• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CUKI: to jakým způsobem se tu o Xchaosovi píše mě dost zaráží a je mi to dost líto - njn. Tys holt nezazil cely roky xchaoso machrovani jakej genialni vizionar je, jak uzasny veci zcela revolucnich parametru dokaze navrhnout, jak kdokoliv, kdo tomu neveri je troll a spiklenec a jak tenhle SunTrip vyhraje. A to mluvim jen o relativne on-topic vecech, spoustu dalsich off topic sitovech i irl svinstev nechavam stranou.

    Nebejt takovejch nadšenců jako je on, tak si nikdo z vás nevozí prdel autem - eeeehm. Desi me predstava auta, navrzenyho nadsencem jako je XChaos. Moje auto by meli navrhovat lidi, ktery nemaj problem naucit se fyziku a technologii a ktery si nechaj poradit od ostatnich.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    CUKI: ze se tak ptam, jak dlouho jsi na nyxu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tedy, to jakým způsobem se tu o Xchaosovi píše mě dost zaráží a je mi to dost líto. Nebejt takovejch nadšenců jako je on, tak si nikdo z vás nevozí prdel autem a dosud jezdíme na povozu taženého koněm (u nás asi volem). Víte jak dlouhá byla cesta k tomu aby dnešní automobil vypadal tak jak vypadá a uměl to co umí?
    Jako ano, spoustu věcí bych taky udělal jinak, obecně bych se asi neposadil (nelehl si) na lehokolo, protože mi to přijde nebezpečné v provozu, ale to je prostě můj problém. Šel bych cestou nákladního vozíku, kterejch ve velkejch klesáních bude mít také své fyzikální nedostatky. a hlavně bych to kolo lépe otestoval. Na takovouto cestu bych si za tak krátký čas od sestavení asi jen tak netroufnul.


    Ale on jediný z nás, to kolo sestavil našel si čas a měl odvahu vyjet! I kdyby dojel dojel poslední, je to furt obdivuhodný výkon a jistě zajímavý životní zážitek. Je to týpek od počítačů, kterému už není 25 a nevypadá jako Sagan. Ale má odvahu do toho jít a věří tomu co dělá! To je něco čím jen Xchaos vyjimečný a zaslouží si uznání i když v jeho repertoáru nápadů jsou solární chodníky a jiné kuriozity. Solární (parciálně solární) doprava má v tomto světě jistě velkou budoucnost a on je jedním z průkopníků a popularizátorů. Kdyby nebylo Xchaose, tak o takovýchto závodech se většina z nás ani nedozví.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: promiň, ale jsi blb.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RSZ: on tu raketu ale dodelal, odstartoval, pristal a prezil (jestli se nepletu) takze obdiv ze na to mel koule, stejne tak chaos. Jen okolnosti ktere oba dva pany provazi tomu davaji takovy smutny nadech a ve vzduchu visi trochu pochybnosti o tom jestli na to nemeli spise darwinovi koule. Uspech preju idiotovy v rakete i na kole, ono by to totiz mohlo znamenat, ze kdyz ucinni nejake poznani sami, ze ho konecne prijmou za realitu. u chaose o tom pochybuju ale tajne v to doufam
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: pěkně jedovatá slina a ne zrovna fér, proti tomu idiotovi v raketě to xchaosovi normálně jede a funguje
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: a jeste by me zajimalo, jestli zpet pojedes po vlastni ose nebo to je zarizeno nejak jinak ?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    XCHAOS: ahoj
    muzes si kolo nekde dobijet ze site (treba pres noc) nebo to musi bejt ciste na solarni pohon/rekuperaci
    hodne sil a stesti
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: Chur, Vaduz, Bludenz, Landeck, Innsbruck, Kufstein, Salzburg, Linec, Vídeň, Bratislava, Košice, Lvov, Kyjev, Voroněž, Saratov, Orel, Bajkonur, Almaty...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVCNC: jenže nás si ty rakety postavilo 30 a soutěžíme :-) závodím třeba s týmem francouzských elektráren nebo univerzity v Gentu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: jestli tohle davas v alpach, tak az prijde rovina, tak to bude mnohem vic.
    kudy vlastne planujes jet ? vim ze si to nekde psal, ale neda se to dohledat
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ne ze bych chaosovi nefandil, at to aspon prezije ve zdravi ale jeho usili mi pripomina toho pana co si postavil vlastni raketu kuli tomu aby mohl z vesmiru zdokumentovat ze je zeme placata
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: 15-20 kg.

    Spotřeba elektřiny je kolem 1.5 kWh za den.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: 175 a 120 sice není sláva, ale denní převýšení zatím pořád 3000+ m. A zítra odpoledne zase má pršet :-(
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: 200km denně. Ale to už je revidovaná verze, původně tam měl výrazně víc.

    Michael Polak - The Sun Trip
    https://www.thesuntrip.com/michael-polak-fr/

    A něco mi říká, že těch 22km/h průměr co teď píše nezahrnuje čekání na nabití baterky, čili je to krapet zmatečný číslo 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    takze uz mame presnejsi udaje:
    Today, I crossed both Furka pass and Oberalp pass, traveling 120 km with average power consumption 12 Wh/km and average speed 22 km/h. Regen braking at remarkable 25%

    ja myslim, ze je to slusny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nemuzu to najit, nevite kolik psal xchaos ze ujede denne ?
    za dnesek ma na konte 88 km, to mi neprijde spatne, ale opravdu nevim jaka byla predikce, tak by me to zajimalo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: ok, tahle debata uz je opravdu trochu nahovno. napsal sem chaosovi o realna data z jeho alpske etapy, tak to pak treba trochu rozseknem.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: /facepalm
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: a zvladl by jet celou cestu ?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Moc často se Xchaose nezastávám, ale imho jsi ho teď dost krutě podcenil a urazil. Třeba minulej SunTrip byl sice dost fail po technický stránce, ale to, že na tom shitovým, těžkým kole dokázal dojet i když mu panely dávaly jen minimální výkon, to byl po sportovní stránce skvělej výkon. Takže myslím, že kdybys mu dal slušný silniční kolo, zvládl by to vlastní silou bez větších problémů.

    Ne, nikdo nehacknul můj účet 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: nemusi to byt nahodny necyklista, muzeme byt konkretni, pokud se posuzoval vykon chaose na tom kole, tak ja tvrdim, ze by to na normalnim kole nedal chaos. staci se podivat na jeho fotku cele postavy na twitru :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam