pomoc mravenci a tak to do deadlinu stihla.
    Pote ji Afrodita ulozila donest vlnu z dravych (a masozravych) zlatych ovci, ze kterych bylo utkano zlate rouno (po kterym sli potom Argonauti - mimochodem ty ovce zili na tehdejsim Krymu, takze jednou rusko, navzdy rusko.. ). Psyse pomohlo rakosi (ochrance milencu) a poradilo ji, at pocka na poledne, kdy ovce v horku usnou a pak at si vezme vlnu.
    Do tretice mela Psyche donest vodu ze studne nad strmou skalou, kterou hlidaji nikdy neusinajici draci. Pomohl ji orel nejvyssiho boha Dia, ktery se tak odvdecil za sluzby, ktere mu nejednou prokazal Eros (Zeus byl totiz pekny zaletnik a rozdaval sve seme napric reckem). Afrodita splneni uznala, ale protoze prohledla, ze Psycha nebyl na ukoly sama, ulozila ji jeste jeden ukol: mela ji z podsveti od Persefony donest magicke licidlo. Psyche propadla depresi, protoze do podsveti je nemozne se dostat a vylezla na vysokou vez s tim, ze se finalne proleti a zdarec. Jenze vez k ni promluvila a dala ji komplet navod, jak ukol splnit. Nejdulezitejsi radou bylo, ze krabicku urco nesmi otevrit. Jenza Psyche podlehla sve zenske zvedavosti a krabicku na zpatecni ceste otevrela. Nebylo v ni licidlo, ale spanek smrti a Psyche usnula na dlouhe Aeony. Nespala ovsem navzdy, nebot ji po case nalezl Eros, probudil ji, polibil a rekl, ze ma jit za Afroditou, ze uz to nejak mezi bohy poresi. Eros tedy nakracel pred Dia, rekl mu, at to s Afroditou urovna a slibil mu za to nejkrasnejsi zenu sveta. Zeus to s Afroditou vyzehlill, povysil Psyche na bohyni, oddal je s Erotem, a kdyz se jim brzy pote narodil syn, dostal jmeno Hedone, rozkos.

    [ DARJEEL @ FILOSOFIE PSYCHEDELIE - Modely a techniky bytí ]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Whatever you think you can do or believe you can do, begin it. Action has magic, grace and power in it.

    Goethe
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    pothead má pravdu, neni potřeba nikoho ani ničeho, všechno už je v nás...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam