WARBABY8: To jsou dvě rozdílné věci. Chceš vidět " jak postavit v mezích norem a zákona 80m barák do 2 mil" a " životaschopný koncept pro developery"
A ano dům je řádně zkolaudovaný se všemi revizemi. A ano najdeš tam věci, kde jsem se vyloženě nedržel zavedeným "pravidel" ale na cenu to nemá vliv, je to jen přizpůsobení vlastním představám. Většinou jde o blbosti. Například jsem trval na tom, aby podružný domovní rozvaděč byl nadedveřmi. 2 řady takže dospělá osob vše může ovládat ze země. Na montáž je potřeba stolička pokud nehraješ profi basket.
No pak třeba taková ta klasika že na kolaudaci by měla být prohozena ložnice s dětským pokojem, kvůli malé metráži ložnice. Ale to je zase můj požadavek, zkolaudovatelné to ale bez problémů je.
Jinak ne, nedělám to komerčně. To co postavím, ale pak dál pronajímám, a protože je o to velký zájem tak zpravidla to nestíhám ani dokončit a nafotit si to. Takže tyhle stavby jsou k vidění jen po čas výstavby.
A ten domek co jsme teď řešil byl spíše výjimka protože kamarád. Zpravidla stavím menší. 74m2 se vešlo do 2M. Respektive ještě tam tuším chybí nějaké povrchy uvnitř, ale pořád je slušná rezerva. Jen jsem tam dlouho nebyl, protože v zimě jsme byl pryč já a teď zase jsou pryč majitelé. Ale protože mám na tou stavbou dohled, tak mám představu o ceně a výběrových řízení subdodávek. Některé věci si majitel dělal sám, protože měl čas a chuť ale rozpočet je na komplet subdodávky.