• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: mas pravdu - i zde se tezi penize kdyz vidis kolik cheji za kilo dolomitu atd ... Pokud by mel zemedelec opravdu pestovat udrave a ekologicky tak se nedoplati. Jo treba ke smrkum jsem naryl vapno a jine paradoxne zasadite prvky a smrcky maji rocni narust i 20 cm. Nemicham jabka a hrusky. Vsechno tu zem okyseluje jsou to siranova hnojiva. Proto se dodava vapnik a horcik aby se udrzelo ph. U nas normalne kropi lesy dolomitem z letadel. Kazdy rok je les plnej prasku ... Takze ber to tak ze udrzet eko tu zeminu vyvazenou neni prdel ... Zjistuju to cim vic se v tom hrabu. Ps vidim to na mechu ... Kilo vapna a zeleza na m2 a dolomit a uz i ta trava tam roste hihi
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: ehm,mam takovy dojem ze michas jabka s hruskami. Mozna by bylo dobry si precist neco malo o kyselich destich a zamyslet se jestli neni nahodou rozdil mezi sirou v pude,kde se skutecne vyskytuje a plynou sirou reagujici ve vzduchu na kyseliny a poskozujici ekosystem.
    Ono jaksi nejde jen o chemicke prvky,ale taky o slouceniny v jakych se vyskytuji, skupenstvi, atd...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: u lenky zacinam ucit jak se chovat k zahonu - 2x rocne zaryt kompost. Paradoxne hnojeni co je tam potreba je po rozboru pudy - vapno, horka sul, borax, pikralon, modra zelena skalice, dolomit, neco na list neco ke korenum zalivkou a neco zaryt. Jj bylo tam 20 let bramborove pole - zemina je uplne mrtva - vybrakovana ... Nevim co je ekologie - protoze ted ty stromy maji plody a drzi je. Zmizela plisen a houby na kure. Proste treba broskev ma na sobe o proti minulemu roku 10x vice plodu. Jablon 5x ale hrusky jsou v haji tak halt prijdou na radu agresivni postriky - spalit lidem v okoli jalovce atd ... ;-) eko zemedelsvi je nemozne ale ze jsou postriky na bazi medi siry ... To je dobre je to setrnejsi nez ddt ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: tak sira paradoxne patri do prirody a kytky ji miluji ... Jinak ano elektrarny jsou vseobecne problem a splodiny. Ona ta sira pak zjistis je mensi zlo nez hromada chemie ...

    ;-) http://zahradaweb.cz/hnojeni-sirou/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: problem ale neni samotne to "eko". problem je, jak se z nej dela byznys. solarnici by meli mit vyreseny kompletni zivotni cyklus zarizeni vcetne recyklace a stejnou povinnost by meli mit provozovatele jadernych zarizeni.
    ta likvidace neni uplne snadna a levna vec.
    Rusové začínají likvidovat jaderný odpad z ponorek | Atominfo.cz
    http://atominfo.cz/2012/07/rusove-zacinaji-likvidovat-jaderny-odpad-z-ponorek/
    zvlast, kdyz lidi jsou lemplove. to snad at si s tim radsi ani nehrajou.
    Rusko přiznává: v Severním ledovém oceánu skončily i celé reaktory
    http://temelin.cz/...ticle&id=231:rusky-odpad-v-severnim-mori&catid=48:radioaktivni-odpady&Itemid=94

    to s tema bramborama je dost mimonskej argument. je ti jasny rozdil v plosnem dopadu siry a dalsiho znecisteni na ekosystem a jeji lokalni aplikace na poli (i kdyz ja taky nejsem zastance agropromyslu, ktery huntuje pudu)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: hodne ekoteroristu a ekodebilu ekopicusu a ekopedofilu a mas hodne penez :-) Pokud si kazdej debilek bude hrat na eko - je v tom hodne penez :-) coz za to stoji. Osobne bych radeji v Holicich videl pekny reaktor nez nejaky zasrany solary :-)))

    Ono pruser je i v tom obecnym znecisteni - podivej dokud blizka - asi 50km elektrarna nebyla odsirena - nikdo poradne nevidel plisen na bramborach rajcatech atd ... Dnes se to siri a strika sirou :-D LOL problem je ze proste tam neco chybi co tady kdysi bylo - stejne to musis dodat :-)))
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: jenom jestli tem ekofasounum nepripisujes vetsi moc, nez ve skutecnosti maji. v tehle spolecnosti vsechno ridi penize. nic jineho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: Pokud chceš hrát hru na kdyby - kdyby ekofasouni nebrzdili vývoj v jaderné energii a davalo se do toho stejne peněz jako do obnovitelnych zdroju, tak dnes máme reaktory s postupnou vlnou, které produkuji minimum odpadu, spali většinu stavajiciho a funguji i na thorium, kteryho je radové vic nez uranu, umoznilo by to dostatek nefosilni energie na staletí a mezitím by se mohla v klidu dobadat jaderna fuze...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: plus tenhle komentář, konkrétně:
    Study Claims Discarded Solar Panels Create More Toxic Waste Than Nuclear Plants - Slashdot
    https://slashdot.org/comments.pl?sid=10809039&cid=54725723

    (samozřejmě, kdyby se rozšířily perovskitové solární panely, tak ty ovšem obsahují olovo, ovšem v podobě minerálu, který se vyskytuje i v přírodě... takže těžko říct, jak budou toxické... zatím jsou nestabilní, takže není moc co řešit)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: z debaty: "It still equates 1 kg of nuclear waste with 1 kg of solar panel waste in terms of environmental impact. That's crazy, since most of the solar panel waste is from the glass front panel and the frame, which are harmless materials."
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    RSZ: ano zavaruji v troube :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RSZ: resi se to tak, ze se tam da kapka alkoholu nebo neceho takoveho, pak to vydrzi v lednici par 2-3 tydny, ale samozrejme s vydrzi sterilovaneho vyrobku se to neda porovnavat. ale tady jde zrejme i o to aby to bylo raw nebo neco na ten zpusob...
    ABDULAH: chapu
    RSZ
    RSZ --- ---
    teplota je u zavařování marmelád samozřejmě nezbytná, při méně stupních nebude sklenice a obsah sterilizován - zavařování jaksi nebude fungovat
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ANDY_WARHOL: jde mi o to vzit neco zahustit bez potreby varit to 6 hodin cim znicim uplne vse co tam bylo dobre a potom to hodit do sklenic a jen prohnat troubou ... Jiste vim o tom ... Jinak to chci i pro uzavirani sklenic - polozis vicko - vysajes a pak jen zamacknes a mas klid ... znamej to pouziva a je spokojenej ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABDULAH: takze vlastne hodlas vyrobit opak papinaku ? ale vis co to znamena ? sice budes potrebovat mensi teplotu k dosazeni varu, ale za to to budes muset varit dele, papinak se prave proto pouziva, aby snizil dobu vareni
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: ne naopak - nez zahustit varenim, tak zahustit podtlakem ;-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: pokud mas chut bastlit, tak to vypada, ze se to da vyrobit z rozbityho solarniho kolektoru.

    uplne jsem asi nepochopil jak bys chtel pouzit k vyrobe solarniho varice vakuovou pumpu, ale urcite vysledek nebude tak elegantne jednoduchy, jako toto :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: mzslel jsem neco spise doma proveditelneho jako lestenou nerez a doprostred nadobu a na to vyvevu - preci jen bude zdravejsi nez to varit hodinu nekde nez se to zahusti ... https://en.wikipedia.org/wiki/Vantablack pokud by slo pouzit tohle bylo by to super :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH:
    GoSun Stove - Portable Solar Cooker - Using Only The Sun!
    https://www.youtube.com/watch?v=_MuDqhGdGkk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam