• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: no vidis, alespon nejaka cisla :) jak uz jsem psal, aby vubec melo smysl porovnavat nakaldy, musis zapocitat i provoz, likvidaci, palivo a hlavne to skladovani dopadu.
    taky si vezmi jednu vec - v noci je nizsi spotreba, takze jadernou energii se vyplati plytvat treba svicenim na dalnicich. takze nepotrebujes ctyrnasobek. a akumulace nepotrebujes toli, pokud mas na vykryti vypadku plynove elektrarny.

    zjednoduseni je to teda tak silne, ze takovy model je vlastne k nicemu, ale porad lepsi, nez nic. tak na tom zkus trochu zapracovat a treba to jednou dotahnes az na potrebneho blbce :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: ale ze to jses ty - potrebny blbec tak tady ale jiste s tim nebudes souhlasit ...

    Investice a návratnost VE | Fakta o větrných elektrárnách | ČEZ Pro větrníky
    http://www.pro-vetrniky.cz/cs/fakta-o-vetrnych-elektrarnach/investice-a-navratnost-ve.html

    pokud mas 26% rocni vyuzitelnost tak to mas cca x4 na dany MW ... no tudiz ...

    2000MW - 8000 kusu elektraren - pokud budeme povazovat 40 milionu za dany 1MW vyroby - mame to 320 miliard korun :-) bez akumulace a dalsich veci ... za predpokladu ze pojedou tak ze se budou doplnovat ...

    kdyz to vezmu od oka - http://www.vitejtenazemi.cz/cenia/index.php?p=vetrne_elektrarny&site=energie tak vyhodna je max desetina uzemi CR (spis 5) tudiz nacpat vsechny potrebne vetrniky na to uzemi bude vypadat uplne jinak nez jak tady nekdo popisoval ...

    zandebal jsem toho hodne protoze jinak bych na to potreboval nekolik institutu atd ...

    Zanedbavam i pripadne posileni siti ktere tam dnes nejsou na ten dany vykon pripravene atd ...

    na tyhle koukam :-D https://portal.cenia.cz/eiasea/download/RUlBX1BBSzEwNl9vem5hbWVuaURPQ18xLnBkZg/PAK106_oznameni.pdf

    docela zajimavy rozbor :-)))

    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: tak sem prosim ty svoje vypocty cos provedl repostni. me by to zajimalo. kdyz uz jsi to chtel po xchaosvi, tak bych rad videl jak by to melo vypadat spravne. prinejmensim ti alespon budu schopny rict co jsi pri vypoctu zanedbal, protoze samozrejme vzdycky neco zanedbat musis, ale dulezite je, jak velkou mas stanovenou chybu vypoctu. to neni nejake smeteni ze stolu. bud ti to za tu praci stoji a nebo ne, ale pak je ta diskuze uplne o necem jinem.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: to vis ze jo budu travit hodiny aby jsi to smetl ze stolu ... narozdil od xchaozze jsem alespon nejake vypocty provedl a hodil na forum hihi

    uzitecny blb nebo idiot neni urazka ale fakt ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: ze vetrniky nemaji vliv na morske proudy nebo prouddeni vzduchu ve velkem meritku je proste fakt, ktery chape kazdy kdo mel alespon jeden semstr fyziky. sestimsmir. nerikam, ze jadro je "samej pruser" ale pri srovnavani ceny energie z jadra a z vetru je nezbytne zapocitat stovky let skladovani paliva. stejne tak cena likvidace a recyklovatelnost doslouzilych vetrniku a jaderek je uplne jinde. to nepovazuju za prehaneni, ale za zaklad alespon trochu smysluplne debaty.
    ja do nikoho neprudim, urazky spis padaji z tebe. tuhle jsi tu xchaose plisnil, ze nedava zadna cisla a sam tu trapne mlzis. tak to porovnani za 60 let proved, pokus se to udelat alespon trochu rozumne pri zapocteni externalit, ktere jsem zminil a udiv me :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HALEXE: jo mluvis o jaderkach :-D to pak dava smysl .-)))
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    ABDULAH: Takhle dopadají dotované nepromyšlené akce.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HALEXE: jak to myslis???
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Takhle dopadá ten komunismus. Stejný jak v Rumunsku před pádem bolševickýho režimu
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Strach změny klimatu nevyřeší. Berme je jako příležitost - TZB-info
    https://m.tzb-info.cz/...maticke-zmeny/18118-strach-zmeny-klimatu-nevyresi-berme-je-jako-prilezitost
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: ale notak ... neprehanej ... hele to se mi libi ty prudis jak nema nic vliv ale jak jde vo jadro tak hned samej pruser a tohle neni na debatu u piva atd lol

    no kolik bude stat postaveni tolika vetrnych elekraren aby za prumernych rocnich podminek dodali to co temelin ... kolik bude stat udrzba atd???

    mozna se budes divit kdyz to vezmes na 60 let a stejnou vykupni cenu za MWh ...

    tak to nejdriv sesrotuj v ty svy makovici pak prud ... tohle miluju takovydle pricmrdavace - potrebne idioty ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: a vazne jde tam jen o teplo? ekologicka stopa neni jen teplo nebo CO2 stejne jako se musi pocitat investicni naklady, udrzba a v pripade stavajicich jaderek i ulozeni paliva. risk assesment. kolik bude stat dneska ulozeni paliva na dalsich 500 let? je potreba zapocitat externality a hodnotit jejich dlouhodobost. tohle neni problematika na jednostrankovy blogpost a picovani u piva.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: rekl bych teplo vydane jednou jaderkou zmeni klima mene nez pole 1000 elektraren ... pripadne 10 mensich jaderek ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: ty ses tajemnej jak hrad v karpatech. bud to vybal a nebo se o tom nemusime bavit :) ja na ty hry na cteni mysli pres internet nemam cas ;)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: precti si to jeste jednou ... treba ti dojde na co narazim ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: na to nepotrebujes byt osviceny. stavajici prilivove a vetrne elektrarny maji uplne zanedbatelny vliv na pohyb hmoty v celkovem meritku a to by se nezmenilo ani kdyby jich bylo 100 krat tolik. kazda vrtule nejak uvlivnuje svoje okoli, ale ve srovnani s tim, co zpusobuje spalovani uhliku, je to vliv zanedbatelny. hlavne teda proto, ze vrtule se muzou najednou rizene zastavit, kdezto CO2 s dobou rozpadu 100 let se bude v atmosfere akumulovat a ten efekt ma jinou dynamiku.

    tan blog ma v mnohem pravdu, ale to neznamena, ze stavajici technologie obnovitelnych zdroju je slepa cesta. ty maji smysl, kdyz jsou distribuovane a setri naklady na vyrobu a provoz vedeni.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Ovlivňují větrné farmy okolní klima? – Ekologické bydlení
    http://www.ekobydleni.eu/vetrna-energie/ovlivnuji-vetrne-farmy-okolni-klima
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: hele nejsem tak osviceny abych mohl rici jestli jo nebo ne ... kazdopadne omzeni rychlosti prilivu atd taky bude mit nasledky. cetl jsi ten clanek vetrvych farmach???
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SHINIGAMI: ja teda nejsem odbornik na hurikany, ale tady pisou, ze se tvori nad oceanem a rozhodujici je teplota vody nad 26,5 °C, do hloubky 50 m pod hladinou coz je docela zajimavy, ale dava to smysl, protoze to reprezentuje energii, ktera je v tom miste naakumulovana. takze otepleni oceanu o 0.5% muze asi zvysit jejich pravdepodobnost a tudiz cetnost.
    Co je hurikán? | Ostatní | Články | Astronomický informační server astro.cz
    https://www.astro.cz/clanky/ostatni/co-je-hurikan.html
    velky pocet plovoucich vetrniku je zatim scifi, ale pokud by je lidi dokazali vyrabet a udrzovat jen za pomoci energie z tech uz hotovych vetrniku, tak bych tomu zatleskal a za dve ste let je to tady :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam