• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANCHEDobyvani vesmiru a kosmonautika 🚀🛰️👩🏼‍🚀
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XCHAOS: Jo, přesně tak. Když někdo napíše něco pitomýho, nemám problém mu říct že je pitomec.
    Nemá cenu vyvracet zjevný blbosti, za kterejm navíc sám nevěříš. Zůstává otázka proč to sakra píšeš?

Jako já bych tak mohl napsat že do toho praštil kladivem Thor a ty bys mi to nevyvrátil (není jak). A hele - stejně by to byla píčovina.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BIDAK: nj, osobní útoky, když nemáš protiargument :-) nehulím už celá léta, FYI. fakticky čekám, že to bude něčím jiným, ale u ultra-podchlazeného kyslíku bych problémy s ultra-nízkou vlhkostí vzduchu v blízkosti nádrže celkem i čekal...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SEJDA: Jup.

BIDAK: Sorry, z mobilu. Pad abort vs RUD.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    spacex GIF | Create, Discover and Share on Gfycat
    https://gfycat.com/ConcernedGreedyIbisbill
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    BIDAK: myslis to "nebyla to zadna exploze, ale velmi rychly pozar" ?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JONAS3: Koneckonců Elon to komentoval na twitteru.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XCHAOS: Ty už to nehul, hele. :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    JONAS3: jde vidět, že payload zůstal (až do pádu na zem) v celku. a že ty autoescape systémy mají své triggery (něco jako 3 dráty vedoucí krz raketu, trigger jsou dva přerušené), tak by to stihnout měl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no, mám jednou teorii, která by fungovala, pokud tam panovalo naprosté bezvětří: ultra-podchlazený kyslík v nádrži totiž asi dramaticky snižuje vlhkost okolního vzduchu a to zase usnadní případný výboj statické elektřiny (tuším tam bylo počasí před bouřkou). (třeba v datových centrech je z toho důvodu potřeba hlídat určitou minimální vlhkost...). statický výboj + prostředí prosycené ventilovaným kyslíkem = katastrofa.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JONAS3: Stihnul. Onn i ten Sojuz by to stihnul. Pokud si dobře pamatuju tak na tom Sojuzu ten systém byl navíc ještě rozbitej a kosmonautům nešel aktivovat manuálně. Trvalo dobrých 20s než někdo doběhnul na velíně k příslušnýmu tlačítku. Dragonu trvá odpoutání se cca 0.5s.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Když se dívám na ten Sojuz a teď ten výbuch, tak mě napadá, jestli by to Dragon stihl. To má docela rychlý průběh, oproti Sojuzu, kde to nějaký čas běží...
    Btw, u toho Sojuzu je krásné, jak soudruzi stojí a nehnou ani brvou :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ATOMIKS: jo aha tam je zvuk - ja sem v praci, tak mam jen video :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KAERO: jsem včera přemýšlel to dopočítat z doby, za kterou dorazí zvuk výbuchu. v 1:11 to vybouchne, v 1:23 je zaznamenán první zvuk výbuchu. v 1:28 se pak ozve exploze proběhlá v 1:16. za 12 sekund urazí zvuk +-4km...
    KAERO
    KAERO --- ---
    ATOMIKS: krasne jde videt kdy dorazi tlakova vlna - 1:15 vybuch prvniho stupne(?) a 1:27 se zatrepe kamera. Coz dava ~4 km vzdalenou kameru, to mi ale prijde trochu moc ne? Nebo to je spravne?
    LUDO
    LUDO --- ---
    REDGUY: udajne ked trio z toho Sojuzu nasli, tak nadavali jak pohani
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    I maly leak by znamenal okamzity abort totiz...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    NECROMAN: Ja tipuju ze jim bohuzel praskla nadrz.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Kde to bouchlo, ze by leak u napousteci hadice a jiskra?
    1:11:21 and 1:11:22
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    NECROMAN: RIP vsechny starty SpaceX na minimalne pul roku.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BIDAK: z toho take vypliva: RIP Falcon Heavy launching in 2016 :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam