• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KASPAREK: asi by to chtělo opravit zadání, opravdu jedna fáze? ostrovní a řízení přebytků? To moc nejde dohromady.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    Dost se to tu probiralo, ale kdyby k tomu mel nekdo nejaky komentare pripade jiny napady na jiny znacky, tak schanim invertor pro ostrovni system 5-10kw, jedna faze, vybiram z growatt, goodwe, deye. Dulezity je abych umel ridit prebytky a zapinat je do neceho co potrebuju. Nevim jestli je nejaka z tech 3 znacek nejak vyrazne lepsi/horsi/vyhodnejsi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: no, tak to si snad pohlídá každej. ne?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: cokoliv, co má třífázový motor. Ale to ještě není nic proti tomu, když na jednofázový zásuvce dáš fázi na kolík.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: eh, nechci se v tom hrabat takhle detailně, říkám, že žádný 3fázový rozvod tam (kromě toho čerpadla, které stálo hned za elektroměrem úplně stranou) tam do té doby ani nebyl. spíš mi to napadlo jako zajímavost... co všechno se při prohození fází ještě může začít točit v protisměru, že...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    XCHAOS: já rozhodně nejsem nejchytřejší. Jen nejsem tak hloupý, abych přehodil fáze a myslel si, že by mě na to pořádnej motor měl upozornit, nebo si to rovnou spravit sám, místo aby se ten blbec točil opačně. Dalo by se říct, že laťka není příliš vysoko, ale sám vidíš jak to vypadá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CYBERWOLF: tak nejchytřejší jsi samozřejmě ty, to nelze přehlédnout i v jiných klubech :-) no, čerpadlo se prostě poctivě točí tam, jak mu říká zapojení fází.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Jako nevím, jestli je hloupé zrovna to čerpadlo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    XCHAOS: Tak jak má být chytré, když do něj pořád hustíš takové sra.ky? :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WARBABY8: ano, je zapojené v té části sítě, která je zálohovaná baterkou a běží i v rámci ostrovního provozu. to byl záměr. nic jiného 3fázového v té ostrovní větvi není.

no prostě se to při montáži pomotalo. A to čerpadlo už tam je pěkný pár let a je asi dost hloupé... třeba si to novější typy nějak hídaj, na to je asi potřeba nějaká elektronika, že...

Není to nic zásadního, jen že se to při zapojování prostě poplést může.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    XCHAOS: ne to se stát u fve nemůže to jedine ze bys jel na ostrovní provoz. A taky je mi trochu divný ze by takový čerpadlo nemělo ochranu proti prepolovani...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELIJEN: tak jsou tam 4 kubíky rezervy, že jo... hele, nevím jak to funguje. Mě vysvětlení prohození fází stačilo, zvlášť když po opravě to začalo čerpat stejným směrem. Možná by to s tou zpětnou klapkou žralo víc energie, kdyby to muselo překonávat ten odpor, nevím...
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    XCHAOS: Taky nejsem expert, ale podle všeho se do tlakovek dávají kuličkové zpětné klapky a ta by neměla nic pustit zpět ani při zapnutém čerpadle. Raději bych si ověřil, že tam ta klapka je. Při větších deštích nebo o Vánocích, kdy lidi hromadně běhají na záchod a kanalizace nestíhá, by ti to mohlo vyplavit barák. Pár lidem u nás z vesnice se to stalo.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ELIJEN: nejsem odborník na talkovou kanalizaci, znám jí jenom z vyprávění, ale mám zato, že ta klapka se dává k přípojce do hlavní roury v ulici, tedy za čerpadlo. Pokud ti to čerpadlo čerpá na druhou stranu, klapka je zavřená, ale ty tam pořád posíláš splašky z baráku, které neodtékají a hromadí se do chvíle, než nastane zlo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Tohle není můj rank a já se tlakovce bráním zuby nechty. Ale znám hned 4 případy tlakovky, které bych nenazval ani trochu úsměvnou historkou. Jestli se to tak dá nazvat. :-D

Jo a pak nespočet těch domácích řešení protože není prostor pro KGčko. A tam si dokážu tvrdit, že snad neznám bezporuchovou. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELIJEN: nestudoval jsem detaily, ale klapka je zřejmě otevřená, když se čerpadlo točí (jedno kterým směrem). Kanálníci nebyli překvapení, říkali, že při prohození fází je to běžný jev. No a při instalaci 3 fázového invertoru (1 fázový zřejmě u nás žádný nejde schválit pro přetoky do sítě, rozhodně ne ten od Deye) se to může stát, no, tak přidávám úsměvnou historku, která dobře dopadla.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    XCHAOS: No tam prave ta zpetna klapka musi byt!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELIJEN: to je tlaková kanalizace. jinak by nepotřebovala čerpadlo.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    XCHAOS: Vy tam nemate zpetnou klapku? Bez ni to tam musi tect i z ostatnich baraku, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: aha, takže prostě pod jistou cenu pak člověk radši musí elektrárnu odpojit.... bez toho interaktivního připojení na burzu to prostě nejde...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam