• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    Pokud nemáš čas přečíst tohle záhlaví, nemá vůbec cenu pokračovat v čtení.

    Co sem patří si přečtěte na nástěnce. Klidně můžete chválit či diskutovat, ale počítejte s tím, že věci, které sem nesedí, se mažou hned, a věci, které sem nesedí, ale jsou zajímavé, se taky mažou, jen o něco později - aby v archivu zůstávaly jen psychedelické memy.

    Pro čtenáře
    Co si o klubu pomyslí čtenář, je jen a pouze na něm. Můžou tu klidně být matoucí či provokativní věci. Můžou tu být věci, které jsou pravý opak psychedelie - a je na vás, abyste se zarazili, a řekli si - no momentík. Většinou nemá cenu brát to tu doslovně nebo dokonce hodnotit jednotlivé příspěvky - buďto mně něco osloví, nebo neosloví. Obsah je cílen na návštěvníka, který si je schopen hrát s významy a odlesky slov, je ochoten se dívat na věci ze zajímavých úhlů, aniž by to pro něj nutně znamenalo, že těmto náhledům musí věřit. A pokud by něco z obsahu pomohlo třeba jen jedinému člověku (tobě? :) k probuzení, splní svůj účel dokonale.

    Do your own thinking!
    Není důležité souhlasit, ale zamyslet se / zkusit si jiný úhel pohledu
    rozbalit záhlaví
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ERREG: Přesně tak. Já znám Carlina nazpaměť a ono je trochu potřeba vědět, jak to myslí, znát jeho myšlení (teda aspoň to, co prezentoval na stand-ups). V podobným duchu takhle mluvil o smrti nebo třeba cestování do vesmíru.
    ERREG
    ERREG --- ---
    já bych to nerad jakkoli kritizoval, ani nechci zabředávat do toho co si o tom myslím. Jedno ale vím jistě, nikde tam nevidím "fuck the planet" ale docela jasně tam vidím "we dont even know how to take care of ourselves; we havent learned how to take care for one another" "the people are fucked"... "were gonna save the planet?"...
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    MONKEYFIGHTER: asi jako tvrdit, že nemá cenu dávat si bacha, aby vám mobil nespad do piva, on to totiž přežije, bude to pořád stejnej kus železa a plastu .))
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    JAZZZ: s tim souhlasim ale tohle ten citat imho nerika...rika ze "save the planet" je blbost protoze ta planeta to tu prezije at s ni udelame cokoliv a v prdeli jsme jen my...nerika ze "musime snizit uroven CO2" je blbost ani nenarazi jinou oblast naseho ekologickyho snazeni kde se tvarime ze delame neco prospesnyho zivotnimu prostredi a pritom je to naopak.bud tam hledas neco co se tam nepise a nebo to tam ja nedokazu precist mezi radky.]
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MONKEYFIGHTER: ja to chapu jako narazku na to, ze modni "ekologicke mysleni" nemusi byt vubec prinosne, pokud jej nedoprovazi urcita uroven uvedomeni.
    priklad : neni dobre ve jmenu ekologie tapetovat urodny kraj kremikem (navic pri tretinove intenzite dopadajiciho zareni oproti rovniku) ani vsude vymenovat zarovky za usporky obsahujici rtut. udrzitelny ekosystem planety muze vyrust v antropocenu jen na udrzitelne lidske spolecnosti a ta nase je zatim zalozena na Ponziho schematu nekonecneho rustu:
    Pyramidové schéma - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Pyramidov%C3%A9_sch%C3%A9ma

    chtelo by to mene prazdnych zvastu o CO2 a vice premysleni o kompexnim prumyslovem retezci vyroby, spotreby a vubec smyslu toho celeho .. ale sledovat jeden graf je preci pro politiky o tolik snazsi :)
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    MONKEYFIGHTER: nebyl to snad otec Klaus, kdo pravil: příroda stvořila nás jako omezené blbečky, které nezajímá nic než prachy, nepokoušejme se tedy být chytří a zničme se, jak nám káže příroda, což naslouchat hlasu přírody není právě ekologické?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    JAZZZ: to co rikas je pravda...no a co?znamena to ze by sme se nejak nemeli starat o to aby sme si tu posledni verzi ekosystemu sami zbytecne nekurvili a nechali ji takovou aby sme v ni mohli fungovat my a vsechny ostatni formy zivota na tyhle planete? ten citat je v podstate pravdivej ale prijde mi uplne k nicemu...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DUSHAN: nerikam, ze bych zrovna Carlina bezmezne uznaval, ale tady uderil hrebicek na hlavicku.
    biosfera prezila zamoreni atmosfery sirou i naraz meteoru a bude tu dlooouho i po lidech. ta planeta, o jejimz chraneni lide mluvi, je posledni verze ekosystemu, na nemz jsme zavisli. a jediny zpusob, jak jej neznicit je zacit sam u sebe. pokud neveris, ze vzajemna zodpovednost v lidstvu funguje, nezbyva, nez ho krajet na tak male kousicky, aby to uz fungovalo. ale pozor .. jednotlivci nebo rodiny uz jsou zas moc male drobky na to, aby mohli neco zmenit.
    DUSHAN
    DUSHAN --- ---
    JAZZZ: citat George Carlina
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---

    thx 2 kashmir
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    nevim kam s tim a libi se mi to, tak zkusim me oblibene auditorium
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MARZER: ja myslel, ze jsou kryty pouze tim, ze treba franta rekl, ze kdyz bude nekonecnej rust a bude mit praci, tak ty penize za 30 let mozna pokryje..

    nepotrva to tak dlouho, co budem platit vlastni menou ..
    MARZER
    MARZER --- ---
    CRS: kryjou je nekonečný data na počítačích v bankách:)
    CRS
    CRS --- ---
    MARZER: Tohle nejsou peníze, vždyť ani nejsou kryté zlatem či stříbrem.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MARZER: Tak natisknout samolepky, nalepit na 100koruny a aspon se uvidi, kdo ma smysl pro humor a kdo naopak takovou bankovku odmitne.
    MARZER
    MARZER --- ---
    tohle by možná fungoval))
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    YARARA
    YARARA --- ---
    ALES_PRAGUE: nejak se mi to nedari vygooglit, ale chtel jsem sem dat jednu hodne znamou fotografii. je na ni vojak se zbrani a dite se dzbanem a dalsi vojak (nebo nejsem si uplne jisty, dlouho jsem ju nevidel...) a je rozpulena, ze cast medii si vezme tu fotku jak vojak se zbrani miri na cloveka a druha cast medii tu cast vojaka a cloveka se dzbanem... a pojednava to o objektivite medii...
    ALES_PRAGUE
    ALES_PRAGUE --- ---
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    "But the choice between the blue and the red pill is not really a choice between illusion and reality. Of course, the matrix is a machine for fictions, but these are fictions which already structure our reality. If you take away from our reality the symbolic fictions that regulate it, you lose reality itself.

    I want a third pill. So what is the third pill? Definitely not some kind of transcendental pill which enables a fake, fast-food religious experience, but a pill that would enable me to perceive not the reality behind the illusion but the reality in illusion itself."


    - Slavoj Žižek
    SINECURVE
    SINECURVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam