• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: boze udelate cokoliv aby byl solar lol ...

    jen dotaz - styrling nema chkazenou cast???

    no vyplach mozku je znatelny
    TUHO
    TUHO --- ---
    XCHAOS: Plus kdyz je velky vedro, tak ohrata voda z elektraren muze zpusobit masivni vyhynuti ryb v rekach. Kvuli tomu letos museli ve Francii stopnout nekolik reaktoru.

    Heatwave forces France to shut down four nuclear reactors | The Independent
    https://www.independent.co.uk/...rance-nuclear-reactors-shut-down-edf-europe-heat-wave-a8477776.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: Sasko-Anhaltsko.. takže to bude energie z uhelek pro Bavorsko, nezávislá na nás? :-) (Nebo letní přebytky solární energie z Bavorska mají umožnit odstavování uhelek?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heh, tohle je docela zajímavý argument, který mi vůbec nenapadl.. pokud nepředěláme jaderky na Stirlingovy motory (nic proti téhle variantě! ale účinné je to až u vyšších teplotních gradientů, takže žádná sranda), tak bude průser nedostatek chladící vody (v případě Dukovan na jižní Moravě podle mě akutnější, než v případě Temelína...). Takže argumentem pro oba hlavní typy OZE (slunce i vítr) je právě třeba i nezávislost na dostupnosti vody na chlazení...

    „Jak pomohlo našich 165 přehrad při letošním suchu? Téměř vůbec,“ říká expert na ochranu vod | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...-nasich-165-prehrad-pri-letosnim-suchu-temer-vubec-rika-expert-na-7600840
    „A pak nebudou mít problém jen přehrady, ale hlavně uhelné a jaderné elektrárny, které nebudou mít chladicí vodu,“ dodává Malík.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: Jako ano, elektromobil zdaleka zatím nenahradí všechny potřeby spalovacích motorů, ale tohle je fakt úlet článek. Doufám že ten co potřebuje auto na dojíždění 3km do práce si místo toho koupí 2l diesel. To bude teprv ekologie!
    Ale myslím že takový člověk spíš dřív pojde na infarkt :-D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    50hertz.com > Grid > Grid developement > Onshore projects > SuedOstLink
    https://www.50hertz.com/en/Grid/Griddevelopement/Onshoreprojects/SuedOstLink
    2GW prenosova lajna ze severu na jih v Nemecku, planovane dokonceni 2025
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Hawaiian Electric Announces 'Mind-Blowing' Solar-Plus-Storage Contracts | Greentech Media
    https://www.greentechmedia.com/...ustries-announces-mind-blowing-solar-plus-storage-cont#gs.meGV7y3D
    FV+baterky na Havaji uz od 8 us centu/kWh (1,80 kc)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: maji tu svobodu jak o ni dzodzo mluvil ... vidim tu svobodu ve vsech zamestnanich ... proc se tomu dnes nerika neokomunismus? pravidlo drzet hubu a krok plati porad ...

    pokud zjisrim ze mam nejmin z dilny i pres to ze jsem tam nejdyl - je to odporovanim sefoj - jdu pryc a vsichni se divej ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: to neni periferie ale mesto s 10000 lidma ... na novy auto bez lizacky atd ma opravdu malo kdo - ani v podnikatelske sfere to neni slava ...

    proste vydelas 20 - 12 je najem v domech co ukrad kdysi starosta a mesto zadne byty volne nema - on ano ... jako svobodna matka dostanes az 12000 tak neni co resit .. vse do sebe pekne zapada ...

    tam kam jdu pracuje 90 procent cizincu - max 80 na hodinu a jsou spokojeni - vsichni ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: to je smutny udel lidskych zdroju z ceskych periferii. bohuzel je vetsinou staci postrasit uprchlikama a radi to pujdou hodit oligarchovi co je ojebava.

    proto je taky cr vrakoviste evropy, kde od nemcu kupujem jejich ojety popelnice s vypalenym filtrem, ale hlavne ze je to bavo aby soused videl. aspon ze ty sis trochu polepsil, ale hlavne to nerikej v hospode, at te sousedi nepomlouvaj. protoze kdybys domu prijel teslou, tak ti ji do rana objedou klicem a tady nekde bych hledal koreny toho cechackovskeho ecar hejtu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: problem je ze v mem okoli tak dvou kilometru ma tak 5 lidi na novy auto ...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    TUHO: k ty uz se blizime klima neklima. A kozy a velbloudi horko radi.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    JAZZZ: tiez som sa kuknul na ten blog... ...to by ma zajimalo, co to su za podivne elektroauta s tak mizernym dojazdom... ked som mal moznost otestovat ojety peugeot 106 electric z roku 2001, s povodnymi (uz hodne ojetymi) akumulatormi... tak 80km to v zime este dalo..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: tady bychmel i 30 za 100 procent casu navic ...

    a ja jsem liny clovek a nebavi me se flakat a delat ze delam ... tak se u nas pracuje ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JAZZZ: no ted menim zamestnani ... v nove praci bych mel mit o 50 procent vetsi platza stejnou pracovni dobu ...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ABDULAH: ty ale nemas ani na novy auto se spalovacim motorem, takze to neni o "zelenych vecech". ze jsi stejne jako vetsina cechu ochotny delat stejnou praci jako nemci za tretinovy plat, za to muze vladnouci parta oligrachu a tvoje neochota vystoupit z "comfort zone".

    ABDULAH: taky jsem ten blog dneska cetl. desna picovina. uz jenom ten chlapik, co si sve auto s mizivym dojezdem vozi nabijet do elekrarny misto toho, aby ho doma pres noc pichnul do zasuvky, ukazuje, ze si to vycucal z prstu.
    TUHO
    TUHO --- ---
    ABDULAH: Ja vim, ze soucasnej stav, beze rychly a dramaticky zmeny vede ke globalnimu kolapsu, za kterej se budem proklinat. Taky vim, ze nejsou implementovany realisticky reseni. Vsechno jsou to zatim wishful thinking. Tak hazim do placu reseni, ktery mi prijdou adekvatni.
    Holt neco udelat budem muset, idealni reseni jsme prosrali, diky tomu, ze tady uz minimalne 30 let funguje korporatni anti-ekologickej brainwash (a to globalne).
    Neco proste udelat musime, jinak skoncime v rozpadajici se karikature spolecnosti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JIMIQ: a este tie poctivo pracujuce masy ludi za pasom, o ktore sa predsa treba postarat, lebo sa nevedia postarat sami o seba :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    TUHO: nejsem ekonom ale kuponova privatizace po cesku uz tady byla a sam tu picu vidis jak je velika ... jj tak jsme dopadli pica jak vrata od stodoli ... a tohle chces? rozkrast velkypodniky malejma zmrdama co se stejne dohodnou akorat s tim rozdilem ze to misto statu pujde jim?

    proc myslis ze maj rusove radi putina? aspon trosku to tam drzi ... jinak bylo rusko v vetsi picenez za cara ...

    jj tyhle damagogicky vykriky ekozmrdu ekopicusu ekoteroristu s orgasmem pri myslence lacineho zisku diky otravenym ovcim ... co radeji odbeci nez budou myslet je prdel ...

    uvedom si ze zdrazeni ropy odserou zase ty nejchudsi ...boze a to mam jen ucnak ...
    TUHO
    TUHO --- ---
    ABDULAH: No mne treba prijde nejsmysluplnejsi to, co chtej nektery demokrati v USA nebo Varoufakis v EU. New Green Deal. Vyhlaseni krizovyho stavu, ustanoveni zvlastnich krizovych organu, ministerstev, odbornych instituci (nektery uz castecne mame, ale nedostatecne velke - treba Czech Globe) a priprava velkyho restrukturalizacniho programu zpusobem, ktery je socialne citlivej (neplati na nej chudsi) a bere v potaz, ze nejvetsi zisky z napachanych skod mel ropny prumysl a podle toho ho bud zdanit, zkonfiskovat nebo rozbit na maly subjekty a tak tyhle monopoly zbavit moci (jak to udelalo treba USA s Rockfellerovym Standard Oil pred cca 100 lety).
    TUHO
    TUHO --- ---
    ABDULAH: To vam preju, ale uplne nechapu o cem se me snazis presvedcit :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam