• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    REDGUY: proč to není dobrej nápad?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    REDGUY: no ten co je první furt jede aspoň 1,4kmh, to imho tlačí kolo u svačiny :D a čůrá určitě to lahve :D
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JIMIQ: To je myslim jeho vychytralej plan. Rano chvili jede, pak stoji, nabiji baterku, pak zase chvili jede, pak zase stoji a nabiji a pak zase jede. Snazil jsem se mu vysvetlit, ze to neni moc dobrej napad, ale... no, xchaos 8))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIMIQ: chapu dobre z diskuse, ze xchaos konecne dostavil to svoje solarni letajici kolo a je na ceste do silicon valley?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ty ve, ten Chaos zase stojí, přidej, přidej...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Vim jak to myslis a prijde mi to extremne smesny. Stejne jako jako predstava, ze jet do ciny autem je "prukopnictvi". Proste asi tvoje a moje predstavy "prukopnictvi" jsou krapet odlisny 8) Takze mozna ja jsem "vzteklej krip a trapak", zatimco ty placnes cokoliv, abys XChaose pochvalil. Teda, pokud zrovna neurazis jeho fyzicky schopnosti 8)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: ty si demagog. moc dobre vis jak to myslim. ale pokud to hodlas takhle hrotit tak si akorat kripl. a presvedcil si me, ze jediny o co ti de je se povysovat.
    sam si hovno dokazal, umis mit akorat blby kecy a kdyz ti ted xchaos dokazal, ze to zvladne, tak si vzteky bez sebe. si trapak
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: to chces tvrdit, ze si je musel kazdy vyrobit - ne, netvrdim. Jen se smeju bizarnosti tvyho trzeni, ze kdyz se neco neda koupit na volnym trhu, tak to je neoverena technologie. Protoze v soucasnosti parni lokomotivu fakt na "volnym trhu" nekoupis. Takze, podle tvoji "logiky", to je neoverena technologie 8)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: kolik lidi zvoli jet do ciny z evropy autem. jen par doprodruhu.
    a kde myslis ze se braly parni lokomotivy, to chces tvrdit, ze si je musel kazdy vyrobit? lol
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Protoze kdyz se neco neda "volne koupit na trhu, tak to nutne je "neoverena technologie". Jako treba, hmmm, parni lokomotiva 8))) No tak jo 8)))

    ostatne by to bylo prukopnicke tam dojet i normalnim autem. - 8))))
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ale stejne je ta mapa takova divna, prvni nahore 550km, ti hned za nim 750km...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    chaos se nam trochu zasek na prechodu svycarska a lichtejnstejnska ale zda se ze uz pokracuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIMIQ: a muj favorit se drzi v pulce zavodniho peletonu ;) takze sance tu sou
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: Nebude Okamura jistě udělá nějakou kampaň a tyhle "exoty" uprchlíky co jsou za lepším (do číny? :-)) přes hranice nepustí... Skončej v uprchlickým táboře a Xchaos dojede první :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: da se volne na trhu koupit solarni kolo ? ja sem nic takoveho nevidel. a v letectvi bylo par rekordu dokonce na seriove vyrabenych letadlech. v nasem pripade i kdyby se takova kola bezne prodavala, bude stale prukopnicke na nich jet takhle daleko. ostatne by to bylo prukopnicke tam dojet i normalnim autem. nedavno byl v mediich nekdo kdo dojel z indie do cr na motorce. takze porad je to obdivuhodne.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Solarni technika obecne neni "neoverena technologie", pouziva se dnes a denne zcela bezne. XChaosovo solarni kolo mozna je "neoverena technologie", ale jen proto, ze ten projekt blbe ridil a nemel cas na testovani. Proc? No treba proto, ze spalil odhadem pul roku na tom prihradovym ramu, o kterym jsem mu od zacatku rikal, ze je zbytecne pracnej, slozitej, drahej a ze nebude tak lehkej, jak ceka. "Nenene, bude to super lehky super uzasny, 3 kila, mozna i 2 kila a jestli rikas ze ne, tak jsi troll". Vysledek? Je to dvakrat tezsi nez rikal, nema to zadnou vyhodu proti normalni konstrukci a stalo ho to tolik casu, ze nestihl poradny testovani. To fakt neni zpusob "prukopnikovani neoverene technologie", kterej by si zaslouzil nejakej potlesk...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Raf Van Hulle bude ještě dneska v ČR :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIMIQ: verim tomu, ze pred 200 lety by byl slavnej nebo by skonal v chudobinci ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: neni na urovni prvniho stavitele ale je na urovni tech co se vydali s neoverenou technologii nekam daleko. i ti zaslouzi uctu. je to proste v jistem smyslu prukopnik. a to ze mel velkohuby prohlaseni a nerealna ocekavani na tom nic nezmeni. jak sem psal, chapu ze te to sere, ale prijde mi to ted kdyz je na ceste a nemuze se ani poradne branit (asi ma cas sem zaskocit, ale par minut dene max) trochu zbytecny a malicherny.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    no, pointa je, že se Xchaos narodil do špatnýho století :D
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Akorat teda ze ted uz nejde o stavbu prvniho solarniho kola, ze ne? XChaosovo kolo neni nijak revolucni, ani konstrukci, ani parametrama a podle vseho ani vykonama. Tak nejak mi unika souvislost.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: prvni auto skutecne vyrobil nadsenec. a s tehdejsimi znalostmi na tom nebyl zas o tolik lip nez chaos.
    treba prvni diesel nevznikl tak, ze nekdo spocital spravne pomer smesi aby se to samo tlakem zapalilo, to tehdy nikdo neumel, respektive ucenci tvrdili, ze ten tlak musi byt tak velky, ze to zadny material nevydrzi. diesel se uplne vydal z penez a zkousel zkousel az to nakonec klaplo. ale spis nez regulerni vedeckej vyzkum mi to pripomina xchaose. tim nechci rict, ze je to spravnej pristip. tehdy to asi iinak neslo, ale ted je temer nerealny, ze by nekdo nahodne objevil neco co vedci odmitnou a doma v dilne to zprovoznis kdyz to budes dostatecne dlouho zkouset. ale chci ti ukazat, ze prave takovej xchaosove se na vyvoji automobilu ze zacatku opravdu podileli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam