• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: pokud mas chut bastlit, tak to vypada, ze se to da vyrobit z rozbityho solarniho kolektoru.

    uplne jsem asi nepochopil jak bys chtel pouzit k vyrobe solarniho varice vakuovou pumpu, ale urcite vysledek nebude tak elegantne jednoduchy, jako toto :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: mzslel jsem neco spise doma proveditelneho jako lestenou nerez a doprostred nadobu a na to vyvevu - preci jen bude zdravejsi nez to varit hodinu nekde nez se to zahusti ... https://en.wikipedia.org/wiki/Vantablack pokud by slo pouzit tohle bylo by to super :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH:
    GoSun Stove - Portable Solar Cooker - Using Only The Sun!
    https://www.youtube.com/watch?v=_MuDqhGdGkk
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    premyslel jsem nad solarnim varenim ale abzch nemusel vztvaret takovou tera stavbu - myslite ye bz slo pouyit vakuovou pumpu? Nedoporucil bz nekdo typ na pumpu na zahusteni marmelady atd? Pak by stacilo to slunickem jen kratkodobe ohrat :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    je pravda,ze s xchaosem a jeho nesmysli je tu vetsi zabava,ale tak nejak sem se domnival,ze vratime diskuzi k praktickym vecem.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: My vime, XChaosi, my vime. Uz sem ten humor s covfefe pises asi potreti.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: no tvuj projekt bych rekl byl trosku nerealny :-) Jezis muj 3D oblek dela IBM :-D No to je toho kdyz jsem jim poslal podklady ... budu behat po svete a rvat vidite vidite ono to jde :-D Lol :-)))

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: ještě budete vzpomínat na solární chodníky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: to už jsem sem postoval před asi dvěma týdny :-) nebo ne sem, ale všude kolem. musím říct, že mi z toho trochu explodovala hlava.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jako na všechna srovnání s Trumpem (a nejsi sám.. id VYHULENY_UFO to z druhé strany zkouší taky) odpovídám důrazným covfefe!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Plavba solární lodi po Vltavě a Labi představí Českou pirátskou stranu, její program a kandidáty. (ne, tohle nebyl můj nápad :). Cílová částka vybrána....
    Hithit - Pirátská plavba do Sněmovny
    https://www.hithit.com/cs/project/3805/piratska-plavba-do-snemovny
    VALDIK
    VALDIK --- ---
    QNEDLEEQ: psal jsem jeste panu Kolarikovi z ostrovnich elektraren(kdysi me poradil hodne dobry figl na oziveni prakticky mrtveho clanku lifepo4, ktery mel 0V) a potvrdil me jiz nastaveni zminovane na ruznuch forech ... ted jeste doladit ten Tristar, takze diky za odkaz, zkusim
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Proste nastav maximum a minimum a nejaky cyklovani u lifepo4 vyhod... Pokud bude nabitej at scpe vykon do zateze ...
    VALDIK
    VALDIK --- ---
    ABDULAH: diky a jasny, takhle to beru u vetsiny baterii ... jen jsem trochu badal a vychazim z informaci na nekterych forech, za ceske forum treba

    Správné zacházení s LIFePO4 • Fórum | MyPower.CZ
    http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=732

    navic nastaveni zmineneho Tristar MPPT 60A, umoznuje nastaveni hromady hodnot od ruznych kompenzaci teplotnich ztrat, casu a jednotlivych nabijecich a udrzovacich fazi a jejich napeti, ze jsem z toho krapet jelen a nerad bych mel nastavenou nejakou hovadinu a zbytecne ubiral baterii na zivote ... zakladni switchove nastaveni je dle dostupnuch informaci pro lifepo4 naprosto nevhodne a musim to resit tedy pomoci softwaru a ten hold vyzaduje zadani vsech tehle hodnot, tak se v tom snazim zorientovat
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VALDIK: tak ono nabijeni je pomerne jedno - princip. Ber to tak ze cim mensi rozdil bude mezi nabijenim a vybijenim tim delsi bude zivotnost ... Nabijej na 80% a vybijej na max 20 spise 30 a vydrzej dlouuuuuho :-)
    VALDIK
    VALDIK --- ---
    ahoj, poradi nekdo, jak idealne nastavit mppt tristar 60a pro dobijeni lifepo4? nebo co maj tyhle clanky nejradeji pro dlouhou zivostnost

    na forech jsem vycetl, neprekracovat nabijeci napeti 3,5V na clanek, tedy absorbce 14V pro 12V pack po dobu 5min, a zbytek dne float a ekvalizace vypnuta
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    REDGUY: tak Trump chce primárně tu zeď, že jo. Soláry jsou až "bonus" pro odpůrce.

    jinak viz LINKOS


    JAZZZ: i vertikálně můžeš mít panely pod sklonem. Pravda, musely by být na mexické (jižní) straně, takže riziko poškození...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: nejsou keci o solarech jen snaha o odpoutani pozornosti od toho,ze Mexiko nechce platit stavbu ty zdi?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    me nejvic dostalo to: cim vyssi, tim vic panelu, tim vic se zaplati .. nejak si to nedokazu predstavit. umistovat ty panely vertikalne .. to je dost debilni napad i na POTUSe :)

    ono by samozrejme davalo vetsi smysl davat ty panely na strechy domu. blizko mistu, kde je ta energie potreba. pekne to ukazuje, jak strach spojeny s imbecilitou, a detinsky nafouklym egem muze vest k technicky absurdnim resenim.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JIMIQ: Meh. Placnul pitomost se zdi a nez by ustoupil a uznal to, tak se to snazi zachranit tim, ze na to zacne nabalovat dalsi blbosti - a rika tomu "imaginace". Presne jako XChaos 8)
    O kolik by to stavbu zdrazilo? Jak by probihala udrzba, s ohledem na to, ze hranice vede tisice kilometru mimo civilizaci? Co by hardcore small-government republikani (cili, jeho volicsky jadro) rekli na to, ze stat najednou provozuje zatracene velkou elektrarnu, postavenou za statni penize? A kdyz uz, proc proste misto toho nepostavit normalni solarni elektrarnu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam