• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: vesmes ti vycitaji,ze nemas moc dobre znalosti fyziky,ale jak si to preberes ty je jedno. A casto taky ze rad lzes a prekrucujes. Ze rad prekrucujes i to co sam pises a po case se ti nehodi
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: vesmes ti vycitaji,ze nemas moc dobre znalosti fyziky,ale jak si to preberes ty je jedno. A casto taky ze rad lzes a prekrucujes. Ze rad prekrucujes i to co sam pises a po case se ti nehodi
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: prosim te uber trochu na vyrazech...

    Nepadlo tu nedavno neco o praktickych aplikacich?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: heled ty porodni prebitku - takovej demagog jako jses ty uz dlouho nikde nebyl. I obicejna svine vi ze s roznetkou zpu nebo ur je potreba neco co doda neutrony a gama. Vice fazova bomba. Tudiz kdyz tam nacpes soboli hovno nebo treba tebe - tak to taky neco doda ;-) primo to tam pisou - nahrazen uran - obal. A rusove meli fuzni bombu. ;-) nez zase budes trolovat tak si na wikipedii naklikej i externi odkazy. Psi hovno ;-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: tady nejde o nasi malou zemi, ale je to celosvetovy problem. kolik by se toho mohlo vyvynout v nemecku, kdyby se tam na to nevybodli ? chapes ze se jedna o celosvetovy problem, nebo myslis ze ne ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: U233? Indie demonstrovala, že to dokáže (i když se myslelo, že je to extrémně nepraktické). Vztah U233 a thoria je velmi podobný jako vzah U235 a U238 (plutonium bych do toho netaha, to je hodně specifický případ). Thoriové reaktory budou prostě produkovat U233 a neuděláš s tím nic.

    Kromě toho, v ČR nemáš žádné snadno dostupné thorium, mudrci.

    moderátor tě už jednou vyzýval, ať se zdržíš osobních urážek a útoků. navíc jsi tu offtopic. založ si vlastní klub o thoriu, když tím tak žiješ a nespamuj tady.

    kromě lidí, co si (bez dotací) hrají se solární energií (protože tady prostě je - levně dostupná pro každého) můžeš z nedostatečného rozšíření jaderné energie obvinit také čarodějnice a kacíře a pár jich upálit...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ty haldo hnoje chci videt jak thorium bori mesta pri jadernym vybuchu ... Najdi si neco o jeho reaknim retezci a strc si hlavu do prdele at v ni neco alespon na chvili mas - nevim kdo sazi na solar - jen solar. Hihi jses jen to co pujdu za chvili hodit do cisticky ... Nic min nic vic ... Troll troll kokot troll ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    aby bylo jasno: ztožňuju se stanoviskem Elona Muska. Ten rozhodně v kosmu určitě rád využije jadernou energii, až se dostane tak daleko, že se mu to bude hodit. Ale jeho stanovisko je, že na Zemi to "ani nebude potřeba".. že až se odstraní skryté dotace (=různé nesamozřejmé výhody, vč. těžebních licencí) na fosilní paliva, tak prostě obnovitelné zdoje (zejména celkem předvídatelný a všudypřítomný solár) prostě na volném trhu zvítězí samy od sebe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: jaký já jsem vytvářel "tlak na vládu", proboha? politicky jsem se angažoval v legalizaci konopí a teď v Pirátech. Piráti podporují inovace v jaderné energii, tak jaký "tlak na vládu"? aby ČEZ nekradl naše peníze při upgradech uhelných elektráren? nebo že mu neslíbíme garantované výkupní ceny jaderné energie?

    mohl by si argumentovat OZE dotacemi.. ale do vývoje baterií v naší zemi nejdou dotace téměř žádné. že by to nikam nevedlo se mi ale nezdá.. i s dnešními bateriemi vyrobíš elektromobil konkurenceschopný spalovacím motorům (když ovšem víš, co děláš, že jo).

    biopaliva v Evropě nebyly "eko", ale byly o energetické bezpečnosti. když se nad tím zamyslíš, tak povinný podíl odpovídal zhruba tomu, aby v případě války a nějakého "obležení" Evropy byla nafta aspoň pro sanitky a traktory. Že se to politicky prezentovalo jako "eko", to opravdu není moje vina ani chyba.. mě pravda trvalo, než jsem tu logiku rozklíčoval, ale od té doby to vysvětluju, jak to je. (smyslem asi je nevyvolávat u veřejnosti paniku... je za tím německé blokádní trauma z obou světových, no.. EU je pokračování Německa, to je bohužel marný...)

    jsem všechno možný, ale nejsem ideolog. jsem anti-ideolog, neúspěšný podnikatel a úspěšný kutil. sežeň mi plutonium 238 a budu s ním v zimě doma topit.. dokud k němu ale nemám přístup, holt budu topit v krbu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: já ale udělal zejména na poli experimentů se solární energií víc, než většina zdejších trollů... ti mi vesměs vyčítají, že místo solárních kol nestavím kola plutoniová (nebo co vlastně chtějí říct)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: ale xchaosy,ja uz sem ti mnohokrat psal at se tu nedohadujes,zvednes prdel od pocitace a neco taky vytvoris... To ze radeji zvanis a stezujes si jak jsou na tebe druzi zli ke tvuj problem
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    aby to bylo jasne, lide tveho typu myslim ty, kteri vytvareli tlak na vlady svych zemi aby upustili od jadra, tim se samozrejme prestane investovat do jakeholiv vyvoje. pritom to co se cpe do vyvoje ruznych baterii a stale to v podstate nikam nevede, kdyby se investovalo do jadra, tak uz sme davno za vodou. a v konecnem dusledku je ted situace mnohem horsi, protoze soucasne jaderky jsou nebezpecnejsi nez ty ktere by prisly po nich. a maji dalsi znacne nevyhody.

    trochu mi to pripomina jak se prosadily biopaliva, aby se pak zjistilo, ze to je jeste horsi.
    nebo kdyz nekde tzv. ekologove desetileti blokuji obchvat, ze je podle nich blbe navrzen, tak se destileti kvuli nim dusi lidi ve meste. proste bojovani za prirodu naprosto falesne a zcestne, pod vlivem ideolgoie nikoliv skutecnosti. a to je spatne

    ty jsi take ideolog, protoze zrejme na to naucit se nejaky veci, aby si mohl opravdu posoudit, co je mozne a co neni mozne, na to nemas
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: kdybych nemusel ztrácet čas s trolly, tak bych mohl už dávno mít nejen solární kolo, ale i ten solární ultralight - BUAHAHAHAHAHA. Jasne. Tvoje osobni neschopnost neco skutecne noveho zrealizovat je _nase_ vina 8)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: no minimalne znalost fyzikalnich zakonu mate stejnou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: co je škatulka "mého typu" jiného, než čistě trollící kategorie? kdybych nemusel ztrácet čas s trolly, tak bych mohl už dávno mít nejen solární kolo, ale i ten solární ultralight... spamujete můj mozek...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: ale co je na nich teda "jako já"? ukaž mi jedinou vyčerpanou korunu dotací... naopak z toho odvádím DPH a nebo clo, z těch panelů, za které pak stát bude ČEZu garantovat výkupní cenu energie z jaderek (protože se všichni bojí, že akumulovaná energie ze severomořských větrníků bude za pár let levnější...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: XChaosova logika: jeho oponent napise kdyby lide tveho typu neblokovali vyvoj. XChaos odpovi ukaž mi prosímtě jediný případ, kdybych jakkoliv "blokoval vývoj".

    Woohooo, logicke mysleni? Porozumeni psanemu textu? Neco takoveho XChaos prece nepotrebuje 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: ne, pokud se mnou někdo "nesouhlasí", navzdory výsledkům mě něbo jiných, už asi 10 let, tak to není běžný nesouhlas.. je to nesouhlas jako samostatná sportovní disciplína, v podstatě. tedy trolling.

    podívej, existuje poptávka po různých životních stylech. já vám nebráním, abyste si založili plutoniovou rockovou kapelu Postižená oblast... ale nejlépe na nějaké úplně jiné planetě, prosím (a kosmický výzkum, abyste tam mohli odletět, podporuju taky)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: ja sem psal lide jako ty, ne ze ty konkretne....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: ale prosímtě.. jak já "blokuju vývoj"? to si jako místo solárního kola mám stavět plutoniové kolo, nebo co? :-)

    ukaž mi prosímtě jediný případ, kdybych jakkoliv "blokoval vývoj". (např. že bych demonstroval před jaderným ústavem v Řeži, či tak něco...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam