• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    KEB
    KEB --- ---
    DZODZO: asi chápu, co tím chceš říct, ale tvoje utkvěla představa, že kdyz ty to máš takto, tak to tak mají i všichni ostatní už začíná být otravná.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KEB: tak mi vymenuj tych desat inych, ale musia mat aj tie solary porizene za dotacie, mozes poslat mena, ja si to overim v registri https://www.novazelenausporam.cz/o-programu/schvalene-zadosti/ :)

    sanca ze clovek, ktory zije konzumne, ma viac aut a lieta na dovolenky bude mat solary na streche je velmi nizka, to ze si prave tie dovolenky a tie auta odopries, aby si si kupil elektraren je taky posun v mysleni, zo mna sa ekofasista tiez nestal zo dna na den a o solaroch som snival od roku 1996, ale k tej zmene zivotneho stylu sa dopracujes postupne, zistis, ze nemusis tym autom jazdit vsade, pokial ti jazdi mhd, zistis, ze nemusis kupovat balene vody, lebo si napustis z vodovodu, zistis, ze na pecivo si nemusis pokazde utrhnut novy pytlik, ale mozes si priniest jeden z tych 100 co uz mas doma a vyhadzujes ich leda tak ked cistis kocici zachody...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Ja trpim na nizky tlak takze mi to rozcilovani prodluzuje zivot :o)
    KEB
    KEB --- ---
    JIMIQ: ono to zhorkne, až toho půlku sežere Agrofert na řepku a kukuřici.
    KEB
    KEB --- ---
    DZODZO:
    JIMIQ: gratuluji, ale na jednoho dzodza a jimiqa ti vyjmenuji deset jiných, co mají dvě nabusene audiny, pěšky neudělají ani krok a třikrát za rok letí nějak to Tramtárie. Navrhuji jim proplatit solary a ideálně i Teslu do garáže :-)

    JIMIQ: pokud jsi do te Afriky neplul lodí jako gretka do států, tak to že jsi x let nebyl u moře trošku ztrácí na lesku a dobře doufám, že těch stromů byli fakt hodně. Máš informaci kolik jich přežilo? O morálce afričanů se o něco podobného starat mám trochu pochyby.

    JIMIQ: neúspěšní blbečci? Takže když chci, aby se dotace používali efektivně jsem blbeček? Ok, asi jsem stejně jako ti co ukazují na rozkrádání dotaci jsou vlastizrádci, že ano?

    Jinak miluji rétoriku o neúspěšných atd. Přesně tohle pomáhá k moci Milošum a Babišum, ale klidně pokračuj.

    A nemusíš na mě vůbec reagovat, protože tě stejně akorát prudim a zkouším vytočit. :-D

    Osobně podezřívám shinigamiho, že to má stejně, vždycky vyhodí návnadu, čeká kdo se chytí a pak má prasečí radost z toho, jak to tady berete vážně.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    To se nekdo zvencne az zjisti ze nejblizsich deset let se bude na zelene projekty rozdelovat 150 az 250 miliard z emisnich povolenek
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LINKOS: tesne vedle, motani jsi pouzil u te hliny, doufal jsem, ze mi reknes, co jsem mel na mysli.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SHINIGAMI: tak on ten "podvod s daty" odkazuje na teplé a chladné období ve středověké Evropě, ale možná že ani ty dezinformace neznáš pořádně
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LINKOS: motam dohromady veci o kterych ani napisu, jsem ja to dobrej;) Diky za objasneni.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SHINIGAMI: ve své hlouposti motas dohromady dvě věci, povrchovou půdu s organickou hmotou, kde se skutečně při vhodném hospodaření ukládá uhlík a jilovitou spodinu z které se vyrábějí cihly.
    SHINIGAMI: tak ten "podvod s daty" byl nakonec uznán jako minimální odchylka a mám takový dojem, že máš problém rozlišit lokální teplé období v Evropě s celkovým stavem klimatu.
    SHINIGAMI: čemu se divíš když placas vyvracené kraviny a odmítáš si ověřit jestli třeba náhodou neříká blbosti. Problém je taky v zaměňování faktů za názory.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Tak ty si klidne bez bydlet do jeskyne a zahrivej se medvedi kuzi
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: ajajaj, urazky. Kolegove v oteplovani ti nerekli, kolik CO2 dokaze vazat puda? A kolik se ho uvolni pri stavbe, vyrobe materialu atd? Joo ty dvoji metry;).
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hm tak nie je to bohvieco, 10 stromov to je 220 kg za rok to by mojmu autu pokrylo 1358 km na rok, to viac teda usetrim solarmi, tam mi ten offset vychadzal nejako 12000km rocne?

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SHINIGAMI: barak postavili predosli majitelia co sa potom rozvadzali, porothermy sa myslim na rozdiel od panelakov z betonu nevyrabaju, ale pravda neviem aky je co2 footprint beton vs cihla, ale mozno som to vyrovnal tymi asi 10 stromami co som bol vysadit pri obnove aleje u vesnice, musim dohladat kolko toho za rok pohlti 1 stromek
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    nemluvě o tom, že tam předtím bylo nevyužívané pole a já tam hodlám vysadit několik stromů

    no prostě, neúspěšní blbečci si vždy najdou důvod proč remcat :)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    uzasna vymluva :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ne, je to nerelevantní, protože kdybych ten dům nepostavil já, postaví ho někdo jinej a místo TČ tam má plynový kotel a místo FVE na střeše by měl novýho dýzla v garáži
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ale jo, relevantni, rekni si LINKOSovi, on ti to vysvetli
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    nerelevantní
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    DZODZO: barak se postavil sam a zadnou uhlikovou stopu nema? Nebyl by byt ve meste ekologictejsi:)

    JIMIQ: tobe ten barak taky vyroste sam bez emisi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam