• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AHARAZ: priamo ten wallbox to nevie? jako ja mam do buducnosti vyhladnute nieco taketo, tam to ide skalovat po amperoch

Produkty, jako Přenosný Wallbox EcoVolter & EcoVolter PRO na nabijelektromobil.cz
    https://www.nabijelektromobil.cz/chytry-wallbox-ecowallter/

ale pravda mozno nejake starsie typy wallboxov to nevedia este
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    DZODZO: s 50km bych mel rezervu. Ja mam 20kw baterku v pluginu cca na 100km.
    Kdyz jezdim kolem domu tak je to ok i pomalu.
    Kdyz jedu do Prahy, tak se vratim s prazdnou a pokud chci jet dal na proud musim nabijet rychleji. Pokud nechci jet na benzin.
    Jeste jsem nedoresil, jak by sel omezit ten wallbox na uroven stridace, cca 7kW, ale nevim zda to nebude moc pomale pro jednu situaci a vlastne zbytecne pro druhou...
    CUKI: Stridac.
    CYBERWOLF: Tak ono i to moje rychle, neni zrovna to co na nabijecce venku. Doma se dostanu na 11kW AC, nabijeni u meho auta konci na 50kW DC a vetsinou nabijim 2.3kW cestovni nabijeckou v bezne zasuvce...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    AHARAZ: pomalé nabíjení je ale zas lepší pro ty baterky v autě, ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: No to je hodně málo. Mám 6,4 a na zimu bych klidně ještě jednou tolik.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CUKI: jo ale hlavne narastla ta priemerna spotreba, predtym sme mali 8kWh na den, teraz je to priemer 22kWh, potreboval by som proste viac panelov, mam iba 2,7kWp
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Tak hlavně to auto nemáš asi přes den doma ne? Takže to taky dost limituje 100%ní využití.

AHARAZ: A limit je jen střídač nebo i tracker? Pokud i tracker, tak by mě to zas tolik netrápilo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AHARAZ: jo no, ja som pisal vedla do klubu ze nabijam na 7A a staci mi to, denny najazd tak 50km, ked potrebujem niekam ist tak si skaknem na rychlonabijacku, k wallboxu som sa este nedostal, ale popravde som ho zatial za ten rok ani nepotreboval, tak neviem ci ho vobec riesit
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    DZODZO: Ja v tomto duchu trpim tim, ze pokud chci mit nabite auto ze slunce, musim nabijet pomalu, protoze ze stridace tece mene, nez dava wallbox autu. Takze pri rychlem nabijeni si vzdy cca 40% zaplatim, ikdzy mam dost nabite baterky v dome. Takze nabijim vetsinou 230V nabijeckou a Wallbox nechavam na to, kdyz potrebuju odjet...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DZODZO: nestras. Ja mam za srpen pretoky pul MWh a to snad neprojezdim.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    po dlhej dobe som mrkol na stranku so statistikami FVE a za posledny mesiac mam pokrytie spotreby uz iba 40%, holt bola nadimenzovana na domacnost bez elektromobilu, takze teraz nezvlada ten zvyseny odber elektronov :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    How Olinia Turns Mexico’s EV Ambition Into Reality - IEEE Spectrum
    https://spectrum.ieee.org/mexico-olinia-car-electric-vehicle
    LACIF
    LACIF --- ---
    Ano. Kopat nové vedení. Žádost jako lokalita. Ostrov. Elektroměr tady ke mně na stávající kabel.
    Nápadů je spousta.
    Ja právě potřebuju někoho, kdo prijede, vse posoudí, vysvětli a pomůže mi se rozhodnout a cele to realizovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LACIF: Tam řešíš několik věcí dohromady patřící do do různých oborů.
    1) jedna věc je jestli se nedá najít jiné řešení (tím bych osobně začal).
    2) pokud to prostě jinak nepůjde, tak sehnat potřebné souhlasy a povolení. Nejde to vést pod kořeny, musíš udělat výsek
    3) Pak teprve nastoupí ta samotná práce, ale s výsekem se pak frézuje, takže technika je ok, ale ta cena!
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    LACIF: dělat přípojku k RD na 1 km je finanční nesmysl. Můžeš zkusit dát žádost o připojení na ČEZ a uvidíš, co ti vyčíslí. Na tuhle vzdálenost dává smysl ostrovní FVE plus centrála jako záloha nebo možná malá kogenerační jednotka. Ale to se bavíme v obecný rovině. Chtělo by to víc podkladů.
    LACIF
    LACIF --- ---
    Každopádně kdyby byl kontakt na někoho z okolí, kdo se tím živí, budu moc rád.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KURVADRAT: Jsem to měl před tím rozepsaný, tak jsem to zkrátil a nevšiml si toho jasně že 4x25mm :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    LACIF: Ve dvou metrech? Jako, aby tak moc nezářil? :-D Koukni prostě co tam j za kabel a od toho se odpíchneš.
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Na co by kazda ta chatka/domek potrebovala 25 zilovej kabel, to by me teda fakt zajimalo.
    LACIF
    LACIF --- ---
    CUKI: Původní kabel co vede lesem je údajně nejakej superkabel z uranovejch dolu a je ve dvoumetrový hloubce. Nekecám.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LACIF: Hele motáš víc věcí dohromady. Tuším a pokud o tak není tak mě klidně oprav.
    1) jedno OM je normální někde na konci vedení nějakej RD nebo tak něco.
    2) Vy (ty a 6 dalších) jste se rozhodli natáhnout kabel lesem, jen tak po povrchu. Tam jste si napojili podružné elektroměry a na společnou fakturu se dělíte.

Tohle ČEZ nezajímá, ale prakticky je z toho člověka co vlastní elektroměr prodejce (stačí malé zaokrouhlení) a to už problém je daňový. Jo je to blbost.

No a teď se snažíte to udělat nějak oficiálně, pravděpodobně to taky majitel OM nechce mít vše na hrbu.

Možnost legálního připojení nebude ani tak ta délka. Ale spíše vedení přes cizí nemovitost a hlavně lesem. Tam prostě výkop neuděláš. ČEZ to klidně vezme celé na sebe, ale ty to musíš zaplatit. A to stojí dost velké a dopředu těžko odhadnutelné peníze. Dělá se to přes výběrové řízení. Můžeš se do něj sám přihlásit.

Hádám že původní kabel bude nějakej cca 6x4AYKY někde po povrchu a to prostě revizi nedostane ani když revizáka ožereš ve vedlejší hospodě tak, že z ní 3 dny nevyleze po svých.

Na 7míst budete potřebovat 7kabelů odhadem 25x4AYKY min a ideálně další signální vodič na HDO, ale to jde udělat i po kabelu, jen se jim do toho zpravidla moc nechce. Výkop stačí jeden. Čekat na to můžeš klidně roky.

Pokud tam máte slunce, šel bych do ostrovního systému + nějakou tu kogeneraci na 7 chat dohromady. Ale to chce znát víc informací a vidět to. Třeba zjistíš že ten kabel jde připojit jinudy levnějc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam