• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: zbytek vyrovnas precerpavackama a vodnima elektrarnama v norsku a bateriema ;-) http://oenergetice.cz/prenos-elektriny/muze-se-norsko-stat-evropskou-zelenou-baterii/

    Co zmizi cestou nikdo nevidi ... Super ekologie
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: me jen prijde na palici mit znacne energeticke zdroje v necem tak nestabilnim jako solary a vetrniky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: jasne, ale nemecka ekonomika je mnohem vetsi, nez to co se toci kolem vetrniku a vetsine ostatnim to spis komplikuje zivot, protoze jim to zdrazuje vyrobu...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    kdyz uz jsme u toho porovnavani zdroju energie ..
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ale vetrniky vyrabeji nemci a nemecke firmy v tom oboru vedou. myslis, ze si to neumeji spocitat, aby na tom vydelali? proto maji stejne jako my solary na polich a ne na strechach, byznis vole :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: nesouhlasim, uz pro to, ze je to byznys hlavne pro rusko a cinu, kdo myslis, ze tam dodava plyn do elektraren. a odkud jsou vsechny solary, je ti snad taky jasny, to ze tam mrte posahancu jezdi s nalepkama ze nechtej jadro, to je asi taky nahoda... kdyby chteli byznys, tak mohli koupit od nas know how od skody jadro a delat byznys v jadre, to by bylo dost zajimave, ale zrejme to nechteli
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: urcite si pamatujes jak v nemecku zavedli srotovne. podpora vlastni ekonomiky. ze stejnych duvodu se rozhodli k "energiewende". pro nemecke firmy je to velky byznis. je to mozna trochu politicky nekorektni rikat, ale uprchlici jsou v nemecku taky byznis.
    jak ekologie, tak podpora valkou znicenych zemi, jsou bohulibe myslenky a ale obe se daji delat i kontraproduktivne ..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: jses u ty ekologie - chtel jsem jen upozornit ze vseho moc skodi :-) A prumyslove a velke objemy potrebuji neco jineho nez klidne ladem lezici ... :-) Solarama ale tohle nevyresis ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: nechci tady rozebirat slozeni hnojiv a jak se starat o pudu a proc je kysela,na to jsou tady uplne jina mista. Jen podotykam ze "pitomi ekologove" delaj i uzitecne napriklad odsirovani vedlo ke zlepseni stavu nasich lesu zvlaste tam kde jsou uhelne elektrarny.

    Koukam jak snadno se zde diskuze ubere smerem naprosto mimo praktickou aplikaci solaru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: jak bys vycislil odstoupeni od jadra v nemecku, to je prace zelenych hnuti a kdyz sem zil v nemecku (vratil sem se pred 4 lety) tak uz tehdy tam byla elektrika pro domacnosti ultradraha, 2x nez u nas, ale pritom jidlo a podobne veci tam byly levnejsi... a porad se to zdrazovalo..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: mas pravdu - i zde se tezi penize kdyz vidis kolik cheji za kilo dolomitu atd ... Pokud by mel zemedelec opravdu pestovat udrave a ekologicky tak se nedoplati. Jo treba ke smrkum jsem naryl vapno a jine paradoxne zasadite prvky a smrcky maji rocni narust i 20 cm. Nemicham jabka a hrusky. Vsechno tu zem okyseluje jsou to siranova hnojiva. Proto se dodava vapnik a horcik aby se udrzelo ph. U nas normalne kropi lesy dolomitem z letadel. Kazdy rok je les plnej prasku ... Takze ber to tak ze udrzet eko tu zeminu vyvazenou neni prdel ... Zjistuju to cim vic se v tom hrabu. Ps vidim to na mechu ... Kilo vapna a zeleza na m2 a dolomit a uz i ta trava tam roste hihi
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: ehm,mam takovy dojem ze michas jabka s hruskami. Mozna by bylo dobry si precist neco malo o kyselich destich a zamyslet se jestli neni nahodou rozdil mezi sirou v pude,kde se skutecne vyskytuje a plynou sirou reagujici ve vzduchu na kyseliny a poskozujici ekosystem.
    Ono jaksi nejde jen o chemicke prvky,ale taky o slouceniny v jakych se vyskytuji, skupenstvi, atd...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: u lenky zacinam ucit jak se chovat k zahonu - 2x rocne zaryt kompost. Paradoxne hnojeni co je tam potreba je po rozboru pudy - vapno, horka sul, borax, pikralon, modra zelena skalice, dolomit, neco na list neco ke korenum zalivkou a neco zaryt. Jj bylo tam 20 let bramborove pole - zemina je uplne mrtva - vybrakovana ... Nevim co je ekologie - protoze ted ty stromy maji plody a drzi je. Zmizela plisen a houby na kure. Proste treba broskev ma na sobe o proti minulemu roku 10x vice plodu. Jablon 5x ale hrusky jsou v haji tak halt prijdou na radu agresivni postriky - spalit lidem v okoli jalovce atd ... ;-) eko zemedelsvi je nemozne ale ze jsou postriky na bazi medi siry ... To je dobre je to setrnejsi nez ddt ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: tak sira paradoxne patri do prirody a kytky ji miluji ... Jinak ano elektrarny jsou vseobecne problem a splodiny. Ona ta sira pak zjistis je mensi zlo nez hromada chemie ...

    ;-) http://zahradaweb.cz/hnojeni-sirou/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: problem ale neni samotne to "eko". problem je, jak se z nej dela byznys. solarnici by meli mit vyreseny kompletni zivotni cyklus zarizeni vcetne recyklace a stejnou povinnost by meli mit provozovatele jadernych zarizeni.
    ta likvidace neni uplne snadna a levna vec.
    Rusové začínají likvidovat jaderný odpad z ponorek | Atominfo.cz
    http://atominfo.cz/2012/07/rusove-zacinaji-likvidovat-jaderny-odpad-z-ponorek/
    zvlast, kdyz lidi jsou lemplove. to snad at si s tim radsi ani nehrajou.
    Rusko přiznává: v Severním ledovém oceánu skončily i celé reaktory
    http://temelin.cz/...ticle&id=231:rusky-odpad-v-severnim-mori&catid=48:radioaktivni-odpady&Itemid=94

    to s tema bramborama je dost mimonskej argument. je ti jasny rozdil v plosnem dopadu siry a dalsiho znecisteni na ekosystem a jeji lokalni aplikace na poli (i kdyz ja taky nejsem zastance agropromyslu, ktery huntuje pudu)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: hodne ekoteroristu a ekodebilu ekopicusu a ekopedofilu a mas hodne penez :-) Pokud si kazdej debilek bude hrat na eko - je v tom hodne penez :-) coz za to stoji. Osobne bych radeji v Holicich videl pekny reaktor nez nejaky zasrany solary :-)))

    Ono pruser je i v tom obecnym znecisteni - podivej dokud blizka - asi 50km elektrarna nebyla odsirena - nikdo poradne nevidel plisen na bramborach rajcatech atd ... Dnes se to siri a strika sirou :-D LOL problem je ze proste tam neco chybi co tady kdysi bylo - stejne to musis dodat :-)))
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: jenom jestli tem ekofasounum nepripisujes vetsi moc, nez ve skutecnosti maji. v tehle spolecnosti vsechno ridi penize. nic jineho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: Pokud chceš hrát hru na kdyby - kdyby ekofasouni nebrzdili vývoj v jaderné energii a davalo se do toho stejne peněz jako do obnovitelnych zdroju, tak dnes máme reaktory s postupnou vlnou, které produkuji minimum odpadu, spali většinu stavajiciho a funguji i na thorium, kteryho je radové vic nez uranu, umoznilo by to dostatek nefosilni energie na staletí a mezitím by se mohla v klidu dobadat jaderna fuze...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: plus tenhle komentář, konkrétně:
    Study Claims Discarded Solar Panels Create More Toxic Waste Than Nuclear Plants - Slashdot
    https://slashdot.org/comments.pl?sid=10809039&cid=54725723

    (samozřejmě, kdyby se rozšířily perovskitové solární panely, tak ty ovšem obsahují olovo, ovšem v podobě minerálu, který se vyskytuje i v přírodě... takže těžko říct, jak budou toxické... zatím jsou nestabilní, takže není moc co řešit)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam