• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: co tedy navrhujes? ja na jejich zeleny veci nemam ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: a ty solaristy z prazske kavarny zas podporuje soros a iluminati :)

    tenhle model uz 50 let verne predpovida realitu a v nasledujicich 20 letech nas cekaji zajimave casy ... a pak misto doby ledove prijde doba kamenna :)
    Limits to Growth (1972)
    http://bit-player.org/wp-content/extras/limits/
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: a bez dotaci ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: no vidis ... uspora na kotli je i 200wh denne energie ... ted ten boiler ... no super ty vole ... a to tady meli 1200w v zarovkach atd ... no jak vidis 6000 kc za 2 roky auspory jedou ve velkem ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: jinak ten boiler usetri podle principu vypoctu co predvadeji solarnici ... cca vic nez spotrebuju ja doma rocne ... no super to me poser cely zada ... 20 cisel vaty a trocha folie ... a uniky jako krava ... kolik je asi takovych boileru??? trubek atd???
    TUHO
    TUHO --- ---
    SHINIGAMI: ok, si nekde pred 30lety neco cetl a proto hodime poznatky vedy za hlavu, vsechno beztak vyresime u piva. druzice predpokladam stavis v garazi a abdulah ma v obyvaku jadernej reaktor :)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    TUHO: to asi byly pred tema 30 lety stejny borci no.. ty casaky ti asi fakt nedohledam, bylo to na papire, resilo se to v dobe velmi blizke, mysleno generaci dve.
    TUHO
    TUHO --- ---
    SHINIGAMI: no cmoudit bysme nemeli, protoze ice age neni nas aktualni problem. my mame problem ted a tady, neco za deset tisic let nas fakt nemusi zajimat. s kolabujicim ekosystemem nebude ani stabilni civilizace. ,) dobrou pratele
    TUHO
    TUHO --- ---
    SHINIGAMI: tak to si asi cetl stejny borce, jako ty o hockey stick. uz du spat, takze se ti v odbornejch textech stourat nebudu, ale ja teda cetl toto:


    The earth has been in an interglacial period known as the Holocene for around 11,700 years,[37] and an article in Nature in 2004 argues that it might be most analogous to a previous interglacial that lasted 28,000 years.[38] Predicted changes in orbital forcing suggest that the next glacial period would begin at least 50,000 years from now, even in absence of human-made global warming[39] (see Milankovitch cycles). Moreover, anthropogenic forcing from increased greenhouse gases might outweigh orbital forcing for as long as intensive use of fossil fuels continues.[40]

    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    a mistni solaristi je podporuji ...
    TUHO
    TUHO --- ---
    ABDULAH: ja se nehodlam zastavat nejakejch vykuku, ktery okradaj stat. ale to je sakra problem statu, kterej je jak hadr na holi ruznejch oligarchu.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    TUHO: ta doba ledova byla dle vedcu aktualni problem, ale pokud jsme ji zahnali jak rikas, doporucuju dal coudit, jinak zamrznem.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: heled jimiku najdi si to ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: ps: boiler napude zateplen ... pridanim skelne vaty za 700 kc ke stavajici izolaci se pri klesickem bydleni vtom dome snizil odber boileru o 45 procent ... no kurva ...
    TUHO
    TUHO --- ---
    SHINIGAMI: hockey stick je presne dukaz veleuspesny spin doctoring akce. aneb kdyz nekdo hackl ucty univerzity manipulativne vybral nekolik citaci, ktery meli tvrdit udajnou manipulavi s datama (ve skutecnosti se jednalo o zpusob jak spolehlivost dat zlepsit). a jako nahodou to pustil ven pred summitem osn o klimatu v kodani. od ty doby probehlo tusim 12 nezavislejch setreni tyhle obvineni vyvratilo, probehlo nekolik dalsich vyzkumu, ktery jsou s mannovym grafem konzistentni, ale ja furt ctu uz deset let po ty akci, ze to byla manipulace ze strany vedcu. to je TAK FRUSTRUJICI. za rok jsem o tom debatoval tak s osmi lidma, vsichni na konci zjistej, ze naleteli nekomu na spek, ale nikdo se neomluvi.

    ad doba ledova: no tak a v cem byli vedci spatne? zijeme v interglacialu a nebyt lidi a prum. revoluce, tak momentalni dynamika zemskeho systemu by vedla k dalsi dobe ledovy (ale tusim, ze bysme meli jeste nejaky tisice let klid).

    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: kolik bude zateplenych baraku za solarni tunel?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: tak az tohle vysvetlis zjistis ze je kde setrit hihi ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: kdo bere ty mwh za me?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: ja muzu svoji spotrebu snizit z 0.5 mwh na 0.35 ... ale touz budu na kompu delat jen to nejnutnejsi ... vypinat kotel coz skrati jeho zivotnost a lednicku dam na vic stupnu- vsechno se rychleji skazi ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    SHINIGAMI: to si taky pamatuju ... je to sranda
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: pokud ja uz nemam kam jit - kdo dela ten prumer?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam