• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    APPU: pokud to je jiné odberne místo, tak to nejde. Tohle bych řešil s vaším projektantem případně realizační firmou.

Jinak vzhledem k možnostem dotace RES+ bych šel trochu jinou cestou
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    APPU: bez komunitní energetiky s tím nic nenaděláš, pokud si nenatáhneš kabel.
    Jinak to co umí hardmin, umí i přímo nějaký střídače...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    APPU:

tohle by to melo umet https://hardmin.com/
    APPU
    APPU --- ---
    Ahoj měl bych jeden specifický dotaz. Budeme mít v obci solární elektrárnu na škole. Existuje něco ať už HW nebo SW abychom mohli upravovat kam elektřina poteče ?
    Abych dovysvětlil : Září až duben bychom chtěli aby elektřina zůstala ve škole (velká spotřeba plus tepelný čerpadla). Ale v době kdy bude elektřiny nejvíce je škola zavřená. Ještě čekáme jak se vyklube komunitní energetika, protože ideálně bychom chtěli v létě využít elektřinu do jiných obecních budov nebo infrastruktury (čistička, vodárna apod.), ideálně to ještě z baterek posílat v létě do veřejného osvětlení.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    8. dubna 2024 17:14 USA přijdou při dnešním zatmění slunce o 30 gigawattů solární energie, což je výkon zhruba 30 jaderných reaktorů. Nejvíce se to projeví v Texasu, jehož energetická síť přijde o 17 GW, spočítala firma Schneider. (Bloomberg) Počasí USA (denikn minuta po)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SHINIGAMI: spis s aerodynamickou brzdou
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Solarni kolo kombinovany s plachetnici? ;)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    DZODZO: ...áno ...dnes ráno okolo 9:30... včera vyrazili od nás z Řevnic ...smer Lion... 12.4. začína The Sun Trip 2024 ...smer Sahara... u nás máme nádherné slunko... :oD
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CYBERHIPPY: to je fotene dnes? lebo my tu u brna mame saharsky prach vsade, takze slunicko iba tak prekukuje spoza takeho prachoveho zavoja
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Distributor mi nemá co povolovat, já to do sítě mít zapojeno nebudu.
    Pokud nebude slunce pojedu na 1x25A (to by mělo jít i když to neradi vidí) a pokud ne tak pojedu ýe solárů o výkonu panelů 7,2kWp Ale to je v podstatě jedno kolik tam je když to nepůjde ven.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Levnější baterie na obzoru. Cenová válka mezi výrobci pomůže elektromobilitě a zelené energetice - Ekonomický deník
    https://ekonomickydenik.cz/levnejsi-baterie-na-obzoru-cenova-valka-mezi-vyrobci-pomuze-elektromobilite-a-zelene-energetice/
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: psal si výkon 7,2 kWp na jedné fázi. To ti distributor nepovolí
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    Jirka odjezd Revnice Lion Sahara
    https://youtu.be/7GmpG9bt2x8
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Vždyť to není problém obě najednou nikdy zapojené nebudou. Nic prodávat nehodlám, nemá to větší smysl.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: tak já si ještě rejpnu. Max. Výkon 1f elektrárny, která je pripojena k distribuční sítí je 3,6 kW.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MMORT7: chlapi* :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERHIPPY: Hmm docela závidím. Zkusím ho někde na cestě nazpátek potkat :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    FORELLI: Budu mít 7,2kWp 10kWh. 22° směr JV. Tak mám alespoň představu. Kde to je?
    A co máš za HW a jak zapojenej?
    Já chci přejít na 1f 25A

pro rejpaly opravuji přepis :-)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CUKI: ...ano ...ano ...dnes vyrazili do Lionu a tam bude start zavodu The Sun Trip 2024 ...smer sahara a naspatek....:oD
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...solární baroni ;oD

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam