dostal jsem zajimavou nabidku na FVE na klíč na náš domek, že mi to vychází dobře i bez dotace, jsou tam samozřejmě kompromisy kvůli ceně:
10kWp panelů Talesun BISTAR TP6L72MH-450W - výhodná cena se točí okolo těchhle panelů - vím, že jsou už starší technologie, ale nevidím v tom háček - na střechu se mi jich vejde víc než kolik chci, takže větší rozměry mi nevadí. Nebo je s nima ještě nějaká jiná potíž?
10kWp střídač (SOLINTEG) Inverter MHT-10K-40 - čína, ale nenašel jsem nic proti, akorát staré stížnosti na bugy, které už byly vyřešeny opravou firmwaru
7.8kWh baterka - chtěl jsem větší, ale pak mi nevycházela návratnost rozumně. Nebo je to past? Podle měření by mi to na večerní a noční provoz mělo bez problému vystačit a kdyby se letos ukázalo, že ne, tak jak dle výrobce, tak dle firmy není problém koupit a zapojit další krabice (do max rok starého systému)
10kWp je sice zbytečně moc, pro mě by dávalo spíš smysl nějakých 7-8kWp, ale vzhledem k tomu, že panely se na střechu vejdou v pohodě, jsou "za hubičku" a cena menšího střídače je skoro stejná; práce by byla o něco levnější kvůli míň panelům, ale říkám si, že radši předimenzovat panely na střeše, kde si to sám nerozšířím.
Je v tom nějaká past, prosím? Sám si to dělat nechci (něco montovat na střeše se bojím a na el. část nemám kvalifikaci a věci, co bych zvládl sám jsou v tomhle celkem minorita, tak se mi to nechce řešit, mám své práce dost) - to avizuju dopředu :-)