• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KYARA
    KYARA --- ---
    KYARA
    KYARA --- ---


    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    when you realize it...
    CRS
    CRS --- ---
    MTO: 'You can call me a sinner, you can call a saint. Celebrate me for who I am, dislike for what I ain't.'

    – Madonna
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "In the darkness, you have to create your own light." (Augustin Grefa)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Bavte nás, bavte nás,‘ volají obyvatelé ulic. ‚Bavte nás, nebo zešílíme hrůzou z naší samoty. Dáme vám vše, co máme, ale bavte nás. Dejte nám ilusi zdraví a ilusi krásy a ilusi souzvuku. Dejte nám papírové kulisy a plátna, dejte nám alkohol a nikotin, zabte v nás vědomí, že jsou pole a lesy, zabte v nás myšlenku, že je Bůh. Sílíme touhou po životě a jsme v zemi, kde života není. Sílíme touhou a chceme tančit. Dejte nám tančit a vířit, abychom klesli s krvavou pěnou na rtech a neprobudili se k životu. Naše práce je trýzní a nepovznáší nás. Překonali jsme dálky, ale vzdálili jsme se od života. Nemůžeme otevříti okno, nemůžeme vydychnouti, nemůžeme ruce zmozoliti užitečnou prací. Zvolili jsme papírové tretky a cetky a k papírovým tretkám a cetkám vychováváme své dítky. Naši vnukové už vůbec nebudou vědět, jak voní země. Bavte nás, nebo zešílíme,‘ volají obyvatelé ulic a točí se v kolotoči města. A jiní, přivábeni jejich křikem, přicházejí, aby je bavili nebo se točili s nimi."

    Jaromír Rašín, Sláva strojů a měst (1929)
    CELESTIUS
    CELESTIUS --- ---
    CELESTIUS
    CELESTIUS --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "Identity is an obsession, a composite of personalities, all counterfeiting each other, a resurging catacomb where the phantomesque demiurgs seek in us their reality." (Austin Osman Spare)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    SAGUS:
    "I nejlepsi mysl je odsouzena k destrukci, kdyz je infikovana novinarstvim. Nejde jen o to, ze si clovek zasira mysl lajdackou a nepresnou Anglictinou a plytkym, malomestackym, vulgarnim, uspechanym myslenim plnym predsudku. Krome tehle pozitivnich znecisteni je tady i negativni efekt. Cist noviny znamena odeprit si cteni neceho, co za to stoji. Prirozena lenivost mysli vybizi cloveka aby se vyhnul autorum vyzadujicim nepretrzite usili inteligence. Prvni pravidlo vzdelani proto musi byt - rezolutne odmitnout krmeni svoji mysli nakladanymi zvasty."
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    "I had already learnt that even the finest mind is bound to perish if it suffers the infection of journalism. It is not merely that one defiles the mind by inflicting upon it slipshod and inaccurate English, shallow, commonplace, vulgar, hasty and prejudiced thought, and deliberate dissipation. Apart from these positive pollutions, there is the negative effect. To read a newspaper is to refrain from reading something worth while. The natural laziness of the mind tempts one to eschew authors who demand a continuous effort of intelligence. The first discipline of education must therefore be to refuse resolutely to feed the mind with canned chatter."

    (Confessions of A. Crowley)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DANII_DP: možná tím, že je to psaný kolem r. 1940, plus obecně Crowley měl svůj styl no...
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    INK_FLO: tyvoe ten angličtin se čte hrozně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam