ABDULAH: no hl mna to stalo nejakych 300k ale to bolo kvoli tomu ze som mal navyse stavebne upravy kvoli vymiestneniu elektromeru von, aby bol volne pristupny a prekopavali mi elektriku v dome, aby mi mohli bezat chladnicka a kotel v backup mode, dalej som si vybral drahsie vykonnejsie panely, aby som ich mal na streche menej a mal miesto na rozsirovanie v buducnosti, bral som hybridnu variantu s baterkou pre efektivne vyuzitie nazbieranej energie v noci a este som kupoval elektricky bojler na predohrev vody z prebytkov, aby som usetril za plyn... jo a robil som to cez EON, ktory si tam narazil nejaku korporatnu prirazku, ale mal som to vsetko vybavene bez starosti a behania po uradoch
jo a este teda potrebujes barak, ak nemas vlastne peniaze, tak si vezmes 3 mega hypoteku, ktoru uz splacam 10 rokov a este dalsich 13 rokov budem, ale v dnesnej dobe pocitaj ze uz to bude aspon 4 mega za podobny dom, takze rozpocet dnes povedzme 4,2 mega ak ti to spravi nejaka mensia firma lacnejsie ako EON
jo a este nelietame kazdy rok na drahe dovolenky a nekupujeme si kazdych 5 rokov nove auto, nemozeme si to dovolit, lebo setrime deckam na skolu :)