• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    KERRAY: Moc pekna holka... Ale co me zaujalo je tohle, to jsem nevedel:
    http://freediveuk.com/exploiting-freefall-when-freediving/

    zrejme od urcityho tlaku vody se z tela vytlaci tolik vzduchu, ze stoupne jeho hustota a pak uz jen pada jako kamen az na dno.
    MTO
    MTO --- ---
    “Civilization begins with distillation”

    ― William Faulkner
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Vytvořili jsme tento svět. Spolkli jsme jeho nevyzpytatelnost a bez dechu chceme víc. Může být, že náš kolektivní cíl je znovuoživit psyché tím, že ji přimějeme vypořádat se s tímhle labyrintickým psychickým obrazem v každém ohledu? Stvořili jsme tento mnohotvárný, bezčasový a bezprostorový svět, abychom se nakonec naučili v něm žít a užívat naše nezměrné a kakofonické psyché?

    Je tohle kolektivní směřování naší historie? Genetický požadavek? Z individuálního hlediska se zdá, jako by současné životní prostředí na nás bylo uvaleno. Kolektivně ale tvrdím opět, že jsme tento svět stvořili. A individuálně i kolektivně jsme vřele přivítali každý jednotlivý projev tohoto procesu, který vytvářel tuto kolektivní změnu. Rozhlas, televize, telefony, žárovky, auta, letadla, nahrávky, počítače - všechny stavební kameny současného života ve všech jeho projevech se rozšířily po celém světě. Nejde z toho obviňovat jen kapitalismus nebo konzumní přístup k životu. Samotná dychtivost, s jakou svět přijal tuhle halucinogenní technologii napříč nejrozličnějšími vrstvami lidí, je důkazem té nejhlubší touhy.

    Protože lidská psyché je jedna z velkých přírodních sil, a nejděsivější ohledně téhle časoprostorové technologie je, že nás vystavuje této síle uvnitř nás, což nikdy nic jiného neudělalo. Stojíme vprostřed bouře našeho bytí. Stojíme ve světě, který nestvořil bůh (leda nepřímo), ale stvořily jej naše psyché. Je nepopiratelně naším osudem, takže se musíme postavit čelem skutečnosti, že by tohle mohlo být naše přirozené prostředí. Chtíce nechtíce jsme prolomili všechno, co bylo dříve rigidně dané, všechny hranice, o kterých jsme si mysleli, že jsou samotnou přírodou, a už se nemůžeme nikdy vrátit. Tohle je nová příroda. Sen se stal skutečností. A skrze tuhle skutečnost zní, co by mohla být velká replika naší kultury: "ve snu začíná odpovědnost".

    (Hillman/Ventura - Máme za sebou sto let psychoterapie, a svět je čím dál horší)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "V jakékoliv situaci je v každém případě přítomná klíčová skutečnost, esence. Ale většinou je vidět všechny ostatní skutečnosti, tisíce jiných věcí, diskutuje se o nich a lidé se jimi zabývají. Centrální skutečnost bývá obvykle ignorována nebo zůstává skryta." (Doris Lessingová - The Four-Gated City)

    "Žít uprostřed nějakého období znamená nebýt si vědom stylo tohoto období." (Yukii Mishima - Spring Show)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    Horses can use symbols to talk to us | Science | AAAS
    http://www.sciencemag.org/news/2016/09/horses-can-use-symbols-talk-us
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    GEN_IO: spíš jediná/jedna z mála k tématu. Ale vlastně o to důležitější. Je tam spoustu nánosů, kterými se člověk musí prokousat a nebrat uplně všechno. Další zajimavej zdroj, co tu možná nebyl: http://wayofsex.tumblr.com/
    MTO
    MTO --- ---
    “The heart has its reasons which reason knows nothing of... We know the truth not only by the reason, but by the heart."

    - Blaise Pascal
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    INK_FLO: dobrá kniha +1
    MTO
    MTO --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Hicksovi nešlo apriorně o Západ vs. Východ, šlo mu o legální vs. nelegální drogy atd. Všem anglofonním doporučuju minimálně jeho One Night Stand (1991), což je půlhodinovej stand-up, kde je řečeno naprosto vše.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GLADILAF: Myslím si, že v tom citátu Západ nebyl srovnávan se současným Východem, arabskýma zeměma, apod.. Kdyby tomu tak bylo, máš samozřejmě naprostou pravdu :)

    Možná tam vůbec nešlo o to, srovnávat s konkrétní jinou kulturou. A pokud ano, tak spíš s některými dřívějšími, kde měly změněné stavy vědomí pozitivnější status.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    GLADILAF: protože mi tahle argumentace příjde podobná, jako když budu řešit třeba "západní" situaci žen (např. že jim jejich muži nenaslouchají) a ty na to odpovíš, že můžou být rády, protože jinde by je mlátili klackama a zavírali do chléva....prostě, že tenhle přístup mi nepříjde moc konstruktivní, takový to "sice to není ono, ale jinde je to ještě horší, tak co bysme to vůbec řešili"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam