JIMIQ: k cemu mi je 10GW elektrarna z jadra v cine - kdyz preci jadro neni ekologicke - viz evropsti ekologove a navic je nebezpecne a navic je to v cine ...
Dokud nebude v cr pod nejakych 0,5 kgCO2/kwh furt je vetsina z uhli atd ...
Jinak krome firemnich aut neznam moc nikoho kdo by tech 250000km / maximalne 10 let coz je auto ... jinak 150000Km nebo 5 let - ujede ...
Moje kara je z roku 98 a kdyz si vezmes ze kompletni obnova vseho co zestarlo - v dobre kvalite nahradnich dilu i s praci stalo 30kkc tak si to porovnej s novym vozem napriklad s teslou kolik by stal kompletni repas brzd ... Ja se za 9000 kc vejdu do vymeny vseho co v tech brzdach je :-DDD od pedalu po kolo ...
No a pokud bych pocital CO2 potrebny na vyrobu vzhledem k rozdilu ceny - budes nekde uplne jinde v pomeru ... Porotoze i ta prace okolo prevoz dilu po celem svete atd - je dalsi CO2 co se zapocita do ceny dilu ...
XCHAOS: dusevne tezce narusena osobo :-D Tak OZE nejsou na nic, ale mely by se delat poradne ... Takze pokud rozjedou tu temer nula emisni vyrobu baterii a dokazou recyklaci s temer nulovou emisi - bude mit nekdo problem s jejich vyrobou? :-D myslim si ze ne ...
Az tu fabriku dokazou postavit s temer nulovou emisi - budu prvni kdo bude stat u fabriky a rikat ano klidne ...
Asi uznas ze na sahare kde je viteznost solaru krapanek vyssi - bude jejich ekologicnost krapanek lepsi nez nekde v na severu kde je zatazino atd ... zkus se svejma napadama vyrazit na island - kopnou te tak do prdele ze doletis az zpet do CR ...
Ale pokud se budeme bavit o vyslednem produktu co setri nejaky CO2 ale na vyrobu panelu atd hodime bobek ... spotrebuju tolik ze bagrem vykopanej slic do zeme a polozenej kabel vyjde 50x lacineji plus nasledna elektrina za zivotnost - tak tam nevidim nic ekologickeho ... LOL ty to stejne asi nikdy nepochopis ...
Kvuli tomu aby se nemusel kopat slic jsem stavel solarni osvetleni kulny za cca 6000Kc ... no pak jsem to spocital a vykopani slicu by stalo cca 2000Kc ... kabel a rozvadecicek z bazaru - 3000Kc ... svetla vypinace a rovod po kulne cca 1000Kc ... no a mas tam trifaz a vse dotazene ... zasuvky na krabici a neni co resit ... ale je to neekologictejsi :-D Takze tedka se musi koupit prodluzovak a pritahnout tam kabel aby se tam dalo neco delat :-DDD
Miluju ekology :-D